Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

"Taktéž je pikantní pasáž o tom, že hostinský odpovídá za škody, které jeho konzument spáchá za pár hodin úplně jinde, či dokonce usedne za volant a splete si plyn s brzdou."

S tím popletením brzdy s plynem opatrně. To je česká soudkyně schopna uznat i řidiči z povolání jako omluvu, že nechtěl kamion vybržďovat.:-)

1 0
možnosti

Plně s Vámi souhlasím, že kuřáci by měli mít své koutky, kde by si ničili plíce. Problém je v tom, že kdyby se teď povolili vyjímky, začali by se zneužívat. Stejně tak, kdyby prodavači mohli odmítnout práci o víkendu, byli by mezi prvními, kdo by v krizi letěli.

Já osobně jsem pro to, aby se za nějakých deset let zákaz zrušil. Lidé by si už navykli, že v hospodách se nekouří a smraďoši by si našli své kutlochy. Ale bohužel, lidské myšlení se musí přepnout z "je normální v hospodách kouřit" na "není normální v hospodách kouřit"

Vinit můžete tabákové koncerny a politiky, kteří udržovali po desítky let status quo, že kouřit je normální a ne moc škodlivé.

0 0
možnosti
PB

P14e83t98r 44B30u46r28i78a42n

19. 4. 2018 13:22

Pane Pavle, vy vlastně tvrdíte, že když se majitel restaurace svobodně a na přání svých zákazníků rozhodne, že restaurace bude kuřácká (legálně dle nastavení zákona) bylo by to zneužívání. Čeho, prosím pěkně? Pokud tím myslíte protikuřáckého zákona, potom jasně potvrzujete, že zákonu nejde o ochranu nekuřáků, ale o vydírání majitelů provozoven. Prakticky nekuřáci tímto postojem tvrdí: plošný zákaz kouření není normální a naše pseudoargumenty o společenském přínosu jsou lživé. A proto nesmíme připustit jakoukoliv konkurenci a volnou hospodářskou soutěž, protože realita a svobodná vůle lidí by nás brzy vrátila zpátky na zem. My musíme znásilnit a pokřivit trh silou alespoň na deset let a vtlouct lidem do hlav naši jedinou pravdu. My chceme mít široký výběr nekuřáckých restaurací a pokud nám to soukromníci za své peníze neumožní, tak jim zakážeme jiné alternativy ať si klidně chcípnou hlady i s rodinami. My jsme totiž humánní demokraté, víme?

Co myslíte, kdyby se na dálnicích povolilo jezdit 150km, taky by to řidiči zneužívali a překračovali by stotřicítku?

A o tom vyhazování prodavačů, v době, kdy na každém obchoďáku visí náborový leták si myslím totéž, co jsem si myslel o návalu šťastných rodinek s dětmi v pivnicích po zákazu kouření.

A na závěr: v pivnicích JE NORMÁLNÍ kouřit a z tohoto stavu viním militantní antikuřáky.

0 0
možnosti
Foto

R^;-Dje to na palici-jako spousta jiných věcí v této zemi

2 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
4 0
možnosti
PB

P72e63t48r 30B52u82r73i19a23n

18. 4. 2018 16:38

;-D pravda...na to jsem zapomněl.

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik