Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Všichni věřitelé nejsou svatoušci. Před lety jsem měl dluh u České Spořitelny na úvěr, který byl schválen na skartovanou občanku a s falešným podpisem. Naštěstí (hlavně naštěstí pro ně) se vše rychle vyřídilo. Všechny kopie smluv mám i výpis z úřadu, kdy byla občanka zničena a kdybych s tímhle vyšel do médií, tak České Spořitelně klesnou akcie až na podlahu. Jakou mi dáte záruku, že podobných úvěrů není víc?

0 0
možnosti

Žádnou záruku vám nedám. Tady se ovšem jedná o podvodnou půjčku, tedy věřitel není věřitel, nýbrž podvodník a to je už jiná kategorie. Někdo tu smlouvu zfalšoval a ty peníze ukradl. A pochybuji, že by to zařídila sama Česká spořitelna jako firma. To máte to stejné, jako když pošťák zfalšuje podpis a ukradne někomu peníze. Ovšem zdaleka víc je případů, kdy lžou a kradou dlužníci.

0 0
možnosti
Foto

Někde se ale děje chyba na straně věřitelů, když tolik dlužníků končí v exekuci.

0 0
možnosti

P85e93t92r 29B95u60r57i80a31n

23. 1. 2019 12:21

To si nemyslím. Půjčky tvoří z dluhů občanů jen 11%, tedy bavíme se spíše o dluzích za zboží, služby, nájmy, energie, pokuty a pod. A opravdu nelze prověřovat důvěryhodnost každého, kdo si např. sjedná paušál, vezme mobil na splátky, či pronajme garáž. To by trh kvůli ohleduplnosti k podvodníkům neskutečně brzdilo. Lépe by bylo, kdyby média a společenské klima jednoznačně odsoudily neplatiče a přestaly pořád dokola urážet věřitele a nadávat jim do lichvářů a obchodníkům s chudobou. Prakticky dnes už děti od mala skrz internet vědí, že když někdo dluží, je oběť (tedy je to normální dlužit a neplatit) a ten komu dluží, je pijavice.

1 0
možnosti

"...to píšu i na základě vlastní zkušenosti, kdy nedoplatek pojišťovně ve výši sto padesáti korun, o které mě pojišťovna nikdy neurgovala a dluh vznikl bordelem v pojišťovně, šel k advokátovi a jen náhodou neskončil u soudu. Takže mě to stálo jen osm litrů, jinak, jak jsem se dozvěděl, by se to vyhouplo na pětatřicet litrů.(c) Aston"

Pane Buriane, zkopírovala jsem dvě věty z dnešního komentáře Ondřeje Neffa na NP, protože jeho zkušenost je stejná s naší, kterou jsem tu nedávno popsala. Šlo o údajný dluh ve výši 120 korun, o který nás nemocnice nikdy neurgovala, ale u soudu věc skončila, přestože jsme po první výzvě údajný dluh ihned uhradili.

Tentokrát to bylo kvůli dlužné částce 1,20 korun za úroky, na něž nás nikdo neupozornil a které po nás nikdo nechtěl. Konečná výše dluhu po započítání soudních výloh atd. se pohybovala kolem 25 tisíc. Tehdy nás zachránilo, že úřednice v nemocnici věc prověřila a zjistila, že oněch 120 kaček jsme zaplatili spolu s ostatními položkami (za nadstandard) bankovním převodem už při odchodu z nemocnice. A věc skončila u soudu i přesto, že jsme požadovanou částku zaplatili dvakrát.

Nikdy jsme si žádné peníze nepůjčili, dluhy nemáme a přesto jsme to měli jen tak tak. Jak je vidět, nebyl to ojedinělý případ. Neměl by zákon pamatovat i na ty, kteří si z takových praktik udělali byznys?

3 0
možnosti
Foto

Je to úplně jednoduché, stanovit, že celková dlužná částka včetně nákladů na její vymáhání nesmí převýšit třeba jednou tolik jistinu dluhu. Tak by byli věřitelé donuceni se starat včas a účinně.

0 0
možnosti
Foto

Ukazuje se že, ANO je hodně levicové. A dělá ho z něj ČSSD. Nejlepší je, když třeba ministryně Maláčová před kamerou na námitky odborníka, že finančně něoc vychází tak a tak, ona argumentuje, že jejich výpočty (politiků, neodborníků) jsou jiné. Ode mě karma.

3 0
možnosti

Toto je pragmatismus a další nebezpečnost Hnutí ANO. Nechci jít do Basy a chci Vládnout = S kýmkoliv, jakkoliv, za cokoliv. Opakuji - Nikdy, nikdy ! ... :-)

2 0
možnosti

ČSSD ,chápu jako stranu Tradiční - Šmeral, péče odělnictvo, Družstvo Cíl - jako základna Lidový dům. (Mj. navštívil i V.Lenin). Struktura společnosti se proměnila - Sociální dem,okracie je v Evropské krizi a hledá sebe sama .Sranda, kdy je duchovním otcem Zákona podpalovačem - Pak je zase Hasičem ! ...

Dnešní stranu ČSSD, pak považuji už i za nebezpečnější - jako KSČm! Ona cílí na DEMOLICI ještě platných hodnot! K čemu pak rodina, k čemu odpovědnost hodpodáře, nač vařit oběd a proč si pamatovat, se kterým mužem mám vlastně dítě! To vše zařídí Stát. On je rodičem, kuchařem a rodinných Rozpočtářem!

V problémech je asi 10% osob. Na vyjímky mají společrné to, že do Pasti se dostali dobrovolně sami + Nastavené podmínky říkají = Nepracuj, nemá to smysl! Dlužíš? Nevadí, dáme ti Dávky! Produkce 2x škodících osob - Poškození věřitele + sají. Čili, autor dobře popisuje záměr - Otočit to = Pracuj a nesaj, naopak odváděj. Jistou logiku to má - Reálné to nevidím! Můj názor - Ti lidé, se dostali do zvláštního režimu - Pak se k nim adekvátně postavit. Cosi podobného, jako za 1 Repuibliky - Vězení pro Dlužníky + Cíleně určené práce! Jednak Výchovné + Přímé donucení ke tvorbě zdrojů. Samozřejmě, že Nereálné - Viz kdysi postoj ČSSD k výkonu Veřejných prací! Pro mne, ČSSD opravdu nebezpečný spolek pášící Obrovské škody společnosti :-)

2 0
možnosti

Neřekl bych, že v dosavadním systému zůstalo dlužníkovi při oddlužení víc peněz než při exekuci. Oficiálně, samozřejmě. Pomáhal jsem při zpracování podkladů. Jinak souhlas - to nové je paskvil a bude se brzy "novelizovat".

1 0
možnosti

P20e98t45r 12B66u73r21i95a77n

22. 1. 2019 22:29

Já ty přesné cifry nezabavitelnosti z hlavy neznám. Citoval jsem údaj z prvního odkazu. Dík za koment.

0 0
možnosti
Foto

Skutečně už jsem myslel, že kupování voličů dosáhlo svého dna (nebo vrcholu) , ale zatím se nezdá... karma.

3 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik