Diskuse

Zlatej socík

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Na systém jako byl komunismus, ještě lidé nedozráli. Ale že EU plíživě přeměňuje na jednu vládu, jednu armádu, jednu policii, jeden daňový systém, jednu pravdu a na dělnickou třídu a pány, mnohým nedochází. Na štěstí toto společenství nebude mít dlouhé trvání, stejně jako komunismus.

0 0
možnosti

ale mohlo se v hospodach kourit. ted to strany a vláda zakazaly.

1 0
možnosti

Tak jestli je tohle ten nejdůležitější rozdíl mezi svobodou a totalitou...

2 0
možnosti

Tento je článek poměrně trapná úvaha - zvlášť po proběhlé třetí průmyslové revoluci zavádění počítačů která zlevnila výrobu . Samozřejmě se máme lépe než před 30 lety, V roce '89 jsme se měli také lépe než v roce '59. Jde spíš o to jaký je to nárůst a jestli je teď vyšší než by třeba v rok rozmezí let '59-89. Kdysi jsem četl nějaká zhodnocení růstu od války vůči Dánsku a za komančů jsme s nimi mimo 80. let drželi krok zhruba stejného růstu. Ovšem největší pokles vůči nim byl v 90. letech.

0 0
možnosti
Foto

Počítače jsou dobrým příkladem, srovnejte například jejich využívání v soukromé sféře a ve státním a to srovnání bude tristní. Díky pokroku můžeme mít různé registry, ale například registr vozidel je k pláči, Národní elektronický nástroj pořízený z prostředků EU je další tragédie, o tom, kolik všechny ty softwary, které měly zajistit e-stát, stály ani nemluvě. Socialismus prostě dlouhodobě nefunguje a ani fungovat nebude.

3 0
možnosti
Foto

Vydržal som čítať tie dristy asi do tretiny... Mám 55 rokov, prežil som všeličo. Aj pred tzv. sametovou. Môžem porovnávať. Ide o to, aké má človek priority. Ak ňou boli vložky, môže nadávať...

2 6
možnosti

Mám o dvacet let víc "zážitků", než Vy. Nebyly to jenom vložky. Znárodňování, kolektivizace zemědělství, měnová reforma....rok 1968. "Prežil ste všeličo", někteří nepřežili.

8 1
možnosti

Neobhajuji socík, ale v mnohém, autore, nemáte pravdu. Např. Každý formulář žádosti, a to i o přijetí dítěte do mateřské školky začínal otázkami: jste členem strany? Byl někdo z vaší rodiny vyloučen ze strany?

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=664444

0 0
možnosti
Foto

Asi nebude od věci ten formulář přijetí na mateřskou školku nějak publikovat na internetu a odkázat na něj.

0 0
možnosti

Vtipné je že se musí od volby "zlatého sociku" musí přemlouvat dědkové a báby, kteří mají z tím socikem OSOBNÍ životní zkušenost a přemlouvají je mladí, kteří jsou si jistí že jednají správně jen vlivem mediální masáže a nikoliv zkušenosti. Nemělo by to obráceně?

1 0
možnosti

Ně všichni staří volí komanče ;-) Co si budeme povídat, cca polovina populace jsou hlupáci. A hlupáci jsou lidi bez ohledu na věk. Další faktor je selektivní paměť - ta dokáže dělat divy. Není vzácnost, že mladej ví o tom daleko více, než jeho děd, kterej sice v tý době žil, ale pamatuje si to jen to dobrý a ještě to má zkreslený propagandou a neznalostí daných témat.

2 0
možnosti

L86i64b19o37r 92H70a55n59u24š

30. 5. 2018 14:51

Zase bych tak černobíle neviděl . Treba pivo bylo jako křen. Tedy například Vratislav. Rohlíky z komunistické pekárny byly krupave a s makem. Máslo se vyrábělo regionálně a nemuselo se vozit dánské do Čech a české do Dánska . A lidi k sobě blíž meli . Tedy aspoň tady v Liberci . Nic tady nevychvaluji. Jen konstatuji , že něco bylo jinak než je v blogu dogmaticky napsáno .

1 0
možnosti
Foto

J38a98n82a 97M16a53j21o73v93á

30. 5. 2018 14:58

Jojo, rohlíčky si pamatuji moc dobré. Muselo se na ně do sámošky v sobotu v sedm ráno, v osm už nebyly a v šest ráno byly včerejší.

A zas pro změnu - chleba byl v šest a v sedm už byl pryč.

Dělali jsme si v rodině směny nebo hráli kámen-nůžky-papír, jestli bude chleba nebo rohlíky.

Dneska je to úsměvné :-))), ale tenkrát...

4 0
možnosti

Za socialismu jsem byl mladý - to bylo super. No a ještě byly zavřené hranice, takže jsme nemohli v létě k moři a k nám nemohlo moře muslimských imigrantů!!

4 0
možnosti

P16e14t34r 80B91u84r48i88a82n

29. 5. 2018 12:39

Díky socíku jsme dvě koňské délky za vyspělou západní Evropou co se peněz týče. A díky tomu o nás migranti nestojí. Zajímavé spojení, ale je to tak ;-D

Tedy socík karma a palec nahoru;-D

5 0
možnosti

Přééésněéé. R^

Opak hlásají jen ti neschopní, kteří chtějí opět obrat o všechno ty schopné.

5 0
možnosti

Původní znění onoho vtipu :

Kouká vnouček s dědou na Mjr. Zemana a ptá se : Dědo - a komunisti byli zelení nebo červení ? ... Zlatí, hochu, zlatí.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS