Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Pominu-li Váš slovník, který má se slušností jen málo společného, tak ve své fanatičnosti zapomínáte např. jaké jsou dnes náklady na výchovu potomků aby měli vzdělání, uměli jazyky, sportovali.

0 0
možnosti

A pominu-li já vaši inteligenci, tak vy ve své slepotě zapomínáte na to, jak by se tito potomci měli asi ve stejném prostředí v 19., či 18. století. Jaké náklady na studium, jazyky a sport věnovali asi pracující rodiče svým potomkům v roce 1884? Co myslíte? Uvědomte si, a píšu to jasně, že kapitalismus dopřál všem lepší život vůči tomu předešlému a to vždy. Vysvětlete tady všem svou poznámku. Bylo by vám tedy lépe v roce 1911? Co myslíte? Chtěl byste být potomek rodičů raději v roce 1896, 1954 anebo 2011? A proč zrovna tak? A chtěl byste se narodit v socialistickém zřízení? A kde a kdy? Necháme se překvapit vaší vtipnou odpovědí.

2 1
možnosti
Foto

Já taky držkuju.

Držkuju proto, že naše "elity" umožnily a snad i podporovaly rozkradení značné části majetku tohoto státu, který teď silně chybí.

Ostatně - v rozkrádání se pokračuje kontinuálně od ́90, jen v menší míře.... už není tolik z čeho.

Po starých poměrech nevolám, naopak.

1 0
možnosti

Držkoval bych s váma, ovšem šlo to udělat jinak, lépe a s kým a jak?

0 0
možnosti
Foto

J79a28n44a 63M86a25j68o59v51á

22. 5. 2018 21:13

děkuji. moc ráda jsem si u vás dnes četla.

1 0
možnosti
Foto

Problém je, že mnozí si pod pojmem kapitalismus představují státem regulované soukromé podnikatele. Jenže to už pak mluvíme o socialismu podle jeho nové dynamické definice: Socialismus je systém institucionalizované agrese vůči svobodnému přivlastňování.

2 0
možnosti

Kapitalismus, jako vse okolo, se vyvijel. Tim chci rici tem, kteri se snazi na male ukazce nam namluvit a diskredit vysledky teto sily. (ukazka pana Jaromira Petrika).

Jsou vsak chvile v historii kapitalismu, ktere opravdu zatrasli zaklady tohoto systemu. Chci poukazat na novelu pana Uptona Sinclaire jmenem "The Jungle" z roku 1906. Zde autor ukazuje kondici kapitalismu, ktera byla prakticky na dne dustojnost a lidskosti.

Udalosti po vydani teto knihy, nam ukazuji ten spravny vyvoj "trzniho systemu". Nechci rozebirat co nasledovalo. Necham to na diskutujicich.

0 0
možnosti

Nerozumím napsanému. Počkám si, až to zformulujete do čitelné podoby.

0 0
možnosti
Foto

Jak jinak, než karma R^

3 0
možnosti
Foto

Jinak, ty krásy milosrdného kapitalismu poznal na vlastní kůži bloger Jaroslav Janota: https://janota.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=588297

A další z blogerů dostal 2 roky kriminálu natvrdo s okamžitým nástupem do vězení za pouhou stížnost na jednání policistů. Odseděl si 11 měsíců...

0 0
možnosti

Bloger Janota se zadlužil a nesplácel, to je vina kapitalismu? Je vina kapitalismu, že svoje dluhy neřešil?

Druhé, Vít Hasan, nešlo o pouhou stížnost. On napadl policisty.

4 0
možnosti

Nejen- ale zvláště - tímhle článkem působíte jak ruchadlo na jinak žírném zeleném lánu s rudými květy vlčích máků, na jehož obzoru se tyčí trevírská socha Karla Marxe v nadživotní (jaké jiné, když jde o obra ducha, že) velikosti. Blahoslavení chudí kapitalismem, neboť jejich je království nebeské, sice při tomto čtení zatínají pěsti, ale to je, tuším, tak všechno, co s vaším postojem udělají. :-) Když už generace levotočivých klíšťat konečně pracně dovlekla kapitalistickou "zapáchající mrtvolu" na pitevní stůl zdrcující kritiky, Petr Burian si s ní poplácá po zádech a odchází s tou odulou obludou z Wall Streetu s ocintaným doutníkem v nenažrané papuli na pivo. No toto!

2 0
možnosti

On by ten dělník ani nechtěl, aby se o něj staral stát. To bylo lidem cizí. To, že dělníci chtěli větší mzdy, bylo součástí "hry". Přesto, dělník ze svého platu dokázal uživit rodinu.

Dneska všichni chtějí všechno a hned. Můj dědeček z tátovi strany, jezdil po celou první republiku do Vídně, kde pracoval jako zedník. Z toho co našetřil kupoval pole a živil rodinu. Jeho sen byl, mít vlastní grunt. Když se mu to povedlo, přišla válka, pak komunisté a pak kolektivizace.

Kapitalismus dal totiž šanci lidem jít za svým cílem, ale základy byly položeny ve feudální společnosti a to již v desátém století, kdy začaly vznikat manufaktury a lidé se začali stěhovat do měst, protože rostla i zemědělská produkce a bylo potřeba méně lidí na polích.

2 0
možnosti
Foto

Jo, když máte dobré zdraví a trochu štěstí.

Pokud ne, tak se práva v současném milosrdném kapitalismu nikde nedovoláte.

0 0
možnosti

A jak to proboha víte že zrovna tahle doba je pro nás nejlepší pro někoho možná ale rozhodně ne pro všechny....

0 0
možnosti

P74e69t79r 75B11u79r56i61a31n

22. 5. 2018 13:54

Vím to jednoduchým poměřením poměrů z před 50, 100, 150, 200 let zpátky.

Jestli máte pocit, že někdo strádá, potom si ho dosaďte do druhé poloviny 19. stol. a optejte se sám sebe, jak by si žil se svými schopnostmi a možnostmi tam.

Pokud by se články měly psát tak, aby přesně seděly na naprosto všechny jedince z okruhu daného problému, nenapsal by se ani jeden, protože žádný, ani ten sebepravdivější závěr nesedí nikdy na všechny bezezbytku.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS