Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Klaus st. by z Vás měl radost. Začal jste nenávidět malého člověka a zbožňovat bohaté. Ale podívejte se do historie, jak papežové začínaly dobyvačné války, plundrovali, králové všech možných zemí jakbysmet, kdo podpořil Hitlera, když se dral k moci - industriální elity, Ford mu dodával zbraně, podívejte se, co se děje na burze, kdy burziáni si píší daňové zákony tak, aby ze svých miliardových výnosů nezaplatili ani floka, podívejte se konec konců i k nám, kdy koncerny si tady levně nechají vyrobit produkt, našincům nasypou pár drobných a produkt zpeněží 10x a navíc! zisky odvezou do daňových rájů!! To nemluvím o Indii, kde děti pracují za 2 dolary denně deset hodin. Pane, trochu čerpejte informace z obou stran, než začnete psát černobílé články.

0 6
možnosti

P94e95t29r 95B20u33r93i85a57n

12. 2. 2019 14:37

Panebože! Tolik zmatených slovíček pohromadě jsem už dlouho nečetl.

A můj oblíbený blábol: zisky odvezou do daňových rájů!!

Pokaždé když tohle někdo napíše tak vím, že mám co dělat se samostatně nemyslícím člověkem.

4 0
možnosti

R^

Velmi správně poukazujete na to, že marx-leninismus je postaven na nejtěžších hříších člověka neslučitelných s existencí lidské společnosti, na závisti druhému, pracovitému, bohatšímu, na nenávisti takového člověka a na okradení takového člověka. Na těchto hříších staví, aniž by si je připustili, natož aby jich litovali, aby se z nich vyznali a aby se kvůli nim kál... Dokud se sami komunisti nestanou bohatými. Pak mají dilema, které řeší "já na bráchu, ty na bráchu!"

Tuto základní pravdu, toto vědomé postavení komunistů na nejhorších hříších člověka je dobré si uvědomit! Jsem zvědavý, jak se z tohoto zjištění tady ti komunisti a postkomunisti z toho poznání posejou!

:-)

7 0
možnosti

;-D dík za trefné shrnutí.

1 0
možnosti
Foto

Jak se mám zachovat, když nepatřím mezi chudé?

Myslíte, že by mne mohla sežrat závist, když budu proletářsky závidět sám sobě?

1 2
možnosti

-Jak se mám zachovat, když nepatřím mezi chudé?

To netuším, zkuste rubriku Ptejte se Sally.

-Myslíte, že by mne mohla sežrat závist, když budu proletářsky závidět sám sobě?

Jak vás znám z diskuzí, pane Petříku, tak jsem o tom dokonce hluboce přesvědčen.

7 0
možnosti

Asi je dobré seznámit se s vašimi názory, které jsou jistě míněny upřímně. Ale považuji za potřebné vyvrátit jednu podstatnou lež. A to, že bohatí platí souhrnně nejvíc daní.

U nás tak dlouhou statistiku nemáme a tak bych ji chtěl ukázat na reáliích sousední SRN. Pro detaily odkazuji na knihu Horsta Afheldta Wirtschaft die arm macht (Hospodářství, které plodí bídu), ale ve stručnosti je takto:

Za 50 let, od roku 1950 do roku 2000 zbohatl průměrný Němec 7x. To spočetl Afheldt tak, že postupně vydělil HDP počtem Němců. Ale protože průměrný Němec neexistuje, tak to rozdělil na bohaté a firmy (ti zbohatli ve stejném období 12x) a na zaměstnance (ti zbohatli ve stejném období 2,5x).

To porovnal s vývojem v placení všech daní (přímých i nepřímých) u obou uvedených skupin. A zjistil, že roce 1950 platili bohatí a firmy 75% všech daní a 25% zaměstnanci, zatímco roce 2000 už tvořily daně firem a bohatých pouze 20% příjmů státního rozpočtu a zaměstnanci přispívali 80%. Podobný vývoj v placení daní vidět i v jiných vyspělých zemích a v ČR, byť málokde je to tak precizně spočteno jako v SRN.

Jakmile se firmy a bohatí vyvlékli z placení daní, přesto, že jejich příjmy rostly raketově a vzhledem k tomu, že cca od 80. let příjmy zaměstnanců stagnují, vidíme důvod, proč posloucháme a stále častěji budeme poslouchat, že na veřejný sektor - tedy i na důchody - nejsou peníze.

Myslím si, že když hovoříte o závisti a nenávisti, byť ji u jednotlivých občanů nelze vyloučit, jedná se spíše o zlost.

A možná o zlost docela oprávněnou - viz výše uvedené údaje.

3 2
možnosti

Navázat starobní důchod přesně dle "výdělků" za život je jistě možné. Otázka je, zda to učiní společnost lepší a bude lépe fungovat. Můj názor je, že ne. Určitá porce solidarity je nutná, podle mne by měla být ale menší než v současnosti.

Vy jste "fanatický" stoupenec tvrdého kapitalismu, který se bez brzd a polštářů neosvědčil a revoluce by ho smetly. Navíc kapitalisté nejsou všichni beránci, umí si "zákony dělat pro sebe". V tom jste naivní. Ale pozor - i já jsem stoupencem Sozialmarktwirtschaftu.

1 2
možnosti

Nejsem zastáncem kapitalismu bez brzd a polštářů, nevím jak jste na to přišel a tudíž ani nevím, v čem bych měl být naivní a fanatický. Můj blog je o tom, že posuzovat více příjmového, tedy toho, který i víc odvádí, automaticky za bohatého, kterého se smí beztrestně okrást je lumpárna.

A to, že kapitalisté nejsou všichni beránci ještě automaticky neznamená, že tzv. potřební a chudí jimi jsou.

5 0
možnosti

... Komunisté měli v marxistické bibli dokonce v úvodu napsáno, že komunistická ideologie stojí pevně na třídní nenávisti ...

Mám z marxáku jen zápočet, dál jsem to na VUT nedotáhl, ale to moudro, které uvádíte v perexu mě asi minulo. Tak ven s tím. Které dílo nazýváte marxistickou biblí a kde tam je napsáno o té třídní nenávisti.

1 2
možnosti

Zápočet vám nestačí ani na pochopení základů teorie šachových zahájení, natož na Marx-Leninismus, o kterém evidentně vůbec netušíte co to je, když ho považujete za jednu jakousi knihu.

Marx-Leninismus je potom v psané podobě soubor knih, myšlenek a vědeckých prací podporujících, obhajujících a uceleně popisujících tuto ideologii.

Níže v obsáhlejší odpovědi panu Mertovi to máte sepsané.

1 0
možnosti

Proletářská závist

-----------------------------

Dávám vám za pravdu. Za bývalého režimu jsem donesl na ONV přiznání příjmu za rok 1988. Úřednice se na to podívala (byly to pouze tři papíry), neřekla nic, zvedla telefon a zavolala hospodářskou kriminálku.

Ještě v roce 1995 jsem si kupoval stejný typ auta i barvu, k vůli sousedům.

------

No nic, nechci vám "kazit" diskuzi. Myslím, že jste článek napsal upřímně a dle svého přesvědčení. A to dnes každý nedokáže.

Děkuji za reakce a přeji vysokou karmu a pěkný den.

2 1
možnosti

Kdo spoléhá na důchod a neumí se zodpovědně finančně na stáří zabezpečit, je naprosto vůči státu, rodině a sobě nezodpovědný.

Co to jsou za lidi, že pracují celý život a nic nemají?

Toto socialistické uvažování by ti chudí měli co nejrychleji opustit a začít poctivě pracovat.

2 1
možnosti

P79e25t96r 69B78u10r49i28a65n

11. 2. 2019 16:39

Je naprosto irelevantní, kdo si co našetří a se svými penězi udělá. Řeč je o tom, že za povinné odvody v určité výši musí stát vyplácet plnění podle klíče, podle kterého peníze vybírá. A ne ve finále okrádat ty, které průběžně odíral celá léta i předtím.

4 0
možnosti

Můžete mi laskavě prozradit ve které "komunistické bibli" to je napsáno?

3 1
možnosti

P50e25t81r 90B58u77r85i54a28n

11. 2. 2019 16:40

V Marx-Leninismu. Bohužel zkrácený perex mně to už nedovolil tam vtěsnat.

2 0
možnosti

Nechce se mi na tyhle řeči moc reagovat, snad jen že třídní nenávist u prvotních proletářů byla REAKCÍ na nelidské vykořisťování, ne nějaký samoúčel.

(začtěte se třeba do historie města Merthyr Tidfil)

5 1
možnosti

Merthyr Tydfil, pardon.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS