Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecká hranice - anatomie lži

Jako kdysi stojí na hranicích davy migrantů bez dokladů. Jako tenkrát jsou ze všech koutů světa a tvrdí, že jsou uprchlíci. I tito drží v rukou smartphony a šutráky. Jenže tentokrát o ně země zaslíbené nestojí. Přiznávají pravdu. 

Polehoučku a nenápadně přiznávají lídři Evropy, že pět let stará hurá akce "migrant do každé rodiny, do každého stavení", byla kardinální chyba. Doktorů nepřibylo, peněz ubylo a ani následná výzva k V4 "sdílejte s námi naše hlupáctví v soutěži o Darwinovu cenu" se nesetkalo u jejich představitelů s bůhví jakou odezvou. Maximálně tak trojslovnou.

Země západní Evropy nadopované tehdy spasitelským komplexem si na vlastní kůži ověřily, že arogance, faleš a vydírání je v lidech poněkud hlouběji na to, než aby samy odpadly překročením státní hranice. A tak jen Německo zaznamenává mezi příchozími tisíce válečných zločinců a kriminálníků, kteří se prohlašují za Jezídy, u žádostí o azyl se objevuje až 70% lží a falešných údajů, mezi inženýry je pětina úplně negramotných abonentů, více než polovina žadatelů nesloží základní integrační zkoušku ani po třech letech usilovných studií, kam beztak nedocházejí a z vyhoštění si většina z nich dělá jundu. Předpokládám, že ostatní země na tom nebudou o moc líp. A tak není divu, že původní heslo Vítejte, To zvládneme, přes To nezvládáme, se nakonec usadilo na Pojďme se zabarikádovat a No Pasarán! 

https://www.idnes.cz/wiki/obecne/spolkovy-urad-pro-migraci-a-uprchliky.K5050174

Německo dnes hlásá, že žádné nové příchozí nepřijímá a pořádá na svých hranicích hony na migranty, které následně zatkne a uvězní, předtím než je vykopne za nelegální vstup. Špičky EU stojí na řeckých hranicích vedle řeckého premiéra Mitsotakise při jeho proslovu o tom, že ochrana unijních hranic je podporou evropských hodnot, a bouřlivě mu za ta slova tleskají. Ještě před čtyřmi lety by vám přesně za tohle smazali účet, roztrhali rodnej list a nazvali vás náckem. Jo doba se mění a je to věru hustej kvapík.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-eu-turecko-recko-migracni-krize.A200308_152540_zahranicni_blj

Náckama tehdy nazvalo Rakousko Maďarsko za to, že dělali přesně to stejné jako dnes Řekové a Německo nás za to, že jsme migranty poctivě prověřovali v detenčních zařízeních, tak, jak to oběma zemím nařizovala unijní pravidla. Ono kdyby se se tehdy opravdu důsledně prověřovalo, kdyby se agresivní a falešní migranti sváželi autobusy od hranic a ne naopak do vnitrozemí a kdyby se pomáhalo jen těm opravdu potřebným, nemuseli bychom udýchaně doklopýtat k dnešku. Dnes do nacistů totiž nadává naopak Turecko EU. A stejně aktivisticky jako ona tenkrát, i ono sváží dnes migranty k hranicím autobusy, vybavuje je náčiním a důrazně vybízí k tomu, aby násilím prorazili zátarasy, porvali se s pohraničníky a nastrčili své děti jako živé štíty. Což oni, jako tehdy, i dnes rádi dělají.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/erdogan-prirovnal-recke-pohranicniky-k-nacistum-40316334

Na tomto dnešním zmenšeném schématu migrační krize je velmi dobře vidět kdo je plně zodpovědný za ten nekontrolovatelný průšvih let nedávných. Za tu podporu jakože syrských migrantů z Afghanistánu, Pakistánu, Bangladéše, celé Afriky a kdoví ještě odkud, za cinty o tom, že údajně prodali své domy v rozstřílených válečných oblastech, kde ze zoufalství zanechali jen své ženy, děti a doklady, aby se po cestě nemuseli dělit o svůj celoevropský roaming s neomezenými daty dobíjený na své drahé smartphony bůhví kým a čert vem odkud. Kdo kam převážel a svážel sta tisíce údajně zoufalých lidí v bídě, kteří nemají nic, mimo půl milionu na cestu a k tomu přesné instrukce v kapse a asistenci lidskoprávních aktivistů za zády. Zde se teprve ukazuje ten hrozný zločin, který Evropa svou zaslepeností napáchala na skutečných válečných uprchlících namačkaných v uprchlických táborech kdesi v dáli okolo válečných oblastí, které nechala napospas bídě, gangům a sexuálním otrokářům. Ale chápu, že selfíčko s migrantem z bahna tábora na blízkém východě nevypadá na fejsku tak dobře, jako to stejné z perónu na nádraží v Drážďanech. Paní Merkelová jich má ostatně celou sbírku.

Tak tohle všechno se za pouhé čtyři roky, díky Bohu, změnilo. Jen jedno ne. Staří dobří pacienti s vítacím komplexem. Sice už jich notně ubylo, ale za to zůstali jen ti fakt skalní. A stejně jako před pěti lety, i dnes melou pořád dokola jen tři věci. Nenávist, tím označují všechno a každého, kdo je proti nelegální migraci, má k tomu argumenty a chtěl by s nimi o nich diskutovat. Hysterie, tou vysvětlují proč je drtivá většina lidí proti nim a evropské hodnoty, kterými si nahrazují zase svou zoufalou neschopnost jakkoliv v daném tématu argumentovat.

Tak jak tak si však mohli už dávno všimnout, že ony evropské hodnoty jsou dnes holky z domu na předměstí, které poslouží zrovna tomu pánovi v cylindru, který si na ně dole na recepci prstem ukáže. Tak to prostě je.

 

Autor: Petr Burian | pátek 13.3.2020 0:58 | karma článku: 42,14 | přečteno: 2102x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Soud potrestá brutální útok na dívku, bodnutá do krku skončila v pytli v lese

24. dubna 2024

Krajský soud v Plzni dnes vynese rozsudek nad devatenáctiletým Ukrajincem Viktorem Veselovským,...

Podezřelé nákupy zbraní se mají hlásit už od července, schvaluje vláda

24. dubna 2024  5:25

Prodejci mají mít už od července povinnost hlásit podezřelé nákupy zbraní. Počítá s tím novela...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik