Zaplácnutí

17. 01. 2019 18:23:10
S nástupem informační dálnice zvané internet se příjem poznatků turbo znásobil a tím vzniklo částečné vědomostní vakuum. Nikdo si nechce přiznat, že jeho mozek šlape jen na dva válce. Potřebuje rychlonázor. Takové zaplácnutí.

Dříve, za komunistů, to bylo jednodušší. Ten rozuměl tomu, ten zas dělal do toho a obecná politika nám byla všem direktivně daná. Někdo se vyznal ve folkové muzice, tahle se zajímala o asijské cvičení a tamten koketoval s modelářstvím. Všichni tedy měli nějakou tu vědomostní nadhodnotu. V politice jsme byli potom rozděleni na pro a proti. Nejčastěji to bylo tak, že třetina byla proti, ale šla s proudem, třetina byla pro, ale bolševika nenáviděla a třetina byli samotní nemyslící komunisté.

S nástupem informační dálnice zvané internet se příjem a okruh poznatků turbo znásobil a tím vzniklo ve vědomostní zpětné vazbě určité vakuum. Bílá místa. Nikdo si nechce přiznat, že jeho mozek šlape jen na dva válce. A proto přichází vhod rychlonázor. Takové zaplácnutí prázdného prostoru. Mít názor na obecné věci je dobré, dokonce nutné, nechce-li si člověk přiznat, že je blbec, který polovině věcí nerozumí. Protože nemít na něco názor znamená věci nerozumět.

Dnes vám každý vysype z rukávu své argumenty na válku tam i onde, na francouzského prezidenta, na sociální pojištění, znečistění oceánů, elektromobily, hypotéky, Republikány v USA, éčka, zákon o zákazu prodeje ve svátek, realitní trh, pornobyznys a třeba i na situaci našeho knižního velkoobchodu. To bylo dříve nemyslitelné. Rozuměli jsme ledva třetině z toho a to ještě z doslechu. A proto hltáme to či ono, nasáváme informace a pokud jsou jen trochu v souladu s našim světonázorem rovnou jejich závěry přijímáme jako hotovou věc. Pokud nekorespondují, potom jsme proti a máme to odbyto také. Pochybuji, že by někdo, kdo se danými tématy nezaobírá trochu do hloubky třeba psaním článků, že by si o každém svém pro a proti poctivě prostudoval alespoň pět seriózních odkazů. Koneckonců to už nedělají ani samotní novináři, soude podle toho, co jsou mnohdy schopni vypotit.

Taková zaplácnutí si pak žijí vlastním životem, mohutní sílí a ve své rozlezlosti dokonce hravě předčí i pravou podstatu problému. Šíří se totiž geometrickou řadou. To je takový jev, kdy se chlap na montáži nakazí kapavkou, přenese to doma na manželku a za půl roku to má celé místní sídliště. Pojďme se na některá bizarní zaplácnutí podívat jen z pohledu samotného výroku, tedy bez oné demagogicky absurdní omáčky okolo.

Pokud nově zrekonstruujete bytový dům, je to příkladná investice. Pokud byty rozdáte lidem v bytové nouzi, je to bohulibý čin. Pokud ti lidé nebudou chodit do práce stává se z toho vyloučená lokalita a pokud začnou nové byty i ničit, potom se jedná o ghetto. Pokud budete za ubytování požadovat nájem, jste spekulant s bydlením a pokud na něj ubytovaní nebudou mít, jste rovnou obchodník s chudobou. A pokud takové lidi odmítnete ubytovat jste rasista, popřípadě jiný asociál.

Lidé sypou odpadky místo do kontejneru všude kolem sebe, protože jsou nezaměstnaní. Z toho důvodu pak nemají čas ani na péči o své vlastní děti a ty proto nechodí do školy. Říká se tomu sociální vyloučení a můžou za to ti, kteří se starají a jejichž děti do školy chodí. Lidé, kteří řadu let nepracují aby zabezpečili své děti, jsou tzv. potřební. Proto je jim třeba dát na výživu jejich dětí peníze od těch, kteří pracují a své děti řádně zabezpečují. Lidé, kteří takové peníze na jídlo pro své děti pobírají mají mít potom nárok na obědy pro své děti zdarma. Zaplatí to ti, kteří to zaplatili už dvakrát před tím.

Matka samoživitelka je vždy finančně potřebná ať má příjem a výdaje jakékoliv. Otec, živitel rodiny, je potom vždy za vše odpovědný. Pokud se rozvede, může za všechno dvakrát, protože to udělal naschvál. Pokud má muž milenku, kašle tím na rodinu, pokud má milence žena, manžel ji ostudně zanedbával. Děti se svěřují automaticky do péče matkám, protože otcové o ně nejeví zájem. Projeví-li otec přání vychovávat své děti, pouze se mstí skrze ně matce. Neplatí-li někdo půjčku 1000kč, dostal se do spirály dluhů, neplatí-li alimenty 3000kč, dělá to schválně a je to bezohledný dacan.

Exekuce vznikají tak, že věřitel schválně vnucuje své peníze lidem, kteří mu to nemohou nikdy vrátit. Věřitel je vždy lichvář a neplatič vždy jeho oběť. A exekuce vznikají vždy půjčováním si peněz od oněch lichvářů. Pokud neplatič odmítá zaplatit své závazky, je finančně negramotný. Pokud nereaguje ani na patnáctou výzvu o zaplacení, nerozuměl dobře podmínkám smlouvy. Neexistuje případ, kdy by byl neplatič úmyslný podvodník. Vždy se jen dostal do zoufalé situace, kam ho někdo jiný dotlačil. Pokud chce někdo člověku v zoufalé situaci pomoct, věří mu a půjčí ještě peníze, je to bezcitný lichvář. Pokud ho odmítne a nenechá se okrást, je bezcitný též. Bezdomovec je vždy oběť systému. Do své situace se dostal souhrou špatných náhod, ne vlastním zaviněním a je vděčný za jakoukoliv novou šanci. Potom by pracoval jako ďas, byteček měl jako klícku a své dluhy uhradil i s poděkováním. Bezdomovci jsou ostudou a černým svědomím těch, kteří sami bezdomovci nejsou.

Prezident jezdí na státní návštěvy proto, aby tam ve fabrikách domlouval zakázky mezinárodního obchodu. Čím víc takových návštěv vykoná, tím se vylepšuje naše obchodní bilance. Když nikam nejede, naše ekonomika se stává zmatenou a upadá. Pokud mluví jako kanál, nebojí se říct svůj názor, pokud mluví normálně, je neuvěřitelně sečtělý. Když prezident veřejně lže, má právo na svůj pohled na věc, když ho za to někdo kritizuje, zpochybňuje tím výsledek lidové volby.

Feministickým spolkům jde o rovná práva pro všechny bez rozdílu. Nazývá se to rovnoprávnost. Proto požadují speciální zákony nadstandardně chránící jen ženy. Třeba genderové kvóty. Z podobného důvodu se nesmí v kuřáckých klubech prodávat žádné pití. Chrání se tím nekuřáci, kteří chodí do nekuřáckých restaurací úplně jinde. Kdo na něco poukazuje, šíří tím strach. A pokud má svou kritiku podloženou i argumenty, pak se jedná o šíření nenávisti.

Zaměstnavatel je vždy vykořisťovatel. Pokud platí průměrnou mzdu, okrádá zaměstnance tím, že na nich vydělává, pokud platí nadstandardní plat, má vejvar ještě větší. Takovým se potom říká oligarchové. Oligarchové jsou vždy nenažraní lobisté. Pokud se z oligarchy stane premiér, přestane krást a začne mu jít o dobro prostých občanů. Nikdy pak už nelže a všechno je účelovka.

Moskva taky nikdy nelže, jen hájí své zájmy. Jejím hlavním zájmem je potom mír a bezpečnost svých občanů ať už mají občanství jakéhokoliv státu. K napadaní svých sousedů byla vždy dotlačena proti své vůli. Pokud uskuteční vojenské cvičení, jedná se o odhodlání nenechat se zastrašit. Pokud pořádá vojenské cvičení někdo jiný, jde vždy o provokaci. Bůhví jak to bylo, dokažte to a co dělali američané ve Vietnamu.

Za všechno můžou USA, které hájí jen své zájmy, lobisté, Brusel, pravicové vlády a Kalousek.

Autor: Petr Burian | čtvrtek 17.1.2019 18:23 | karma článku: 13.99 | přečteno: 207x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 154 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.81 | Přečteno: 561 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...