Diskuse

Zlatonosná insolvence

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Insolvence v dnešní podobě umožňují záměrnou kumulaci dluhu,v podstatě zlodějinu a vytření si věřitle zadnicí.Vím dokonce o případech kdy si oklikou onu 1/3 dluhů dlužník zaplatí sám sobě,na ostatní dlouhý nos.

Paradoxně mu přitom zůstane majetek v řádech milionů.

Navrhovaná úprava je pak výsměchem do očí všech co nemají to štěstí a nenasekají milióvé sluhy a pro pár korun nedoplatku z elekřiny skončí v exekucích ,protože jak spadnete do jedné není zas až tzakový problém přivodit si jiné.

Nejhorší ovšem je že se nám rozmáhá praxe ,kdy si dlužník jeden den napůjčuje peníze a druhý už podává insolvenční návrh,kupodivu zakoupená nemovitost buď zůstává na drzovku jemu nebo je za prapodivných okolností postoupena třetí straně ..

0 0
možnosti

P68e54t22r 29B70u56r11i56a73n

13. 9. 2017 13:46

Máte naprostou pravdu! Znám případy, kdy dlužník přišel za ins. správcem s tím, že nestíhá platit své dluhy a on s ním takto promlouval:

"kolik že dlužíte? 120 000kč...hm hm, to není noc. A zatím platíte? chyba! Takže takto: vytáhněte dluhy aspoň na 250 000kč a proboha od teď už nikomu nic neplaťte, jinak vám ta insolvence neprojde!"

Znám taxikáře, který měl sám byt, chatu, živnost a auto taxislužby. Nasekal dluhy, nemovitosti a živnost nechal napsat na syna, jeho kamarád z autoopravny na něj podal ins. návrh za fiktivní dluhy v řádech statisíců! takže třetina splácení šla zpátky do dlužníka (přes jeho kamaráda). Dál jezdí s taxi údajně jako výpomoc svému synovi, ale oficiálně nic nemá, nikde nepracuje a ostatní věřitelé nedostali ani tu třetinu svých pohledávek! Okradl je takto o cca 300 000kč!

0 0
možnosti

Autor je jistě kamarád nějakého insolvenčního správce. Zapomněl ,že si insolvenční správce v konkurzu i oddlužení měsíčně bere peníze i u důchodců. Mezi 2-3 tisíci za nic. A má například pod sebou stovku takových hříšníků. A to je hezký příjem - za nic.

A když Vám prodá dům nad hlavou, tak má hezký příjem 10-15 % z hodnoty,za kterou prodá. A k tomu ještě provize na ruku od spřátelených spekulantů. A stát ještě dostane 21 % DPH z peněz zoufalého dlužníka. Věřitelé jsou většinou banky či spekulanté,kteří fungují jako lichváři. NIKDE na světě není podobný systém jako u nás !

Ono je vše trošku jinak, než to vypadá.

2 0
možnosti

P50e66t46r 26B25u11r50i98a24n

13. 9. 2017 13:38

Ne, nejsme žádný kamarád insolvenčního správce, naopak insolvence odsuzuji jako okrádání věřitelů. Ne nezapomněl jsem, že insolvenční správce bere poplatek za insolvenci, naopak to zmiňuji. Ne, dlužníci v insolvenci opravdu nejsou zoufalí, zoufalí jsou jejich věřitelé, kteří jsou okrádáni ve jménu zákona, což kritizuji. Nikoliv, věřitelé dlužníků nejsou spekulanti, nepoužívejte slov a výrazů, kterým nerozumíte. Ne, není pravda, že nikde na světě není podobný systém jako u nás, diskutujte pouze o věcech, o kterých máte aspoň přibližný ánunk.

Vaše poslední věta je žvást jak vrata, ale celkově zapadá do vašeho perimetru vědomostí.

0 0
možnosti

Docela asociální názor ...

2 0
možnosti

P38e91t13r 39B36u89r41i98a21n

12. 9. 2017 17:05

Nikoliv. Asociální je je naopak okrádat své spoluobčany.

0 0
možnosti