Ministryně zjistila to, co všichni vědí už 30 let

21. 09. 2019 16:49:04
Paní ministryně Maláčová byla pozvaná na jednu noc poslankyní Fialovou do závadové čtvrti Předlice v Ústí n/L. Poté co se přebrodila řekou odpadků si ráno do deníčku zapsala: noc byla klidná. Tohle si zapisovali vojáci na frontě.

To, že je noc klidná by snad mělo být normální a ne hodno zdůraznění. Asi tušila do čeho jde. A pokud ne, tak vystoupení z auta ji muselo uzemnit.

V tom z jednoho okna začínají létat odpadky na ulici. „Takhle se tady opravdu žije? Hází odpadky ven z oken?“ překvapilo Maláčovou. V tu chvíli kdosi vysypal z okna kýbl popela a delegace z Prahy a lidé z vedení Ústí se radši klidila.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/usti-nad-labem-predlice-ghetto-vyloucena-lokalita-ministryne-jana-malacova-eva-fialova.A190919_140742_usti-zpravy_pakr

To ovšem není ojedinělý případ. Takto se tu žije normálně. Před rokem nechal ústecký magistrát odklidit z prostranství čtvrti tisíc tun odpadků, které se vršily až do pětimetrové výše, včetně vraku auta na střeše domu. Celá akce "za Předlice krásnější" vyšla na pouhých 3,5 milionů korun a vydržela krásných pár dní. Dnes ministryně kličkuje opět mezi odpadky, fekáliemi, mrtvými krysami i injekčními stříkačkami. Ovšem určitý posun k lepšímu lze vypozorovat alespoň z toho, že už se ví, kdo je viníkem tohoto neuvěřitelného svinčíku. Je jím majitel onoho nájemního domu, z jehož oken nájemníci binec bezostyšně vyhazují. Shodnou se na tom jak neziskovky lobující za ještě více peněz pro místní nepracující, tak město, které tyto peníze schvaluje a přerozděluje a i stát, který to všechno garantuje a zastřešuje. A proč že se vlastně vyplácí tyto horentní sumy těm, kteří si jich evidentně neváží a zneužívají je? I na to se už přišlo. Můžou za to obchodníci s chudobou.

https://www.idnes.cz/usti/zpravy/vnitroblok-vyklizeni-sklarska-ulice-predlice-usti-nad-labem-odpad.A190314_463650_usti-zpravy_pakr

A aby byl kabaret absurdit dokonalý, označí se čtvrť s exkluzivní péčí ghettem, což je název pro příměstskou lokalitu, kam byli dříve nuceně vykazováni lidé jiné kultury, a v níž platil přísný režim bez jakékoliv sociální pomoci. Popřípadě se takové místo s nadstandardním začleňováním nazve vyloučenou lokalitou. Pokud se vám přitom vybaví scéna z filmu Bílá paní, kde se lidé brodí řekou a vzájemně se utvrzují že jdou po mostě, nejste daleko od pravdy. Bohužel pro nás se podle tohoto ptydepe (https://cs.wikipedia.org/wiki/Ptydepe) také formují vládní návrhy řešení. Jak asi takové řešení v imaginárním světě, kde auto je chleba, matka věšák a dům kedlubna může dopadnout, vidíme už dnes. Ministryně Maláčová nám jeden takový myšlenkový lunapark představila co by soubor patnácti opatření k vyloučení vyloučení, zavedení pořádku a práva na právo v ubytovacím byznysu (součást odkazu). Z té kytice moudrosti bych se rád zastavil u těch nejpozoruhodnějších opatření:

3. Zavedení povinnosti trvalého pobytu v obci, kde jedinec fakticky bydlí

4. Opravy a výkup zdevastovaných bytů obcemi

Tyto krásné socialistické úderky obce jistě potěší. Nejenže budou muset zapsat pod svá křídla kdejakého vandráka, zajistit mu levné ubytování, ale ještě mu ho po zničení znovu opravit. Stát se bude zpovzdálí alibisticky dívat, a když to klapne, prohlásí to za svůj úspěch. Když ne, označí obce za neschopné cyniky.

5. Dokončení cenových map za účelem stanovení obvyklého nájmu

Nevím, co si od tohoto stát slibuje. Každý nájem je tržně jiný, záleží na okolí, občanské vybavenosti, zařízení bytu a lukrativnosti umístění. Pokud pronajímatel bude chtít, napálí si svou cenu. A pokud stát tímto oseká dávky na bydlení stanou se dvě věci: zájemce potáhne pod most, nebo začne krást. A jestliže stát nařídí pronajímat za tyto ceny všem povinně, klesne nabídka ubytování a pod most půjdou všichni ti, kterým má toto nařízení zajistit dostupné bydlení. Protože nikdo není povinen dát svůj majetek v plen a sanovat tak za své úkoly určené státu. Krásná práce. Tady by stál za zmínku takypodnikatel Boris Rudý, který věren svému jménu nabízí v Předlicích z levičáckých pohnutek pronájem bytů sociálně vyloučeným za lidové ceny. Prozatímním úspěchem jeho bohulibé činnosti jsou ihned po rekonstrukci zdevastované byty a dluh na nájmech ve výši 200 000kč. Což vysoce oceňuje i ředitel krajské pobočky Člověka v tísni Vít Kučera. „Klienty si nachází sám. Má nízké a férové nájemné, které je nižší než všude okolo, a není to žádný obchodník s chudobou. Kdyby se takhle jako on chovali i ostatní, tak by to v Předlicích bylo mnohem lepší.“

Tak tady už pouhá slova uznání nestačí. To si zaslouží rovnou poplácání po ramenou.

https://ustecky.denik.cz/zpravy_region/opravuje-byty-v-predlicich-pro-chude-najemnici-mu-je-pak-nici-20190219.html

9. Zákonně definovat, co je přechodné bydlení a jakou má funkci za účelem eliminace tzv. ubytoven

Paní ministryně chce eliminovat ubytovny. Proč? Pokud chce omezit kriminalitu a nehorázný binec v okolí, tak přesunutím jejich autorů o barák dál toho fakt nedosáhne. A pokud chce snížit výdaje na doplatky na bydlení, ať je klidně sníží, ale na to zas nemá koule. Uvědomuje si vůbec ta paní, že uzavřením ubytoven zůstanou sta tisíce lidí na ulici, z nichž to nejvíc odnesou ti slušní a pracující? No asi ne. Ale zase za to bere 200 000kč měsíčně platu.

10. Umožnit oddlužení osob v exekuční pasti bez nastavení minimálního limitu splacení

Naprostá bomba. Už víme, proč má Maláčová přezdívku Venezuela. Ono totiž ze zákona nelze definovat "některé" lidi z ubytoven a z titulu barvy kůže je to rovnou nepřípustné. Takže bude muset odpustit bez náhrady všechny tři a více exekuce na osobu. Tak takové monstrózní okrádání už jednou okradených věřitelů je ještě větší vejvar, než její slavná insolvence. A co udělá permanentní neplatič, bývalý dlužník teď už s čistým štítem?

A) najde si práci a bude vděčný a přičinlivý

B) začne sekat opět dluhy ve velkém a do noci se chraplavě smát

14. Zajistit, aby všichni práceschopní skutečně pracovali vč. dlouhodobé zaměstnávání dlouhodobě nezaměstnaných osob, např. revize veřejně prospěšných prací, tak aby bylo možné je využívat dlouhodobě bez nutnosti opakované evidence na úřadu práce

Tak tady bych doporučil začít prvně s něčím jednodušším a až pak si zvyšovat zátěž. Může se pokusit např. zajistit mír a porozumění mezi Araby a Židy, nebo přesvědčit Moskvu, že lhát se nemá.

15. Zajistit vymahatelnost práva zejm. s ohledem na rušení nočního klidu a sousedského soužití

Tak tohle mě rozbilo. Po čtrnácti vesměs protiprávních návrzích začíná patnáctý těmito slovy. Bomba! Všechno ve stylu původního newspeaku, kdy zlodějem dávek na bydlení není ten, který je zdarma vyplácí z peněz nás všech, ani ten, který je zneužívá jako bezpracný zisk, ale ten, který někomu za ně nabídne ubytování, pro které jsou určeny. Bravo a potlesk ve stoje.

Autor: Petr Burian | sobota 21.9.2019 16:49 | karma článku: 41.65 | přečteno: 2614x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 10 | Diskuse

Jiří Čumpelík

Má to na svědomí Andrej Babiš

Víme o něm io jeho rodině téměř všechno. Pokud pro něho ve volbách lidé hlasují, vědí proč. Dá se říci, že jako předseda vlády byl úspěšný.

19.3.2024 v 7:49 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 27 | Diskuse

Jan Ziegler

V Rusku se nekonaly volby, ale vyhlášení vůdce zločineckého gangu

Ne, opravdu nelze v Rusku mluvit o svobodných volbách a nejen těch prezidentských. Zástupci skutečné opozice jsou zavíráni do vězení nebo rovnou vražděni. Západ nesmí uznat násilnického mafiána Putina za ruského prezidenta.

18.3.2024 v 12:30 | Karma článku: 21.71 | Přečteno: 323 | Diskuse

Ondřej Šebesta

Sedm stupňů do Sokola

Jak slepá musela starostka být, když její asistentka, které každý měsíc strhávali část platu na její dluhy, přicházela s luxusními kabelkami, nákladnými šperky aměla prostředky na drahé zahraniční zájezdy.

18.3.2024 v 7:00 | Karma článku: 23.68 | Přečteno: 461 | Diskuse

Radomil Bábek

Je údělem Čechů prožít v každé generaci dvě totality?

Jak se asi cítili lidé, kteří přežili jednu totalitu, aby si za pár let svobody s hrůzou uvědomili, že už zase žijí v totalitě jiné? Možná, jako my. Jestli jsme po roce 1989 něco nečekali, pak návrat socialismu.

17.3.2024 v 18:15 | Karma článku: 36.66 | Přečteno: 866 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...