Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Rozumné důvody pro 7-mi denní prodej nejsou. V neděli a ve svátek je rozumné nechat všechny lidi doma, pokud se nejedná o záchranáře aj. Za buzeraci je třeba pokládat "nové" pracovní doby prodavaček, kdy musí chodit prodávat i v neděli. Odlišný den v týdnu pomáhá lidem také vnímat lépe čas. Uvědomte si, že svým prosazováním nepřetržité pracovní doby hlasujete proti lidskému životu pro divoký kapitalistický útlak. Volíte ekonomiku proti lidské podstatě?

0 1
možnosti
PB

P93e22t47r 68B81u64r98i48a18n

22. 2. 2019 17:59

Rozumné důvody pro 7-mi denní prodej nejsou.

Myslet si, že to jak vést svůj podnik a kdy a komu prodávat má určovat jakási proletářská lidová komise, je pokroucené myšlení. To bychom se za chvíli od vás taky mohli dozvědět, že není důvod prodávat limonádu ve dvoulitrových lahvích, balit sady vrtáků po třech, či prodávat sázenky v trafice. Zaměstnanecký poměr je oboustranný dobrovolný akt a nikdo nikoho k ničemu nenutí, naopak ony prodavačky se o tu práci sami aktivně ucházejí. Pokud bych si měl vybrat mezi levičáckým strkáním zobáku do všeho a omezování čehokoliv, ať už to budete nazývat sebevzletněji, tak to určitě ten kapitalismus, ať už ho budete rudě dialekticky poplivávat jakkoliv.

A co se týče samotného zákona, popřemýšlejte, proč je v něm zakázán pouze prodej a nikoliv samotná pracovní šichta, což by bylo asi logičtější a důvěryhodnější. Proč, kdo a co v něm skrývá. Už s určitostí víme, že prodavačky chránit nemá, když se na 80% z nich tvůrci zákona nejenže vykašlali, ale ještě nabádají nespokojené zákazníky, aby si o svátcích šli nakoupit k nim.

A pikantnost nakonec: jednou z prvních obětí onoho zákona byl majitel malé zastavárny, který ve svátek otevřel svůj krámek. Dostal pokutu za to, že vykořisťoval sám sebe! Krásná práce a velká gratulace všem rudým inženýrům lidského konání a jejich ovcím, které se nechají vodit za nos.

P.S. prosperita je lidskou podstatou, tedy nelze volit buď jedno, anebo druhé.

0 0
možnosti
JK

Jak vypadá v praxi ta možnost " předzásobení se" ? Odpoledne před svátkem jste nuceni vyrazit na nákup. Samozřejmě, nikdo vás nenutí, ale pokud chcete mít doma, v mém případě na chalupě, nějaké potraviny, prostě musíte. Před obchodem přeplněné parkoviště, v obchodě koupěchtivých lidí, jak kdyby měl druhý den vypuknout hladomor. Pokladním z toho musí hučet v hlavě ještě po dvou dnech. Uděláte pořádný nákup, co kdyby někdo přišel na návštěvu, tak aby bylo " všeho dost" . No a když skončí svátek, zjistíte, že vyhazujete potraviny, kterými jste se předzásobili trošku moc. Ještě, že maj sousedi slepice...

2 0
možnosti
PB

To je dobrá poznámka k dalšímu negativu onoho zákazu. A pak i tak to potvrzuje můj argument, že tím pádem dělají prodavačky kvůli svátku dvakrát tolik práce za stejnou mzdu a ještě jsou jim odepřeny příplatky za onen svátek.

1 0
možnosti
Foto

R^karma a souhlas-když jsme zvonili klíči na Václaváku mysleli jsme že nastává svoboda. ale nějak se to obrací zpět:-/

3 1
možnosti
MB

Za hloupost považuji současný systém EET, za zlotřilost pak 3-4 vlnu a za vrchol - Mega stupidity = určovat chod prodejní doby! Vtíravost státu se podobá toatenímu papíru. Naprosto nenutné téma - Navíc s raritou. Dnes potřebuje člověk Manuál, aby rozpoznal, který Svátek vlastně co znamená! Je zbytečné mluvit o právu volby - Nespokojená prodavačka může dělat učitelku, řidičku tramvaje,nebo operovat pacienta. Může si obchod otevřít sama! Je to na ní - Není, je to na nás, říká Gajdůšková ... :-)

2 1
možnosti
LH

Tak se jen tak ptám kde mají soudruzi v NDR chybu... Tam je totiž zavřeno o svstkach nedělích atd.....

0 1
možnosti
DR

Teď jsem si přečetl níže. Fond přesčasů v obchodních řetězcích? Proboha Burian, kde žijete?

Vy by jste tak roční zkušenost v těchto řetězcích potřeboval jako sůl aby jste konečně pochopil reál.

0 4
možnosti
DR

Koukám že Kindl a Karásek by tu brigádu taky potřebovali že.

0 0
možnosti
DR

Podobný, trapný blog o ničem jenom aby jste si kopnul jsem od Vás očekával a fakt jste nezklamal. Jak málo stačí některým lidem ke štěstí že. Rv

0 5
možnosti
PB

Zajímavé, že o tomto tématu "o ničem" diskutuje zuřivě ve všech diskuzích a pod všemi podobnými blogy drahně času denně. Za to, že nerozumíte argumentům v článku uvedeným, za to já fakt nemohu.

1 0
možnosti
PK

Poslední odstavec to řekl jasně ....R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik