AntiFiala

26. 05. 2020 23:13:05
Je nevýrazný, blekotá a opakuje antiBabiš. A vůbec celá ODS nemá žádný program. Tohle omílají do němoty zastánci Babiše. Omílají, aby tím zakryli, že blekotá sám premiér a ANO má program ve formě kola štěstí. Co se vytočí, to je.

Je to v každé diskuzi a pořád dokola. Předseda ODS prý jen stále omílá antiBabiš. Kdyby prý měla ODS nějaký konstruktivní program, lidé by ji alespoň naslouchali. Problém je v tom, že ona má a tito lidé ho nechtějí slyšet. Jednak by u toho museli přemýšlet vlastní hlavou a potom by jim mohlo začít docházet, že naletěli. A to nechce slyšet nikdo. Nevím jakou hranici si stanovili mezi konstruktivní kritikou a kampaní antiBabiš, ale řekl bych, že žádnou. Všechno je podle nich útok na jejich modlu. Dopouštějí se tak sami čistokrevného antiFiala a antiODS.

Nejmarkantněji se to projeví u zpětné otázky, jaké návrhy má ODS ohledně toho a tamtoho. Nevědí. Přeci když něco kritizuji, tak předně jsem obeznámen. A taky se ke svým názorům hlásím. Jenže antiFiala začíná zpravidla slovy "sice nejsem volič ANO, ale..." a následuje oslavná óda na Babiše. Bohužel vždy poskládaná z jeho vlastních tvrzení, kterými vydatně zásobuje ty, o kterých ví co chtějí slyšet. Tolik uchvácených nevoličů nemá žádný politik na světě. Mimo KSČM, tam taky pravidelně čtu "sice je nevolím, ale mají 100% pravdu".

K těm návrhům ODS. Je jich celá řada. Už to bylo potěšitelné, že v době krize navrhla a prosadila spolu s ostatní opozicí většinu přijatých vládních opatření (mimo těch imunologických, samozřejmě). A dále se jedná např. o časové omezení výplaty sociálních dávek práceschopným, zkrácení stavebního řízení, zjednodušení zakládání podnikání, ale i byrokracie obecně. Zrušení EET, prosazení kuřáckých pivnic, snižování a zjednodušení daní jako prostředek proti daňovým únikům. Pobídky malým a středním firmám, místo velkým, často zahraničním gigantům. Zrušení superhrubé mzdy, zavedení privátních složek v důchodovém systému, ale třeba i odmítnutí kvót na zavedení Eura. O tom, zda je předseda ODS Petr Fiala opravdu zakřiknutý kuňkal a mluví příliš akademicky se podívejme zde (sestřih). Já bych řekl, že rozhodně ne.

Ta kultura projevu mezi ním a zmiňovaným Andrejem Babišem je opravdu do očí bijící. Zde:

A nejde jen o to jak kdo co říká, ale také co říká. Tak například program hnutí ANO je plněn z 58%, přičemž z 50 stěžejních bodů bylo splněno jen šest a na dvaceti třech se pracuje, nebo už alespoň nějak započaly. Dvacet jedna z nich, tedy celých 42% bylo buď přímo porušeno, nebo je naprosto nereálných. Lepší skóre má už jen Miloš Zeman, a to přes 50% natvrdo porušených slibů. Na Demagog.cz lze dohledat také důvěryhodnost obou politiků. Zatímco Petr Fiala má z 204 sledovaných tvrzení 21 nepravdivých a 25 zavádějících, tedy lehce přes pětinu, Andrej Babiš se může pyšnit z 374 výroků rovnou 135 nepravdami a 118 zavádějícími, dohromady tedy 253 bláboly, což je 68% oproti pravdivým. Prakticky tedy platí, že mimo pozdravu a větných spojek lže každou druhou větou. Zde.

A zde.

To se mu stává často, když si neuvědomí, že nemluví ke svým voličům. Tam si může dovolit říct opravdu jakoukoliv hovadinu a oni se mu za to ještě odmění aplausem. Zde.

ODS ani nikdo jiný nemohl v roce 1994 žádný důchodový účet 'vykrást', protože žádný takový účet nikdy neexistoval. Jediný, kdo kdy důchodový účet vykradl, byli Babišovi kamarádi z KSČ v roce 1953 při měnové reformě. Václav Horák

On si opravdu myslí, že si může dovolit cokoli. Ale hlavně se chová jako povýšený buran, což předvedl i dnes na jednání sněmovny, kde přítomné posměšně urážel slovy: „Já vás obdivuji. Já bych takhle manipulovat a oblbovat lidi nedokázal (ale dokázal, kluku, dokázal levou zadní, poz.). Moc často tady nevystupuju, ale ani sem moc často nechodím, protože vždy dospěju k názoru, že je to zbytečné, ale dneska mě to baví,” prohlásil před poslanci premiér Andrej Babiš. (Seznam.cz)

Jeho příznivci se u toho potom smíchy plácají do kolen, běží do diskuze a tam světu sdělí, že si je Babiš všechny namazal na chleba. To jim opravdu tohle stačí? Tohle je pro ně kulturní a inteligentní debata? No prosím, proti gustu žádný dišputát. Pravdou však je, že veškeré namazání není o tom, že by někoho přetrumfnul v argumentech, nebo rétorice. Vždy to probíhá jen za pomoci odmítání všeho a hned ze startu, soustavných lží, naprosto zmanipulovaných tabulek s hausnumery, což mu bylo několikrát vyvráceno přímo v debatě a osobního napadání. Tam si je Andrej Babiš schopen zapamatovat neuvěřitelné detaily ze života oponenta a také je použít. Podobnost se složkami StB zde není opravdu náhodná.

Jak potom jedná s novináři a jak je schopen ponížit veřejně ženu, na to se podívejme zde.
Když Andrej Babiš vstupoval do politiky, říkali mu že to nebude lehké, protože voliči nejsou hloupí. Jako první vyvrátil právě tohle. A na závěr si dáme jeho tanec mezi vejci. Zde.

Autor: Petr Burian | úterý 26.5.2020 23:13 | karma článku: 30.08 | přečteno: 1049x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 0 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 12.34 | Přečteno: 157 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.02 | Přečteno: 562 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...