Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Falešní mírotvorci

Herečka Jane Fondová se nechá fotit na lafetě protileteckého kanonu Vietcongu v objetí komunistických vojáků. Protestuje tak proti válce. A možná jsou to titíž vojáci, kteří předtím vyhladili civilisty ve vsi Dak Son a městě Hue.

Být veřejným mírovým aktivistou je velmi prosté a morálně výnosné. Stačí jen deklarovat odpor k jakémukoliv zabíjení a válkám a k tomu přidat pár keců o demokracii, OSN a potřebě oboustranného dialogu. Oproti obhájcům komunistických agresí k tomu nepotřebují ani větičku: situace byla složitá. Pro mírové nadšence není totiž složitého naprosto nic. Prostě kdo střílí je zlo a basta šmidlifous. Jaksi už si ale neuvědomují, že kdyby se mnohdy nestřílelo, střílelo by se mnohonásobně víc.

Příkladem nám jsou bujaré oslavy míru pomatených levicových aktivistů proti válce ve Vietnamu v době dobytí Saigonu komunistickými hordami. Pořádali je právě ve dnech čistek a masových poprav v celém Jižním Vietnamu v rámci rudého teroru. Podobným slepičím názorem trpí titíž i ohledně korejské války. Hrůza hrůz, američani byli v Koreji, vykřikují. Ale proč tam byli a jak by to dopadlo kdyby tam nebyli, už nechtějí raději ani vědět. 

Ostatně o tom, že Evropa už dvakrát za posledních 100 let na pokraji apokalypsy škemrala v USA o pomoc poté, co si své záležitosti řídila sama, nemá cenu ani psát. A kam to dovedl proletariát toužící po míru, spravedlnosti a blahobytu když to vzal do svých rukou v komunistických zemích, asi taky ne. Nebýt těch zlých strýčků ze zámoří, kteří stáli bolševikům face to face a chrastili jim před nosem zbraněmi, slavili bychom dneska místo vánoc ????? ???. Koneckonců v těch dobách procházeli lidé u nás v barevných průvodech, a skandovali touhu po míru, kolem výcvikových táborů teroristů financovaných Moskvou po celém světě. I těch blízkovýchodních. To západní tajné služby samozřejmě věděly už v době, kdy si kdejaký krumpáč z kolbenky neuměl spočítat ani svou vlastní výplatnici. A vědí toho mnohonásobně více i dneska. To si buďte jisti.

Stejný kabaret se odehrává i po likvidaci íránského velitele speciálních jednotek K.Solejmáního. Írán ryčí něco o vyhlášení války, tvrdé odplatě, zničení USA a Izraele a jeho lid teatrálně lomí před zahraničními novináři rukama za jekotu ne nepodobnému startující stíhačce, pálí vlajku USA, Izraele a mnohých jiných států a u toho hrozí pěstí směrem k euroatlantické civilizaci. A naši salonní mírotvorci se v rámci zviditelnění se svého vlastního ega halasně přidávají. Vykřikují něco o právu, demokracii a humanitě. Stačí si ovšem uvědomit kdo a co vykřikuje a kdo je u toho za užitečného komika. 

Íránské zřízení je Islámská republika, tedy teokratická totalita. Nejvyšší autoritou je duchovní vůdce země, pořádek se udržuje pomocí revolučních gard. Válku a zničení USA mají v oficiální ideologii už 40 let a to od doby útoku na americké velvyslanectví v Teheránu a zajetí 66 rukojmí. Likvidace jejich elitního velitele je pouze střípkem v dlouhé sérii vleklé soukromé války plné odplat a stanovování si mantinelů. K tomu přidejte íránské samozřejmé popírání holocaustu a programové zničení všech židů do posledního batolete. Což samozřejmě také aktivně provádějí skrze přímou podporu a řízení teroristických akcí Hizballáhu na území Izraele, ale i jinde na Blízkém Východě.

Naši krátkozrací mírotvorní kašpárci z řad levicově orientovaných nádob tak vlastně obhajují pokračování totality, teroristických útoků a vraždění žen a dětí ve jménu ochrany těch, kteří toto propagují, organizují a aktivně provádějí. Není to nepodobné obhajobě násilných revolucí ve jménu dobra celého lidstva.

Autor: Petr Burian | sobota 4.1.2020 17:22 | karma článku: 31,80 | přečteno: 938x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Odpuzující. Strašit migrací je tak jednoduché, kritizoval Babiše ministr

24. dubna 2024  22:42

Ministr pro evropské záležitosti Martin Dvořák (STAN) v CNN Prima News vyčetl Andreji Babišovi...

Ukrajinci v branném věku budou moci získat pas jen ve vlasti, rozhodl Kyjev

24. dubna 2024  22:20

Ukrajinská vláda přijala rozhodnutí, podle něhož muži ve věku od 18 do 60 let budou moci získat...

Biskupové se distancovali od Zemanovy akce v Arcibiskupském paláci

24. dubna 2024  19:05,  aktualizováno  21:31

Pražský arcibiskup Jan Graubner se distancoval od akce, při které byla minulý týden v...

Pokleknete a budete prosit. Generál slíbil zničit NATO do roku 2030

24. dubna 2024  21:21

Velitel čečenských sil bojujících na Ukrajině a věrný obdivovatel ruského prezidenta Vladimira...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik