Sirota levnější než plakát

17. 09. 2018 23:18:54
Michaela Šojdrová, europoslankyně za KDU-ČSL, přišla s nápadem, abychom přijali 50 syrských sirotků především z utečeneckých táborů v Řecku. Nápad je to dobrý hlavně proto, že je to levnější než dát tisknout předvolební plakáty.

O tom, že je to průhledný předvolební tah není pochyb, a kdo je přeci jenom má, ať se zamyslí nad fakty.

Nápad přišel jako na zavolanou zrovínka před volbami a těsně poté, co leader nejsilnějšího politického uskupení ANO a český premiér Andrej Babiš sdělil celé Evropě kategorické no pasaran (neprojdou, Isidora Gómez). Představa, že na dlažbě perónu stojí malý chlapec s užmoulanou čepicí v ruce a velikýma, hnědýma očiskama plnými úzkosti a hladu hledí vystrašeně na rozeřvaného Babiše, který ho postrkem tlačí zpátky do dobytčáku směr Sýrie, hlavní válečná zóna, to zamává i s otrlým cynikem. A kdo si pamatuje ilustrace z knih Charlese Dickense, ten už neusne vůbec. Národ se tedy opět rozdělil (jako už tradičně pod taktovkou prezidenta sjednotitele) na realisty (spatřujíce v tom bulvární tah), primární ochranitele (což by se dalo ještě pochopit) a exoty s mesiášským komplexem (kterých jsou plné blogy). Pojďme se tedy podívat, co by takové laciné gesto všechno obnášelo.

Kolik a koho? Padesátku, prej to by ke zesměšnění Babiše mělo stačit. Být to víc už by si zase nikdy u voličů neškrtla KDU-ČSL. Netuším proč zrovna tolik, když jen v Řeckých uprchlických táborech je sirotků přes 3000, v ostatních zemích to míň nebude a po celém Blízkém východě to budou sta tisíce. A proč zrovna z Řecka? Protože to tam M.Šojdrová zná, byla tam pracovně. A taky ví, že by se jednalo především o chlapce mezi 12-17 lety, což už trochu ten ochranitelský pud v lidech odbourává. Ale především to jsou pouze domnělí sirotci a děti na čestné slovo. Bez dokladů a bez průvodních listů, za to však s faktickou možností lhaní o všem a ve všem.

https://zpravy.idnes.cz/dansko-vek-pristehovalci-mladistvi-d6x-/zahranicni.aspx?c=A161209_2291413_zahranicni_ert

Tedy tam asi Šojdrová dovleče kolo štěstí od Mountfielda a aplikuje legendární českou losovačku padesátky šťastlivců, budoucích českých daňových poplatníků.

Ale proč? Jen ho nechte, dobře se ptá, víš chlapče, přeci proto aby byl mír. No ale já se ptám taky proč, protože naše eurokomisařka v těch táborech byla na inspekci a doslova prohlásila: „Musím ale říci, že je o ně postaráno dobře. Jsou v bezpečných zónách, chodí do školy apod. Objevují se určité problémy specifické pro jejich situaci, jako je určování věku, otázka případného slučování rodin, problém „falešných příbuzných“ apod.

A kdo že byla ona zástupkyně ČR? Možná jste to jméno už někdy slyšeli, byla to Michaela Šojdrová z KDU-ČSL a bylo to letos v dubnu. A proč se mateřský pud u ní projevil až po pěti měsících? Asi má zabudovaný nějaký zpožďovač, či co. A ten zpožďovač zafungoval i u jejího dalšího prohlášení a to.

Šojdrová chce kvůli sirotkům ze Sýrie apelovat na manželky Babiše a Zemana. Současně navrhuje, aby nebylo možné, že by za dítětem do ČR přišli rodinní příslušníci.

Taky je vám divné, že by sirotek měl rodinné příslušníky? Mně taky, ovšem europoslankyně tím možná myslela, že bude trhat sourozence od sebe. Jak mateřské.

https://www.sojdrova.cz/zpravy/2018/04/michaela-sojdrova-navstivila-uprchlicke-tabory-a-hotspoty-v-recku

https://www.novinky.cz/domaci/483495-sojdrova-chce-kvuli-sirotkum-ze-syrie-apelovat-na-manzelky-babise-a-zemana.html

A dál co? Dál už jen samá pozitiva a sociální jistoty. Klukovi, který se ještě nenaučil psát ve svém rodném jazyce vytlučem z hlavy řečtinu a namlátíme češtinu, protože čím víc jazyků tím větší inženýr. Z řeckého azyláku ho šoupneme do českého azyláku, páč máme měkký srdce a umíme se vcítit. Adopce není možná, protože její vyřízení trvá až deset let a už teď jsou mnozí z těch syrských capartů vousatí osmdesátikiloví pořízci. A navíc u osvojení zahraničních dětí platí zásada, že se musí vyloučit existence jakéhokoliv blízkého příbuzného v zemi původu, což by trvalo léta. Úspěšnost u takových žádostí je pod 50%. Opatrovnictví a poručnictví je spíše o právním zastupování nezletilého, takže nám zbývá nepříbuzná pěstounská péče. To je taky běh na dlouho trať, jářku nejméně dva roky a víc, takže zůstává tzv. pěstounská péče na přechodnou dobu v režii profesionálních pěstounů. Ta se dává max. na jeden rok. Takže až si mladý Syřan proleze čtyřmi rodinami bude rád, že se v 18 letech prostříhá přes čáru zase zpátky do Řecka. To se ale tak nestane, protože před umístěním do takové péče musíme prověřit i onoho sirotka, což bude trvat další rok, dva. A jsme tedy zase zpátky u té naší ústavní péče, o které mezinárodní organizace tvrdí, že je nejhorší v Evropě, protože je stále sovětského typu a nic se za ta léta nezměnilo. Tak šťastné a veselé Abdule Gani.

https://www.tyden.cz/rubriky/domaci/cesko-je-tercem-kritiky-sirotky-vychovava-v-sovetskem-systemu_419584.html

Prosili nás na kolenou. Blbost. Nikdo nás o takovou iniciativu nežádal. A to ani Řecko, ani sami ti sirotci. Žádají nás o direktivně předepsaný počet dospělých migrantů. O děti se umějí postarat sami. A jak tito migranti umějí od nás zdrhat to už víme taky. Kdo však nikam neuteče je cca 4500 našich vlastních dětí v ústavech onoho sovětského typu. Délka a složitost vyřízení osvojení či opatrovnictví je deptá a to přesto, že žadatelů je víc, než opuštěných dětí k dispozici! Tak kde je sakra zakopanej hafan? Proč se s tím nic nedělá? Kde jsou všichni ti bojovníci dobra za každou cenu i kdyby kámen na kameni neměl zůstat? Kde jsou ti stateční blogeři? Že by český sirotek byl méněcennější, než ten syrský? No už to tak bude! A kde tedy máme nějakou aktivní europoslankyni, která by do toho šla prsama?

Aha, na exkurzi v Řecku. Já zapomněl.

Autor: Petr Burian | pondělí 17.9.2018 23:18 | karma článku: 43.81 | přečteno: 2710x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 28.58 | Přečteno: 478 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 26.83 | Přečteno: 1447 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 16.72 | Přečteno: 460 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 15.28 | Přečteno: 265 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.96 | Přečteno: 683 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...