Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vaše demagogie, vaše lži

Název blogu je alegorií na tolik omílanou hru Naše násilí, vaše násilí. Hra je v podstatě unilevičáckou lživou manipulací snažící se Evropanům vnutit pocit viny za islámský terorismus. Bohužel tato demagogie padá na úrodnou půdu.

Podstatou sdělení hry je postava Ježíše Krista, jenž má symbolizovat evropský institut křesťanství, kterak znásilňuje muslimku, což má zase znázorňovat nevinné, bezbranné muslimské obyvatelstvo dějinně porobené zlými křižáky, bezohledně vysávané po staletí bílými kolonizátory a zotročované nenažranými evropskými velkokapitalisty. Muslimky v oné hře nakonec povstanou z prachu a odplatu za všechna příkoří naznačují prstem přejíždějícím si po krku. Tvůrci i zastánci oné taškařice unisono vysvětlují, že toto dlouhotrvající historické bezpráví má nakonec podobu teroristických útoků v Evropě páchané muslimskými radikály za které si Evropané mohou v podstatě sami, protože karma smeče vrací. Výslovně se ve vysvětlení jejich postojů zmiňuje ten fakt, že Evropa platí za svou po staletí trvající kolonizační éru. Bohužel tuto obrlež jim spolklo nemálo lidí. Na blozích a v diskuzích je poznáte podle toho, že se to v jejich projevech hysterií, xenofobií a koloniemi jenom hemží.

http://www.divadelnisvet.cz/cs/nase-nasili-a-vase-nasili

Vaše území, naše území

Odhlédněme nyní od kolonizační éry nového dělení světa, kdy největšími kolonizátory byly Rusko (SSSR) - 1/6 územního zisku zeměkoule, Anglie - 1/4 a Evropa - Severní a Jižní Amerika. Bavíme se zde především o  Středním východu a severní Africe odkud do Evropy směřují zástupy migrantů, a které jsou oním prubířským kamenem celé té názorové kašpařice. Největšími a jednoznačnými kolonizátory tohoto území byli téměř výhradně po staletí sami muslimové. Byli to oni kdo v 7. století po Blízkém východu krvavě zabrali i celou severní Afriku a na počátku 8. stol. vtrhli do Evropy, kde se usalašili v dnešním Portugalsku, Španělsku, Krétě, Sardinii a Sicílii. A že se jim tam náramně líbilo o tom svědčí ten fakt, že vytlačit je trvalo celých dlouhých osm staletí. Křížové výpravy ve středověku nebylo nic jiného, než snaha zastavit a otupit tuto expanzi a udržet Jeruzalém křesťanský pro další generace. A těch pár ministátečků křižáckých řádů v úzkém pruhu okolo Středozemního moře, příliš slabých pro další expanzi a trvající ani ne 200 let je příliš bagatelní v porovnání s muslimským územím sahající po dlouhá staletí od Asie přes celou Afriku až po Atlantský oceán. Vpravdě se jednalo o území velikosti minimálně celé Evropy.

