Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Prozření

Ti, pro které ještě včera byla justice mafií řízená oligarchy a politickými lobisty rázem změnili názor. Dnes je pro ně justice vážená a spravedlivá instituce. Takového davového zázraku osvícení v mžiku nedosáhl ani Ježíš Kristus.

Příznivci Andreje Babiše mají jasno. Jejich spasitel je nevinný a i když se vyšetřovatelé a státní zástupce sebevíc snažili, nakonec museli v bezmocnosti jen svěsit ramena a zašeptat: Je to bohužel tak, je nevinný. Je to světec! V diskuzích se potom předhánějí třeskutými argumenty a vysvětleními typu: kdyby policie našla sebemenší důkaz, kdyby měl státní zástupce sebemenší pochybnost...musel by podat obžalobu. Je to přímo jeho povinnost! U tak veřejné kauzy to ani jinak nejde!

Zajímavé na tom ovšem je, že to jsou zpravidla titíž, kteří dosud se samozřejmostí všeználků halasně tvrdili, že osvobozující rozsudky v kauze Nečas-Nagyová jsou samozřejmě uplacené. Že oligarchové a lobisté u nás si běžně podávají u soudů postranní dveře, kupují beztrestnost, anebo rovnou naši justici řídí zpoza závěsů šedé ekonomiky. A jsou to ti samí, kteří tvrdili, že Nečas je tak vlivný, že ho nelze v našem absurdistánu odsoudit, jakož i ostatní šíbry z ODS, TOP09, Rittiga, Janouška a taky Kalouska, toho hlavně, darebáka jednoho zlodějskýho. Najednou se ovšem ukázalo, že ani sám premiér, který vládne několik let v řadě ministerstvu spravedlnosti i vnitra, druhý nejbohatší muž země a bezpochyby nejmocnější, jehož lidé z předlouhých výplatních seznamů obsadili snad všechny klíčové posty v zemi, s naší justiční spravedlností nehne ani o píď a musí trpělivě čekat jak to dopadne. A ono to naštěstí dopadlo, díky Bohu za náš objektivní a nejvíc nejspravedlivější právní systém, který vše nezávisle prošetřil do poslední nitky u trenek a musel konstatovat, že pan Babiš je čistý jako operační sál.

Léčitel, který takto přes noc vnuknul polovině našeho voličctva osvícení všehomíra má jméno Jaroslav Šaroch a je státním zástupcem. Pravda, i on sám zpočátku tápal v temnotách nevědomí a trpěl satanskými bludy. To když pro dostatečně pádné důvody nechal zahájit trestní stíhání v kauze Čapí hnízdo, když ze stejných důvodů zamítl několik žádostí o jeho zastavení, anebo když dvakrát přesvědčoval imunitní výbor poslanecké sněmovny o vydání hříšníků do spáru inkvizice a díky nezpochybnitelným argumentům a zprávě OLAF uspěl. I on ještě v podvečer uléhal na polštář tmářství, kacířských myšlenek a zatracení. Ovšem ráno prozřel. A rukou mávl a prozřely i zástupy. Ti, kdož ještě včera všude vylepovali předlouhý seznam bývalých nepotrestaných kauz a zlodějin minulých vlád ráno zjistili, že kráčeli po špatné cestě. Nic takového neexistuje, nic se nestalo, nic se neukradlo, protože toho by si naše spravedlnost všimla a ta jak už víme, se ovlivnit nedá. Ani žádná divoká privatizace se nestala, protože jejím nejaktivnějším podílníkem byl právě Andrej Babiš, ale ten je čistý, jak se dodatečně zjistilo a navíc to je on, kdo přišel oligarchy a lobisty odstavit od koryt. Tak takhle to musí být, protože jedině takto to dává smysl a jinak by to ani nešlo.

A mezi těmi, kterým byly oči otevřeny jsou i naši nejvyšší. Sám znovuzrozený Fénix A.Babiš ještě před nedávnem docela nevybíravě útočil na vyšetřovací tým, ba i na celý palác spravedlnosti a tvrdil o nich, že jsou úplatná, účelově zkorumpovaná a veskrze nedůvěryhodná partička. Dnes se kaje za to že se mýlil, protože nechci ani domyslet co by to znamenalo, kdyby mluvil pravdu a nějaký státní zástupce by se dal opravdu uplatit, či zastrašit. Také prezident Zeman gratuloval premiérovi ke zjevení pravdy na světlo Boží. A bylo to hodně emotivní a podobné tomu, jako když před šesti lety na Hradě třásl pravicí Ištvánovi a u toho vykřikoval bojovná hesla o zatočení s ekonomickou mafií v nejvyšších patrech politiky. A nebylo to naopak vůbec podobné tomu, když pak po čtyřech letech plakal Nečasovi na rameni že se spletl, že to tak vůbec nebylo a že státní zástupci jsou svině prolhané a ať mu to odpustí. Ale dnes už zase prozřel, odvolal a vidí, že pravda a láska skutečně zvítězily nad lží a nenávistí. 

Taková ideová očista národa za jedinou noc je vskutku nevídaná. Bylo by dobré zjistit, zda Šaroch neumí také chodit po vodě, protože v bažinách se pohybuje s profesionální jistotou trapéra. To už dnes víme.

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/proc-zalobce-saroch-neposlal-babise-k-soudu-78235?dop-ab-variant=1&seq-no=1&source=hp

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/da-se-v-cr-objednat-trestni-stihani-babis-zeman-ani-nova-ministryne-se-nemohou-shodnout-71627

 

Autor: Petr Burian | úterý 3.9.2019 14:23 | karma článku: 24,98 | přečteno: 620x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik