Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Také jsem to dnes četl. Bohužel si nikdo neuvědomuje, že to není jen mzda, která tvoří blahobyt, ale hlavně míra zdanění. Jestliže někdo má dnes 20 hrubého, tak je to cca 17 tisíc čistého, ale mimo těch třech tisíc co schramstne stát, tak stát schramstne dalších 7 tisíc od zaměstnavatele z povinných odvodů. Což je celkem deset tisíc. Ona ta super hrubá mzda od Kalouska má smysl. A teď malé počty. 20 000 + 7 000 rovná se 27 000. Z toho si stát vezme 10 tisíc, což činí 37 procent ze mzdy. Z čisté mzdy si stát vezme cca dalších 20 procent a to nepočítám spotřební daně atd. Což činí dalších 3 500 korun. Takže jsem na 13 500 korunách, které státu odevzdá zaměstnanec, který má 20 tisíc hrubého.

1 0
možnosti
KT

Dále zaměstnanec zaplatí státu 21% skoro ze všeho.

1 0
možnosti
ZJ

... jsem též celý netrpělivý, jakou další právní kličku socánci vymyslí. Manévrovací koridor se jim včerejším rozhodnutím ÚS poměrně razantně zúžil. Ale jak je znám - oni kalhoty ještě rozhodně nestáhnou - vždyť ten brod jim NS - ke kterému se hodlají znova odvolat - zase zcela jistě oddálí:-P!!

3 0
možnosti
Foto

Garanti štěstí přivedou nás do neštěstí... karma.

3 0
možnosti
AC

To víte, nebýt těchto myslitelů, měli bychom se až moc dobře a žili bychom si jako v ráji - což nejde.

Karma

9 0
možnosti
Foto

Ale to vyplývá z naší ústavy s její zásadou, že lidský život má právo na ochranu i před narozením. A všichni máme stejné žaludky.

0 0
možnosti
AT

Každý patolog vám řekne, že to není pravda.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik