Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

některá zvířata jsou si rovnější- Orwellovo Na farměR^;-)

1 0
možnosti
JL

Pane Buriane. Vratil jsem se k vasemu clanku jen pro ten vas posledni odstavec.

Volate po samostatnosti poslance pri volbe ve Snemovne. Tak poslanec, podle Ustavy, ma volit. Jenze ziskani mandatu poslance je zavisle na poradniku jmen na volebnim listku a procet, ktere strana ziskala ve volbach. Zde je to dilema odpovednosti. Slibem poslance ma tento byt samostatny. Podle voleb, je zavisly na strane, za kterou je zvolen.

Jak toto dilema nazvat? Idiotsky system, ktery nam dela ze Snemovny zbytecnou organizaci. Staci nam jen vlada, ta navrhne zakon a podle procent z voleb, zakon je prijat. Uzasne!!!

Tato ukazka idiotiny nam byla predvedena pri prijeti zakonu proti koureni v restauracich a hospodach. Na poprve, cast poslancu ANO hlasovalo proti a zakon neprosel. Vykrikovani a rozcilovani pana Sobotky nad "samostatnosti" poslancu, kteri si "dovolili" nestat v siku s "koalici". Napodruhe ti poslanci nebyli "pomyleni" a hlasovali s koalici.

0 0
možnosti
PB

Volate po samostatnosti poslance pri volbe ve Snemovne.

Nikoliv, nevolám. Já jen upozorňuji na ten prostý fakt, že v době kdy tři poslanci stojí před soudem údajně proto, že za příslib vládních míst nehlasovali podle svého svědomí, premiér v demisi přesně to samé nabízí komukoliv, prezident k takovému jednání přímo vyzývá a ČSSD o tom skrze tisk veřejně debatuje.

Proto se můj článek jmenuje "Rovnost před zákonem".

Je mi fuk, jestli se u nás ustálí politická praxe osobního, či stranického rozhodnutí poslance, ale ať je všem měřeno stejně.

0 0
možnosti
Foto

No jo stát. Ten se dobře dojí, když se to umí. ;-D

1 0
možnosti
JL

Pane Buriane a diskutujici. Pribeh techto tri poslancu je ukazka nase nemohouciho systemu. Stalo to republiku mnoho penez, byla to jeden z duvodu vladni krize a nastupu urednicke vlady a mnoho dalsich dilcich akci.

Mohu vam prednest jednu vetu (nutnou ji mit v Ustave), ktera nas pro budoucnost OCHRANI pred takovou statni STUPIDITOU. Veta zni:

"Senat projednava a schvaluje vsechna navrzena jmena pro dosazeni ministru, soudcu a vladnich cinitelu do funkci spravy statu a do funkci v podnicich se statni ucasti."

Velice jednoduche, ucelne a LACINE

0 0
možnosti

Prostě nechápte, že jiní lidé mohou mít na tuto situaci opačný názor než vy. Když někdo odejde z politiky - ať už z jakéhokoliv důvodu, je zcela běžné, že se mu strana postará o nějaké místo.To není výsada jen ČR, ale je to běžné všude na světě! Takže já naopak považuji za čestné, když poslanec, který nesouhlasí s nějakým rozhodnutím své strany, z ní nejen odejde, ale vzdá se i mandátu. A že mu pak jako každému jinému odcházejícímu politikovi je nabídnutý nějaký post, není žádný trestný čin - ale u nás i ve světě běžná realita.

nepíšu to sem proto, abych vás přesvědčila, ale abyste si uvědomil, že existuje i jný náor než ten váš - který asi zastávala ona soudkyně (tedy žádá předpojatost!)

1 0
možnosti
PB

P20e48t11r 29B49u65r54i56a39n

19. 4. 2018 15:29

já naopak považuji za čestné, když poslanec, který nesouhlasí s nějakým rozhodnutím své strany, z ní nejen odejde, ale vzdá se i mandátu. A že mu pak jako každému jinému odcházejícímu politikovi je nabídnutý nějaký post, není žádný trestný čin

Paní Sylvo, vy jste mne vůbec nepochopila. Já s vašimi slovy plně souhlasím a taky si myslím, že ti tři nic neprovedli!!!

Já se jen podivuji nad tím, proč jsou ti tři poslanci za toto pohnáni před soud, a Babiš přesně stejný postup nabízí komukoliv, kdo mu dá hlas při vyslovení důvěry. On veřejně slibuje státní funkce za to, když se někdo proti svému slibu voličům přidá na jeho stranu. A nic neděje, nikdo ho tentokrát nežaluje. Už chápete tu licoměrnost, o které v článku píšu?

1 0
možnosti
RC

Vyhlaseni pana Zimoly lze povazovat za vyhrozovani...

2 0
možnosti
PK

Je otřesné, nehorázné a důkazem nejvyšší amorálnosti dnešní politické scény a justice

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=659314

Pane autore,jak prosím nazvete konání předchozích vlád ???

0 1
možnosti
PB

P80e44t54r 78B93u21r60i81a24n

19. 4. 2018 14:12

A co máte konkrétně na mysli?

Obecně si myslím, že např. ODS za poslední vlády udělala celou řadu dobrých kroků.

Mimochodem, tou nehorázností a amorálností mám na mysli ten konkrétní fakt, který jsem popsal níže Hermánkovi.

1 0
možnosti
Foto

Myslím, že o politice nevíte vůbec nic.

0 0
možnosti
PB

P81e54t12r 72B95u78r75i21a78n

19. 4. 2018 13:30

Myslím, že o politice, ale i o ostatním, toho vím rozhodně desetkrát víc než vy. Ono už nestačí si jen přečíst titulky Rudého práva abyste věděl, co si máte správně myslet. Bohužel ta doba už skončila.

A propó, článek nepojednává primárně o politice, ale o tom, že tři poslanci jsou stíhání za to, že účelově ne/hlasovali aby mohl projít nějaký zákon, zatímco dnes se za účelové hlasování pro vládu nabízí legálně rovnou celá ministerstva a ještě se ten handl vyvěsí ve všech tiskovinách. Tedy článek je o morálce společnosti a naší justici.

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik