Kalouskův dlouhý pařát

11. 12. 2018 15:52:26
Co je Kalousek za shnilé jablko si můžeme přečíst v kdejaké diskuzi. Z ní se dozvíme, že může za rozkrádání z 90. let, zadlužení naši vlasti, že schválně šije vadné padáky, navádí politiky proti Babišovi a zřejmě řídí i celou EU.

Jak jinak si vysvětlit, že štrasburský soud zamítl žalobu premiéra Babiše proti Slovenskému státu ohledně své evidence agenta StB ve spisech Paměti národa, tedy obdoby našeho Úřadu dokumentace a vyšetřování zločinů komunismu. To, že byl Andrej Babiš kovaný komunista sám nepopírá. Koneckonců pochází z komunistické prominentní rodiny. A to až tak, že jeho otec byl v době tání v 60. letech z KSS vyloučen a v době tuhé normalizace plně rehabilitován a přijat zpět. To je známka skutečné a upřímné oddanosti rudému režimu. Babiš ovšem bojuje proti podloženému nařčení, že byl agentem StB, tedy lidově řečeno hnusným práskačem a prorežimním udavačem. Po vzoru chytré horákyně sice připouští, že s StB měl kontakty a mnohá jednání, ale tvrdí, že to vše se týkalo jen jeho práce pro zahraniční obchod a že mu vždy na srdci leželo jen blaho prostých lidiček a celé naší milované země. No nevím, proč by zrovna člověk z takové rodiny, na takovém ostře sledovaném postu a k tomu oddaný komunista měl mít nějaké skrupule ohledně spolupráce s totalitní tajnou policií, ale ono okřídlené: nevzpomínám si, nepamatuji se, nevím o co jim jde už na prostší voliče zafungovalo tolikrát, že není důvod od něj upouštět ani nyní. A když se k tomu přidá: nikdy se nevzdám, to si pamatujte, nikdy!, tak se i z lotra stane lehce opticky mučedník.

Zápis z vázací schůzky agenta StB Šumana + novice Babiše v odkazech mého staršího blogu Nesu vám materiály od pana Bureše:

https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=672654

Abych nezapomněl na toho filutu Kalouska. Před nedávnými lety se vítěz voleb ČSSD poohlížela po svém koaličním partnerovi. Vzhledem k proběhnuvšímu palácovému puči, kdy se dodnes přesně neví co měli premiér Nečas a jeho vedoucí kanceláře vlastně zlého provést mimo nezaplacené daně z kabelky, byl Bohuš Sobotka opuštěný jako onen pověstný kůl v plotě. Z nouze potom sáhl po hnutí ANO. Odlustroval jejich předsedu a pozval k vládnímu stolu. Pantátové z ČSSD však zjevně podcenili způsob, jakým Andrej Babiš získává cizí firmy. Začíná to partnerstvím a končí většinovým podílem a myšlenkami na sebevraždu původního vlastníka. Takhle to alespoň popisuje Bohumír Rada, původní majitel Agra Jevišovice a Jan Boček, taktéž bývalý vlastník Kosteleckých uzenin. Ale i mnozí jiní. A přesně to se stalo i soudruhům z ČSSD. Jejich kůl v plotě nejenže nevykvetl, ale začal hnít. K zastavení devalvace vlastního politického kreditu nasadila ČSSD taktiku odhalování křiváren A.Babiše. Čapákem počínaje a korunovými dluhopisy konče. Lid sociálně voličský, jakmile spatřil že vedle sociálních demokratů existuje ještě větší lump a lhář, přelil své sympatie okamžitě k němu. A aby sami ze sebe neudělali hlupáky vymysleli si teorii, že to ne ČSSD, ale Kalousek onen boj rozdmýchal, že to on je ta příčina všech útrap, komunistů ve vládě a Stbáků kam jen oko dohlédne. Prý se to tak samo vyvinulo a už se s tím nedá nic dělat. To moje malá dcerka už mívá inteligentnější výmluvy za své průšvihy. Ale co, kašleme na volby, vždyť příště budou zase jiný a lepšejší.

Ale zpět k panu Burešovi, což bylo podle záznamů krycí jméno A.Babiše. On sám se zaštiťuje tím, že nikde nebyl dohledán konkrétní vázací akt s jeho podpisem. Ty ovšem nechal tehdejší šéf StB A.Lorenc svým rozkazem z 1.12.1989 skartovat. Nicméně i tak se Babiš alias Bureš nachází ve dvanácti jiných svazcích StB s evidenčním číslem 25085 jako snaživý a přičinlivý agent StB, který podává cenné informace. Jak trefně podotkl už zmiňovaný arciničema Kalousek: Babiš je jako Jirásek. Taky nám vyšel ve 12 svazcích! Babišovu panenskou čistotu měli dosvědčit ti, kteří na Babiše celý spis vedli a léta s ním spolupracovali. Tedy nadporučík Šuman, který s Babišem jednal a celou dobu ho úkoloval a vytěžoval, jeho nadřízený, který vše překontroloval a uznal za správný postup, kapitán Mátray a jeho nadřízený, který taktéž potvrdil že se ony akce uskutečnily, major Greguš. U nižších soudů potom tvrdili, že si všechno vymysleli a že StB pracovala několik let zbytečně s fiktivními lidmi, tedy že byla úplně blbá. Nižší soudy jim to spolky, vyšší odvolací ovšem ne. Rozhodl, že pan Bureš, ať si říká jakkoliv, je veden jako agent StB oprávněně.

A toto k tomu říká ten, který se celou kauzou zaobírá profesionálně: „Je vyloučeno, aby se to dělo bez vědomí Bureše,“ říká specialista ÚPN Jerguš Sivoš, který dokumenty k případu vyhledával po archivech a zpracoval nakonec rekonstrukci případu Bureš. „Agenta Bureše si nechali i po poradě u federálního ministra vnitra v roce 1984, kde řešili, že mají velký počet agentů a z nich jen malý efekt. Po revizi na 3. odboru zbylo ze 127 agentů jen 57 nejspolehlivějších. A Bureš tam zůstal, což znamená, že zjistili, že přináší výsledky a vyplatí se mít ho v síti.“

Dobře to strejda Kalousek nastražil. Od Tater až po Štrasburk. Moc dobře.

https://zpravy.idnes.cz/evropsky-soud-pro-lidska-prava-odmitl-zalobu-na-slovensko-stb-andrej-babis-strasburk-go3-/domaci.aspx?c=A181211_095020_domaci_lre

https://cs.wikipedia.org/wiki/Andrej_Babi%C5%A1

http://forum24.cz/jak-andrej-babis-pripravil-bohumira-radu-o-agro-jevisovice/

http://www.cibulka.com/petr/pub/91/09.htm

https://www.respekt.cz/tydenik/2017/45/reportaz-po-stopach-burese

Autor: Petr Burian | úterý 11.12.2018 15:52 | karma článku: 44.02 | přečteno: 9495x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.14 | Přečteno: 303 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.36 | Přečteno: 447 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 857 | Diskuse

Josef Nožička

Když Evropský parlament žaluje Evropskou komisi (u Soudního dvora Evropské unie)

Při čtení zprávy o rozmrazení peněz orbánovskému Maďarsku si někteří dost možná vzpomněli na letošní summit lídrů EU, na němž došlo nečekaně rychle ke schválení pomoci ve výši 50 miliard eur Ukrajině.

17.3.2024 v 8:10 | Karma článku: 31.78 | Přečteno: 604 |

Petr Kubík

Jak dohnat západ?

Každý z nás, ať už je jakéhokoliv věku, už nejspíše někdy slyšel slavné a opakované heslo - dohnat západ.

17.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 28.40 | Přečteno: 2793 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...