http://slideplayer.cz/slide/2456002/#

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_isl%C3%A1mu

Vaše Evropa, naše Evropa

Nová zlatá éra pro muslimské dobyvatele Evropy nastává se vznikem Osmanské říše (1299-1922). Ta o sobě dala nejvýrazněji vědět dobytím křesťanské Konstantinopole, dnešního tureckého Istanbulu. Odtud už muslimským nájezdníkům nic nebránilo soustavně atakovat Evropu, přičemž vrcholem byla jejich vítězná bitva u Moháče 1526, ve které padl i český král Ludvík Jagelonský. Poté zabrali téměř celé území dnešního Maďarska a dobývali se až na Slovensko a Moravu. Zlomit tyto ohromné zábory Evropy (mimo Itálie celá jižní Evropa včetně Řecka) se podařilo až po 160 letech v tzv. druhé bitvě u Moháče (Nagyharsány) v r.1687. Mezitím si ale ještě stihli vystřihnout obléhání Vídně (už druhé v pořadí, 1529 a 1683), kdy měla Evropa opravdu na kahánku. Kdo z vás neví, kde leží Moháč, Vídeň, Řecko, Bulharsko, státy bývalé Jugoslávie apod. a myslí si, že to byly evropské kolonie na Blízkém východě, ten ať prosím použije mapu. Osmanská říše sahala od Adenského zálivu na jihu (dnešní Somálsko), od Kaspického moře na východě kde sousedila s Mughalskou říší, přes celý Střední východ, na severu hraničila s dnešním Rakouskem a na západě se táhla přes Egypt, Libyi, Tunis a Alžírsko. To bylo nakonec v r.1830 zabráno Francií v dlouhodobém tažení proti pirátům ovládajících Středozemní moře. Nutno dodat, že až do vzniku průmyslových revolucí měl arabský, potažmo muslimský svět nad Evropou navrch co do bohatství a vyspělosti státního řízení. Až s rozmachem strojní výroby moderních zbraní si Evropa, které po staletí hrozila islamizace a otrocké postavení, mohla oddechnout. Moderní zbraně se totiž staly tím správným dorozumívacím jazykem s Osmanskou říší. Po pádu Osmanské říše, která se v 1.ww přidala na špatnou stranu, bylo Pařížskou mírovou konferencí osmanské území Středního východu rozparcelováno vítěznými mocnostmi, které tak získaly pod svou správu tzv. dominia. Byly to především Francie, Británie a Itálie (Řecko a Arménie). Prakticky tak byla osvobozena všechna neturecká území z područí Osmanské říše. Dominia potom získala v průběhu 30 let a pod patronací Společnosti národů svou nezávislost, takže chtějí-li nám něco vyčítat, potom tedy svou národní samostatnost.

zdroj wiki

http://www.dejepis.com/ucebnice/expanze-turku-a-tataru-do-evropy/

http://www.dejepis.com/evropa-a-svet-islamu/

Vaši otroci, naši otroci

Arabský a muslimský svět byl na otroctví doslova založen. Více než třetina populace islámských států západní Afriky byla zotročena. V mnohých muslimských enklávách (např. Irák) se nacházela v otroctví i polovina všech obyvatel. Mnozí z nich byli dovlečeni nejen z Afriky, ale i z Kavkazu a křesťanské Evropy. Odhaduje se, že muslimští otrokáři odvlekli až 18 mil. otroků. Mezi 16. a 17. století bylo za podpory Osmanské říše uneseno do otroctví berberskými piráty ze severní Afriky až 1 milion Evropanů. A to i z Irska, nebo Islandu. Pobřeží Španělska, či Itálie a přilehlých ostrovů byla doslova vylidněná. Přítrž tomu udělali až Francouzi dobytím Alžíru a rozprášením pirátských základen (1830, viz výše). O genocidách nemuslimského obyvatelstva na těchto územích škoda slov. Obliba otrokářství v muslimských zemích je tak zakořeněná, že mnohde v jiných formách přežívá dodnes. Tak např. zatímco křesťanská Evropa se otrokářství vzdala už na konci 18.stol a na počátku 19.stol to většina států deklarovala i písemně, v Turecku jste si mohli ještě v r.1920 koupit arménskou otrokyni na inzerát v denním tisku. Ještě v 50.letech 20.stol. tvořili otroci v Saudské Arábii 20% populace. V Mauretánii bylo otrokářství zrušeno na třikrát (1905, 1961 a 1981) ale až teprve v r.2007 se stalo trestným činem.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Otrok%C3%A1%C5%99stv%C3%AD

https://www.csfd.cz/film/164136-ravished-armenia/prehled/

http://file:///C:/Users/PC/Downloads/DPTX_2014_2_11210_0_436947_0_163786.pdf

Váš morální dluh, náš morální dluh

Z uvedeného je jasné, že Evropa nemá žádný historický dluh vůči zemím, ze kterých se ponejvíce rekrutují migranti putující k nám. Ba že je to přesně naopak. To my máme právo na omluvu za 13 století soustavného napadaní a zotročování. To my bychom mohli obrazně řečeno chtít nějaké vyrovnání. Jenže my to neděláme. My jsme vychovávaní na křesťanských principech. Alespoň ta slušnější většina z nás.

 

 

Autor: Petr Burian | pondělí 25.6.2018 21:18 | karma článku: 33,41 | přečteno: 989x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik