AntiBabiš

30. 01. 2020 22:04:08
Rozmohl se nám tady takový nešvar. Příznivci Babiše na každou jeho kritiku odpovídají stereotypně: antiBabiš. Je to lehce zapamatovatelné a intelektuálně nenáročné. Pozoruhodné. Babiše totiž volili po rozsáhlé kampani antiODS.

Antibabiš je automatické dehonestující označení jakékoliv konstruktivní či obecné kritiky Andreje Babiše. Tak stejně dobře funguje i heslo antiZeman, ovšem popravdě na kejklířské kousky našeho prezidenta už se beztak žádná jiná rozumná výmluva ani vymyslet nedá. Pozoruhodné na tom ovšem je, že voliči hnutí ANO skočili na špek této politické straně právě po mohutné hnojařské kampani antiODS a antiKalousek, vystavené převážně na lžích, pomluvách a osobních útocích. Neznám jedinou debatu s A.Babišem, ve které by Kalousek a ODS nelítali jako vosy nad pivem a to ještě šest let po jejich ústupu z čela politiky. Kdo takovou debatu zná, nechť mne prosím upozorní, že se mýlím, děkuji.

Příkladem budiž už založení a prezentace hnutí ANO a Babišovy besedy se studenty, kde je nejznámější jeho výstup s výkřiky: podívejte se v čem bydlí (Kalousek). K založení hnutí Babiš říká: Jsme hnutí ANO. Nelžeme, nekrademe a pracujeme pro vás... přišli jsme do politiky konečně zavést princip řádného hospodáře... Klaus mluvil ... Stejné fráze, stejné vytáčky, stejné obří ego...Hned mě napadlo, co Dalík a Topolánek? Co Řebíček? Co Roman z ČEZu? Kmotr Janoušek? Kalousek a Háva? Sobotkův stín Pokorný? Divoké privatizace z 90. let a následné tunelování? Pandury, karlovarská losovačka, justiční mafie...tradiční politické strany, a také mafiánské struktury na ně napojené, spustily v naprosté panice další, ještě masivnější očerňující kampaň...

Tomuhle se říká konfrontační kampaň. Tu zpravidla ještě Babiš doprovází sadou různých lží. Například že Kalousek zmrazil důchody (byly zmrazeny až v r. 2014), že přidal důchodcům jen 45 kč (za ministra Babiše přidala vláda důchodcům 40kč!, za Kalouska byly reálné důchody mnohem vyšší než dnes), že Klaus rozkradl důchodový účet (naopak ho založil), či že se tady za vlády ODS neinvestovalo (investovalo se víc než za vlády ANO, a to i v krizi). Všimněte si ještě několika hesel z minulého odstavce štvavé Babišovy nalejvárny: nelžeme, nekrademe a princip řádného hospodáře. K tomu se váže Babišův výrok z roku 2011 o státním rozpočtu: "Deficit je ztráta. Kdyby mi někdo sestavil byznysplán se ztrátou, tak ho vyhodím." Pro rok 2020 sestavil v době konjunktury náš pravdomluvný řádný hospodář deficit 40 mld., tak uvidíme zda se vleze.

Celé se to pak opakovalo před volbami 2017. Příznivci Babiše tvrdí, že opoziční strany (hlavně ta kletá ODS) nemají žádný jiný program, než antiBabiš. Ale mají. A Babiš se v nich kupodivu vůbec nevyskytuje. Za to z předvolebního programu ANO 2017 vybírám:...kmotři a lobbisti řídili zemi přes milenku premiéra...ale respektoval jsem vítěze voleb Bohuslava Sobotku jako předsedu ČSSD, ten se nám nakonec odvděčil tím, že naše hnutí začal permanentně špinit a ze mě udělal svého osobního nepřítele, kterého je potřeba zničit. Přitom nám nikdy nešlo o nic jiného, než aby ekonomika rostla, stát neplatil zbytečně za předražené zakázky, aby se rychle stavěly dálnice a efektivně... zjistíte, kdo tady skutečně tahá za nitky. V tom se ČSSD od ODS příliš neliší...(zkráceno) Docela hlína, že? Ale neodcházejte, ANO, bude ještě líp. Zde další předvolební výrok A.Babiše i s videem o tom, jak se to dělá doopravdy: Tak nějak automaticky jsem předpokládal, že podaná ruka platí, že se drží slovo a že se na kameru říká to, co i mimo ni.

Tak co se říká mimo kameru? Třeba toto. A zde bych vás upozornil, abyste si vzpomněli na výrok Babiše o tom, že ho štvaly divoké privatizace z 90. let. Zde o jedné takové mluví.

Jakýsi diskutér mi oponoval tím, že nevolil ANO kvůli anti kampaním, ale kvůli tomu, co ve volebním programu nabízela. Dobrá. Pojďme se tedy po těch slibech projít. Nebudu zde vypisovat všechno, není tolik prostoru. Navíc dobrou polovinu svých slibů Babiš splnil, hlavně těch jednoduchých, kde už dopředu byla shoda s ČSSD jako EET, přidání důchodcům jednorázově 900kč (pozor, to byl návrh Marksové z roku 2015!), nebo přidáním na rodičovském příspěvku. Budu tedy uvádět jen ty nejkřiklavější a nesplněné. Předtím si ovšem uvědomme, že Babiš je nejvyšetřovanější politik v našich dějinách a to i za hranicemi, a že tak nějak to platí o celém vedení ANO. A u soudů si praktiky podává dveře s Milošem Zemanem. Vyšetřování kvůli předraženým zakázkám a přihrávání miliard kamarádíčkům potom už prodělalo ve 13 ze 14 našich ministerstev, kde padla řada obvinění! Ministři se nám mění jak plínky v kojeňáku. A to nezmiňuji vedlejší kauzy, jako třeba Davida Rusňáka, zetě Aleny Schillerové, který byl obviněn z nabourávání se do spisů útvaru pro odhalování organizovaného zločinu. Na Youtube jsou lehce dohledatelné tajné nahrávky Babiše, ve kterých vulgárně všechny uráží a kuje mafiánské pikle. Třeba ty s Přibilem. Tak takovej western nám tu nepředvedly snad ani ČSSD s ODS dohromady za 20 let.

2012, Aby skončilo systémové rozkrádání státu pod dohledem stávajících politických stran: to skončilo, už se rozkrádá pod dohledem nové strany.

Smlouva A.Babiše s občany:Odmítnu všechny pokusy o destrukci nezávislého státního zastupitelství a soudnictví a budu vždy bojovat za vymahatelnost práva a rovnost lidí před zákonem: paradoxně přitom Babiš ve Sněmovně před hlasováním o svém vydání k trestnímu stíhání v případu Čapího hnízda uvedl, že v Česku je možné objednat si stíhání a dostat někoho do vězení.

Zasadím se o nezávislost policie, která nesmí být pod vlivem politiků. Korupce se musí vyšetřovat u politiků na všech úrovních: zde připomenu štvanici, kterou Babiš uspořádal na šéfa Generální inspekce bezpečnostních sborů M. Murína a nutil ho odstoupit.

Mladým rodinám pomůžu s bydlením a dostupností jeho financování: děkuji, už bydlím. Vzal jsem si hypotéku.

Z vyššího výběru daní Vám vrátím peníze, které Vám vzaly předchozí vlády: děkuji, poslat složenkou, prosím.

Budu prosazovat nižší zdanění práce tak, aby Vám zbylo více peněz na výplatní pásce: až to přijde, tak mě vzbuďte.

Budu se snažit řešit dlouhodobě neřešený problém vyloučených lokalit: to potom vzbuďte zase ty lidi tam.

Nezvýším daně firmám a živnostníkům. A během následujícího volebního období udělám maximum pro to, aby ubylo byrokratických povinností pro podnikatele, a zjednoduším styk lidí s úřady: udělal pravý opak.

Slibuji, že na ministerské posty budu prosazovat odborníky bez ohledu na politickou příslušnost: všechna důležité a lukrativní místa obsazuje svými lidmi z ANO.

Zavazuji se, že v žádném případě nezneužiji politickou funkci ve svůj prospěch: viz předchozí video: samozřejmě že jsme na ně zaklekli, insolvence a tak...

2013, Budeme proto prosazovat zavedení úlev pro zaměstnavatele absolventů a občanů nad padesát let. Zasadíme se o snížení příspěvků pojistného na sociální pojištění placených zaměstnancem: zlatý voči, naopak se uvažuje o zvýšení odvodů.

Přes veřejné zakázky prochází zhruba 17,5 % hrubého domácího produktu. Přes otevřenou soutěž jich z toho ovšem jde méně než 50 %. Zavedením elektronických aukcí ve státní správě a samosprávě, ale i zavedením centrálního nákupu pro státní správu, zveřejněním smluv na internetu a zprůhledněním celého systému veřejných zakázek...: jako fakt dobrý!! :-) Tomu by se mohlo říkat slib za 401 milionů.

Další zvyšování daní je pro ANO nepřípustné. Chceme vrátit sníženou sazbu DPH na 10 procent...: daně zvýšil, do 10% pásma zařadil jen pár vybraných komodit jako např. e-knihy, pohostinské služby, anebo domácí uklízečky a holiče.

Zlevníme energie: naopak zrušil výjimky z daně plynu na vytápění.

Zamezíme častým změnám daňového systému, které komplikují život podnikatelům: daňová soustava se u nás mění i dvakrát ročně.

Zrušíme trestní a přestupkovou imunitu poslanců a senátorů. Parlamentní imunita v Česku je světová rarita a činí z našich volených zástupců privilegovanou vrstvu: :-) ještě dneska živě vidím, jak tam stáli oba s Faltýnkem u pultíku a škemrali, aby je poslanci nevydávali do spárů té zlé policie!

Prosadíme zavedení separátního důchodového účtu mimo státní rozpočet. Zasadíme se o zavedení tzv. minimálního starobního důchodu. Chceme prosadit výrazněji se promítající zásluhovost v rámci prvního pilíře: separátní účty zrušil, minimální důchod u nás je už dávno a s jeho navýšením Maláčovou vyhodil a zásluhovou složku ponížil, pašák.

Chceme prosadit automatické členství v druhém pilíři: ihned po volbách ho zrušil.

Chceme dosáhnout úplné soběstačnosti v základních potravinách, a to ze současných 70–80 % v rámci ČR, a tím zajistit dostatek kvalitních a bezpečných potravin pro české občany. Snížíme DPH u potravin na úroveň 10 %, čímž zásadně zlevníme potraviny v naší zemi: dnešní zpráva: Východním pobřežím Španělska se minulý týden přehnala bouřka Glorie. Důsledky pocítili i čeští zákazníci, výrazně totiž vzrostly ceny zeleniny.

Prosím vás, k dalšímu výčtu už nemám prostor, blog by byl nekonečný. Ovšem vězte, že sliby z propagandistické brožurky O čem sním, když náhodou spím, anebo z volebního programu 2017 jsou taky docela výživná prča. Jen pro ukázku: Do roku 2021 postavíme nové obchvaty a 170 kilometrů nových dálnic jako D3, D4, D11 a D35. Bomba, že?

Tak místo rozloučení se podívejte, jakej exponát se nám to prodral do čela země. A to nemluvím o tom, že během pouhých pěti minut stihl třikrát lhát. To s tím Klausem, Kalouskem a II.pilířem. ANO, líp už asi nebude nikdy.

https://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/par-slov-o-ano/

https://www.anobudelip.cz/smlouva/

https://www.anobudelip.cz/cs/o-nas/program/volby-2013/zkraceny-program/

https://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/To-i-ten-Kalousek-nam-pridal-vic-Ja-bych-to-z-parlamentu-vsechno-hnal-klackem-cilil-se-duchodce-u-Jilkove-Ekonom-Sevcik-pak-poradil-jak-setrit-402688

Autor: Petr Burian | čtvrtek 30.1.2020 22:04 | karma článku: 31.74 | přečteno: 1193x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 6.23 | Přečteno: 105 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.08 | Přečteno: 185 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.44 | Přečteno: 593 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 525 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...