Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vaše úvaha má malou chybu - stát neutře, neboť získá byt v ceně 1.200.000 Kč. Ten mladé rodině nevěnuje, nýbrž pronajímá. To nic nemění na tom, že je to pitomost. Stát se nemá starat o naše bydlení, pronájem státních bytů bylo už za komunistů korupční Eldorádo. Jak vtipně píše jeden z diskutujících, takovou práci /přidělování bytů/ by leckdo rád dělal i zdarma.

3 0
možnosti
EC

Stát ale zdaleka nemusí získat nemovitost za rozumný peníz. Protože Franta na svou matku-důchodkyni koupí dům-ruinu za 300K, "potěmkinovsky" ji opraví za 100K. Známý odhadce pracující pro město ocení na 4M. Stát zaplatí 4.4M. A již za rok bude matka Franty požadovat opravy, protože střechou teče, kachličky odpadaly, podlaha se kroutí, okna a dveře se kroutí a nedoléhají a dům není pořádně izolován - všude plíseň. Také nový kotel by to chtělo. Předražená oprava přes firmičky známých 2M. Za 3 roky nanovo etc...

3 0
možnosti
MB

Pokud strana Zelených - kterákoliv jiná, bude ze svého rozpočtu záměr uskutečňovat, pak je to OK. Všechno ostatní, je přídělový socialismus. Solidaritu neodmítám - Pouze upozorňuji, že mezi ní a vykořisťováním je nesmírně tenká hranice. Stát má vydávat povolenky na odchyt ryb, případně rybářské pruty. V žádném případě nemůže vydávat ryby ! Koleso se pak opět roztočí - Kdo bude porybný, kdo vodu napouštět - vypouštět, kdo krmit, kdo to bude evidovat - zapisovat, sektrekářka ! Auto - auta k tomu, rybníky vzdálené - No prostě je to na nový úřad ! ... :-)

4 0
možnosti
EC

Města se po revoluci zbavila většiny nemovitostí téměř zdarma s odůvodněním, že je hrozně drahé je udržovat. Teď je bude za tržní cenu vykupovat.

- Kdo bude nemovitosti udržovat? Budou se muset přijmout řemeslníci, stavební dozor, administrativa. Jen upozorňuji, že ti schopní již mají své fungující stavební firmy. Ti neschopní zkrachovali a půjdou do nových OPBH.

- Kdo bude určovat cenu nemovitostí? Ti schopní mají fungující RK. Ti neschopní zkrachovali a půjdou do nových OPBH.

- Kdo bude nemovitosti přidělovat? Nějaké nezkorumpovatelné komise? Nebo hodná paní na byťáku? Každopádně nabízím státu, že bych na tomto úseku rád pracoval a to i zdarma.

- Co když důchodkyně nebo mladá rodina co měsíc rozbije okna, zničí plovoucí podlahy, sporák, vanu,.... To je za trest vystěhují? etc...

7 0
možnosti
PK

Popsal jste to velice trefně. Naštěstí je velmi malá pravděpodobnost, že se Zelení v čele s tím protekčním floutkem, do parlamentu dostanou. Pan Stropnický jr. se už o své bydlení "postaral", tak teď ho potřebuje přihrát svým kamarádům-volnomyšlenkářům, squatterům a jiným podobným netáhlům a lehkoživkům.

9 0
možnosti
VH

Jste si jist, že se této myšlenky nechytí Marksová a spol.? Či obdobná seskupení. Burešovi je to jedno, ten po "krátkém váhání" přikývne.

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik