Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P23e19t49r 30B65u42r28i91a29n

4. 11. 2018 13:24

Děkuji všem za názory. Vzhledem k poměrné velké obsažnosti příspěvků jsem se rozhodl své názory na aspekty migrace, jako je nízká natalita severu oproti jihu, přirozená migrace lidí, anebo práva a povinnosti příchozích, vypsat v novém blogu Odkopaná migrace II. Ještě jednou dík.

0 0
možnosti

Jak je možné, že se všichni cpou do té hnusné, nepřátelské kapitalistické ciziny z vysněných socanských rájů na zemi?

3 0
možnosti

Výtečně napsáno, plně souhlasímR^.

Zmínil jste jednu velmi důležitou věc - naprostá většina z nás žije lokálně (rodina, obec, vlast), ale oběh "obrázků" (zdráhám se říkat informací) vytváří iluzi globálního světa bez hranic. Bez znalosti kontextu pak mohu podlehnout představě, že stačí někam jít a hned se budu mít lépe, jen tak, pro nic za nic.

My sami jsme ještě před 150 nebo 100 lety v průměru žili tak, že by se migranti sakra divili a zděšeně prchali opačným směrem. Naše rodina vede kroniku a když si přečtu, v čem žil v dětství jeden z mých dědečků, syn chudé vesnické holky, tak dnes by se na tom uživily čtyři humanitární organizace.

Je to celé takové "Tam za mořem piva, tam zakázali práci ...".

9 0
možnosti
Foto

Tak písnu něco za příznivce regulované migrace, pomoci skutečným obětem válečného nasílí atd. Bohužel, bohužel se bojím, že na cokoli takového jako rozumně kontrolovaná migrace už přestává být čas. Samosebou je na vině fakt, že na blížící se potíže léta nikdo nereflektoval(to v lepším případě), v horším je ještě zhoršoval podněcováním bud migrace jako takové, nebo faktorům, které k ní vedou.Zároveň bych se ale pokusil rozporovat fakt, že máme z problémových zemí vyzobat elitu(studované) pro vlastní potřeby. Naopak, měli bychom udělat vše proto aby se podílela na rozvoji svých zemí, jakkoli. Zdá se, že je to poslední alespoň trochu rozumná možnost, jak zachránit svět před skutečně globální katastrofou.

4 0
možnosti
Foto

Jdou tam, kde je nechtějí. Jak kdo a jak kdy. Levná pracovní síla bývá žádaná. A je dodnes. I v USA (jak bylo řečeno ve zprávách). Ostatně s otrokářstvím jsou zkušenosti i v Evropě (bylo tu dříve než v Americe). Někdy je poptávka menší, někdy vetší. Kdyby došlo k přílivové vlně ze spřátelené Číny, Evropa by se zase rozvzpomněla na lidská práva.

1 0
možnosti
Foto

Souhlasím s blogem i většinou diskuzních příspěvků, Migraci odsuzuji nejen proto, že jsem pracovně poznal mnoho Arabů i černochů a o jejich pracovitosti vím své.

Domnívám se ale , že konečný výsledek migračních snah ( zjednodušeně Jih na Sever) je předem dán. Je to vlastně něco podobného jako jako difúzní pohyb částic do méně koncentrovaného - rozuměj bohatšího - prostředí.

Rak americký vytlačí raka našeho , bolševník se šíří a likviduje naše porosty..... Všechny starověké říše nakonec padly pod náporem barbarů + díky tomu , že nestíhaly vybírat správně daně.

Proč by tedy ausgerechnet euroatlanská dominance vydržela ??

Jsem pro to aby odolala , ale příliš nevěřím. Ona se ta historie potvůrka opakuje.:-(

2 0
možnosti

Dokud budou na světě totalitní režimy, které lidem nedovolí, aby si věci zařídili tak, jak je běžné na bohatém severu, budou lidi utíkat. Já bych tam nezůstal ani minutu. Vy ano?

3 0
možnosti
Foto

Kam byste běžel a co byste nabízel?

6 0
možnosti

Jsou v podstatě jen tři hlavní důvody téhle novodobé války Severu proti Jihu, nebo konce západní civilizace, jak jsme ji znali. První dva z nich jsou podle mě již nezvratné, ten třetí jen s popřením jednoho z hlavních pilířů této západní civilizace:

1) porodnosti, chcete-li vůle k životu po životě, genetické štafetě, jak libo. Ztráta smyslu pudu rozmnožovacího, plození a výchovy dětí. Klíčový je ale právě ten důsledek, reprodukce na Západě, hluboko pod úrovní té prosté. To otevřelo první brány migrace. A masivní úbytek porodnosti vedl, v kontrastu s porodností Jihu, ke druhému důvodu současné migrace:

2) masovému charakteru této migrace. Jak správně tvrdí obhájci migrace, ta tu vždycky byla. Zapomínají (nechtějí) však dodat, že nikoli tak masová, migrace místo deseti- a statisíců, dnes již celých milionů, zítra desetimilionů lidí “na cestě”. A nejen migrace z rozvojových do vyspělých zemí, ale i migrace vnitřní, migrace chudých nemajetných do hájemství majetných. Cesta kvetoucí Rhodesie do zbídačelého Zimbabwe.

3) Humanitární základy pak brání jako třetí důvod zavedení jakýchkoli účinných opatření, tedy v globálnějším měřítku. Je pravda, že opuštěním principů humanity, pomoci hladovějícím, nemocným nebo prostě jen chudým by byl překročen Rubikon. A západní civilizace by se stala rozhodně jinou, než je dnes. V určité fázi masovosti tohoto gándíovského pochodu “za solí” totiž opravdu nepostačí nějaké dráty, stěny nebo vodní děla a slzný plyn. Jako nestačily nedávno při palestinském útoku na izraelské území v Gaze. A přišly na řadu kulky a smrt. Izraelci už dávno vědí, že žádnou alternativu nemají. Buď budou smeteni do moře nebo se budou bránit - všemi prostředky. Západní Evropa to tak “vyhroceně” necítí a nikdy necítila, i když je už po kolena v moři. A USA? Potvrdí Trump rozkaz masově střílet na mexické hranici? Když ano, zlomí mu to vaz. Zajímavé, jak se zástupy vydaly do USA pár dní před volbami, že. A ty do Evropy po arabskěm “jaru”.

14 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS