Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"... Varšavská smlouva byl jediný vojenský obranný pakt na světě, který napadal výhradně jen své vlastní členy, je známá věc."

Děkuji za skvělý blog k tématu r.1968, nečekal jsem zábavné čtení, ale výše uvedené tvrzení umím jako desátník v záloze ocenit. ;-D

1 0
možnosti
Foto

Velká karma, skvěle napsáno a zdrojováno.

Aniž bych četl diskusi, tuším už předem, že i tohle bude divotvorně cupováno a zpochybňováno novodobými politruky. A pokud jsou to opravdu občané naší země pak je to pro ně samé strašlivá ostuda.

Dodatek: Střelba do civilistů (např v Liberci, Praze, Bratislavě, atd.) je nepromlčitelným a bohužel dodnes nepotrestaným válečným zločinem.

2 0
možnosti
Foto

Vzhledem k tomu, že ti okupanti zabránili občanské válce, tak to Vaše počítání je nutné poněkud korigovat odhadem počtu jejich případných obětí.

A co potom byla Bílá Hora s výsledkem snížení počtu obyvatelstva přinejmenším o jednu třetinu. Takže to lze srovnat také s Bilou Horou.

0 1
možnosti
Foto

Karma, ale jinak musím říct, že z těch diskusi je mi na zvracení. My jsme si opravdu tu Německou a Ruskou okupaci zasloužili, stejně jako tu komunistickou vládu. Tak zparchantělý národ se hned tak nevidí.:-/Rv

2 0
možnosti

O příběhu pana Soukupa ze Sezimova Ústí, jsem se už v diskuzi zmiňovala. Kovosvitská Tatra 603 tehdy jela na Nové Hutě na Šumavě.

6 0
možnosti
Foto

Tak. Jeden z bezpočtu příběhů.Kolegu ze zaměstnáni, vracejícímu se z dovči, zkrátili jeho fiátka ,,osmsetpadesátku cca o metr. ,,Ocitl" se mezi dvěma tanky. Jako zázrakem to on i jeho rodina přežili. Fiátek ne, náhrada NULA ,,doporučeno", aby to raději neřešil. Neřešil, chtěl dále jezdit na montáže do zahraničí.

3 0
možnosti

Zasloužená karma R^:-).

8 0
možnosti

P92e56t58r 75B52u45r87i15a72n

21. 8. 2018 23:48

Dík, kolego...:-)

0 0
možnosti
Foto

Já začnu lehkou oklikou, ale k věci. Před Vánoci 2011 jsem na JM kupoval kapra a chlapi u kádě říkali asi toto: Zapnu televizi, Havel. Zapnu rádio, Havel. Kouknu do novin, Havel.

Ne, že by Václav Havel byl nevýznamným člověkem, to přímo naopak. Já ho znám od roku 1965. Ale, ta propagandistická smršť byla prostě příliš a to samé se dá říct i o těch současných manévrech k 50. výročí Srpna.

Vždyť už 14 dní nevidíme a neslyšíme z naší drahé ČT nic jiného. Alespoň v upoutávkách ne. Je to prostě, jak se lidově říká "overkill" a ten nevede k ničemu jinému, než ke zlehčování.

Nechci se pouštět do rozborů, proč k tomu muselo dojít (a ve smyslu sovětské mocenské politiky asi muselo), ani, kdo se o to z československých politiků nejvíce "zasloužil".

Takže, shrnu. Vzpomenout tohoto významného výročí ano, ale uměřeně a ne s nepokrytými propagandistickými úmysly. Tak třeba, po delší době se EU usnesla, že ty boje zahájila Gruzie...

...a celou tu šarádu s Ukrajinou a Krymem také nerozpoutalo Rusko. Déle, než čtvrt století řádně platilo nájem a nikdy, ani náznakem, nežádalo o vrácení Krymu. Ovšem, dějiny tomu chtěly jinak.

1 4
možnosti

P76e62t91r 95B77u37r98i41a83n

21. 8. 2018 16:40

No jo, ale s tím my už nic neuděláme. Od nich se to tak nějak očekává.:-/

1 0
možnosti

"To, že Varšavská smlouva byl jediný vojenský obranný pakt na světě, který napadal VYHRADNE jen své vlastní členy, je známá věc."

Kouzelna veta.

8 0
možnosti

P19e82t12r 34B68u78r86i87a71n

21. 8. 2018 16:35

njn...je to tak ;-D

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS