Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Okamžitý vyhazov

Pokud v práci veřejně kritizujete své nadřízené, můžete klidně vyletět na dlažbu. A pokud i s takovou eventualitou bohorovně počítáte, potom buďte rádi, že nežijete v Rusku. Tam lítají zaměstnanci rovnou z budov oknem ven.

Alexandr Šulepov je už třetím lékařem, který po nakažení Covidem19 v Rusku vypadl záhadně z okna. Předním měla viróza stejný průběh i u doktorky Natalie Lebedevové a Eleny Nepomňaščajové. Symptomy jsou ve všech případech shodné. Kritika vedoucích činitelů za totální kolaps ruského zdravotnictví v době koronakrize a následný let po hlavě z okna. Doktoru Šulepovi nepomohlo dokonce ani to, že po odborné domluvě ze strany odpovědných pracovníků svou kritiku následně odvolal. Zákeřná nemoc si ho stejně našla ve spánku na lůžku tak jako tak a letěl. A to ještě nevíme kolik takových případů ve skutečnosti v reálu v celé zemi od nástupu Putina k moci proběhlo, protože obdobná diagnóza se hromadně vyskytuje také v řadách novinářů a opozičních politiků už delší dobu. I když průvodní znaky se mohou mírně lišit, razance a smrtnost nemoci je vždy shodná. Takže záměna chřipky a angíny s Covidem19 je zde možná.

Tady se ukazuje, že odborníci kteří varovali před tím, že vir bude mutovat, měli pravdu. Zatímco v době svého prvního výskytu v Číně lidé pouze houfně mizeli, v Rusku už je vir rovnou vyhazuje z oken. Pozoruhodný je také účinný atak ruského Covidu. Místní média totiž uvádějí, že Elena Nepomňaščajová prolétla oknem přímo během jednání se státními úředníky, kde důrazně upozorňovala na kritický nedostatek ochranných pomůcek. A to je na ruské poměry ještě ten přirozenější způsob úmrtí. Taky si klidně mohla svázat ruce a střelit se následně zezadu do zátylku. 

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/koronavirus-rusko-nakaza-pandemie-epidemie-nemoc-covid-19-krasnojarsk-sibir-voronez-zachranna-sluzba.A200505_113335_domaci_dtt

Ony vůbec ty epidemie v Rusku mívají trochu odlišný průběh, než na jaký jsme zvyklí my. Tak například ve 20.letech řádila v jedné správní oblasti koňská vozhřivka a lidé v době akutní bídy, což byl za vlády bolševika prakticky přirozený stav, chcíplá zvířata následně pojídali. Tým lékařských odborníků vyslaných Moskvou potom na místě všechny infikované i s těmi, kteří s nimi přišli do styku, nechal postřílet včetně malých dětí. Inu, karanténa je karanténa.

Tak samozřejmě, že Rusko 21. století už není tou zaostalou zemí jako kdysi, kdy obyvatele Pripjati nechala vláda celý den šmatlat po kotníky v radioaktivní břečce a k tomu jim hrála budovatelské písně. I zde probíhají testy na Covid jako všude jinde na světě. Tak tomu bylo třeba i v jednom Petrohradském lékařském institutu. Výsledky se sice nevyhodnocují, na to v tom úderném kvasu není kdy, ale jak říkám, je to každopádně ohromný posun vpřed. Tak například v Moskevské oblasti si zdravotníci pořizují v boji s virem zednické ochranné pomůcky a ty si sami dezinfikují bělidlem, takže ta sofistikovanost oproti starým časům je tu hodně znát.

A s rukama v klíně nesedí ani samotná ruská vláda. Prezident Putin například slíbil, že někdy hodně potom vyčlení pro záchranáře částku deset miliard rublů. To dělá v přepočtu jedna ku jedné s dolarem (jeden kýbl rublů proti jednomu dolaru) 3,3 mld. korun českých. Tedy zhruba částka, jakou je ochoten americký soukromý investor vrazit do vybudování zábavního parku. V tomto jsou Rusové už ovšem mnohem dál. Protože tak gigantický lunapark, jaký se jim podařilo vybudovat ze své země, o tom se může lidem z jiných světových mocností nechat jenom zdát. 

Autor: Petr Burian | úterý 5.5.2020 15:54 | karma článku: 42,81 | přečteno: 9859x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Británie uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, oznámil premiér

23. dubna 2024  16:56,  aktualizováno  17:29

Britská vláda uvede zbrojní průmysl do válečného režimu, uvedl v úterý britský premiér Rishi Sunak...

Herečky ze Zlaté labutě vydražily rekvizity ze seriálu pro děti z dětských domovů

23. dubna 2024

Seriál Zlatá labuť se blíží do finále, a proto TV Nova uspořádala v sobotu charitativní akci v Art...

Hrozí nový Černobyl. Centrum Střední Asie mohou zamořit radioaktivní kaly

23. dubna 2024  16:52

Nestabilní odkaliště vzniklá v Kyrgyzstánu po těžbě uranové rudy v dobách Sovětského svazu hrozí...

Policie pátrá po dezinformátorovi Zítkovi. Nedorazil k soudu

23. dubna 2024  15:54,  aktualizováno  16:34

Policie pátrá po dezinformátorovi Pavlu Zítkovi. V úterý odpoledne o tom informovala na svém webu....

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik