Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Spásonosný mainstream

Výraz mainstream znamená hlavní proud. V hudbě, literatuře nebo novinařině pak nejde o nic jiného, než oslovit co největší masu odběratelů. Někteří diskutéři si však z něj ukuli plácačku svých tupých lží a vlastní neschopnosti.

Klasickým příkladem takového artiklu hlavního proudu jsou v literatuře třeba detektivky, v hudbě poprock a v novinařině zpravodajský servis. V praxi se tedy nejedná o nic nekalého, zcestného, nebo dokonce lživého. Někteří radikální popletenci si však onen výraz vytrvale pletou se státní oficiální doktrínou, nejlépe ještě cezenou skrz husté síto cenzorského úřadu. A mají k tomu dobrý důvod. Bez této obezličky by totiž byli za veřejné kašpary ve světle jejich názorů zcela mimo realitu. Oni přeci moc dobře vědí, že bezcitný kapitalismus u nás zabíjí tisíce lidí na ulicích, že celé USA už dávno patří Číně, a že mírumilovné Rusko se celou dobu jen statečně brání proti takovým zrůdným agresorům, jako je například Moldávie, ve které ubránilo zuby nehty Podněstří a zachránilo tak světový mír.

A že kolem sebe čtou, slyší a vidí pravý opak? Protože mainstream. A když náhodou tato oficiální vládní doktrína zaútočí i na takové špičky morálky a lidskosti jakými jsou M. Zeman nebo A. Babiš, potom se jedná o kavárenský mainstream. To je centrála jakou svět neviděl, která sídlí hned vedle Židovského centra pro světovou nadvládu ve spletitých patrech podzemí Pentagonu. Nu a máme to odbyté, hotové, vyřízené a štempl.

Existence mainstreamu jim otevírá v mozku další komoru navíc, čímž převyšují ostatní jako kostelní věž stodolu. Jsou skálopevně přesvědčeni, že pokud je toto všechno, od zpravodajství, přes výklad historiků až po statistická čísla, hlavní vládní verze, potom musí být nutně lživá. Sami se totiž rekrutují ponejvíce z řad ultralevice, různých komunistických pohrobků a zastánců Moskvy až za hrob a nejlépe tedy vědí, že lež je hlavním dorozumívacím prostředkem. A samozřejmě automaticky předpokládají, že druhá strana nutně používá stejné praktiky. A tak tím, že odmítají to co je, ve prospěch toho jak by to mělo podle nich být, se sami ve svých vlastních očích stávají chytřejšími, inteligentnějšími a nenapálitelnějšími nad ostatní.

Nutno však přiznat, že teorii o státním oficiálním normonázoru plošně pro všechny si nevycucali tito sabotéři vlastní logiky z prstu. Většina z nich si ho moc dobře pamatuje z komunistické totality, kde opravdu existoval. Zeptali jste se, proč lidé utíkají na západ a jedinou správnou odpovědí bylo, že si myslí, že jim tam budou létat pečení holuby do pusy. Na kapitalistické zdravotnictví se odpovídalo, že si v něm pacient platí všechno na dřevo hotově, od příjezdu sanitky až po operaci. Tento blábol nás dokonce vytrvale učily i soužky čitelky ve škole. Hašišáci, máničky a jiní bigbíťáci se chovali tak jak se chovali, protože podlehli západnímu pozlátku štvavých stanic jako byl Hlas Ameriky, či Svobodná Evropa. Takhle stejně a jenom tak vám odpověděli všichni pokrokoví lidé v Československu od Aše až po Čiernou nad Tisou. A takhle stejně a jenom tak funguje svět i dnes, myslí si oni myšlenkoví giganti, kteří si mainstream zuřivě pletou se státní propagandou, anebo dokonce s vymýváním mozků. A tak paradoxně to oni žijí v kleci vlastního mainstreamu, který si sami vytvořili a který je nutí odpovídat v debatách na 50 různých otázek a argumentů stále stejnými naučenými frázemi.

Jako třeba: 

- Pokud někdo potřebuje Zemanovy kroky stírat na základě toho, co předkládá mainstream - tak zde debata končí. 

-Doporučuji Vám, něco si o válce v Jugoslávii nastudovat a necitovat pouze propagandu z mainstreamu.

-Zaslepená rusofobní nenávist západního i našeho mainstreamu nic nevypovídá o skutečnosti.

-Díky, ale zastánci toho jediného správného mainstreamového názoru Vám odpoví, že čím nižší karma, tím kvalitnější blogy. 

-Že jejich autoři zastávají názory, které jsou v rozporu s oficiální mainstreamovou propagandou?

Vidíte jak nejdou s davem? Mohli by, ale kdepak, na to jsou příliš inteligentí. Oni totiž už vědí. Vědí to, co my nevíme a vidí to, co nám zůstává skryto. Jsou o tři koňské parníky před námi, vědí, znají a umí to uplatnit. A tak používají proti všem vlastní hlavu nezatíženou tím, co si myslí většina. Jen bych je chtěl upozornit, že i Otík z vesničky střediskové šel proti proudu a na recepci u soudruha ředitele si místo kávy řekl lišácky o rohlík. A tak na mne v mnohých diskuzích působí i oni.

Autor: Petr Burian | pondělí 20.5.2019 16:06 | karma článku: 17,71 | přečteno: 387x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik