Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je smutné, že tuhle odpornou lidskou zrůdu dodnes považuje většina Rusů za největšího Rusa! Jakási omluva pro ně je to, že nemají dostatečný přístup k informacím.

Ještě smutnější ale je, že se v něm zhlíží i mnozí Češi, kteří tyto informace mají a přesto tyto zločiny obhajují!

5 0
možnosti
Foto

Zadržte, když předpokládáte roční přírůstek obyvatelstva od r. 1955 ve výší pěti milionů obyvatel. Z ničeho nic takový zázrak. Srovnejte si to s Československem.

Amícký velvyslanec právník Davies, který navštěvoval jednání soudu v Moskvě, tedy tzv. moskevských procesů, píše, že na nich neshledal žádná pochybení.

1 2
možnosti

P77e43t44r 62B32u77r36i96a89n

24. 4. 2019 15:15

Já žádný přírůstek od r. 1955 nepředpokládám. Já píšu o stavu obyvatelstva od r.1914 do r.1950.

Názor nějakého Daviese je mi víte kde. Navíc to byl egoista, lhář a pomatenec.

2 0
možnosti
Foto

Vasilij Michajlovič Blochin byl sovětský brigádní generál, který sloužil jako vrchní popravčí ve stalinistické NKVD pod velením Genricha Jagody, Nikolaje Ježova a Lavrentije Beriji. Blochin byl na své místo vybrán v roce 1926 Stalinem. Popravoval s koženou kapuci, dlouhou řeznickou zástěrou, v kožených rukavicích s manžetami až na loket a leteckou kuklou s brýlemi svým zjevem vzbuzoval strach i mezi svými spolupachateli. Oběti střílel ranou do týla. Dokázal zabíjet deset hodin bez přestávky po dobu 28 nocí. Dokázal popravit až 300 lidí, umýval se vodkou, aby smyl zápach lidské krve. Naučil se zastřelit své oběti ranou do krku, aby přeťal míchu. Rád používal pistoli Walther PP, protože běžné ruské Naganty M1895 byly nespolehlivé. Své pistole si k popravám nosíval v osobním kufříku. Když jeho dva vysocí nadřízení, kterými v minulosti byli Genrich Grigorijevič Jagoda a Nikolaj Ivanovič Ježov přezdívaný krvavý trpaslík, u Stalina upadli v nemilost, popravil v průběhu své práce i je, oba dva. Stejně tak jeho rukou padl maršál Sovětského svazu Michail Tuchačevskij. Podílel se na popravách polských důstojníků v Katyni v Ostašovském táboře. Byl to nejhroznější masový vrah v dějinách, člověk, který vlastnoručně zabil kolem 50 tisíc lidí, se dočkal povýšení do hodnosti generálmajora. I v této vysoké hodnosti pokračoval dál v popravách. Posledního člověka zastřelil 2. března 1953. Po ní odešel Blochin do důchodu a v klidu dožil.

6 0
možnosti
Foto

Na základě umělého hladomoru na Ukrajině během jednoho roku zemřelo 7 milionů. V SSSR bylo povoleno vraždit děti od 12 let. Od roku 1937 – 1941 bylo v SSSR zavražděno 11 milionů lidí. Vraždilo se podle kvót. Do roku 1989 to bylo 20 milionů.

7 0
možnosti

Souhlas. Ukrajinský hladomor byl ovšem jen jeden z mnoha.

1 0
možnosti
Foto

Ti, kteří skončili v Gulagu, byli vojáci USA za druhé světové války, kteří byli zajati a skončili v zajateckém táboře v Polsku, který osvobodila sovětská armáda a další část pocházela z Korejské války. V roce 1977 byl nalezen hromadný hrob Sandarmochu v Kalérii ve kterém bylo pohřbeno 9 000 těl. Oběti měli spoutané ruce dozadu a byli ve spodním prádle. Podle záznamů z NKVD v tomto hrobě bylo zastřeleno 140 Američanů narozených v Minnesotě, Michiganu, Washingtonu a San Francisku, kteří přijeli do SSSR pracovat. Mezi popraveným byla i jedna žena Helen Hillová narozená v Minnesotě V době tání za Jelcina se podařilo dohledat, že v táborech Gulag bylo 2 836 občanů USA z toho 300 až 500 bylo vojáků USA. V Kalifornii dožil svůj život občan USA Thomas Sgovia, který přežil Gulag jenom díky tomu, že byl z USA a vězni mu pomáhali, přežít, protože chtěli, aby o tom co se dělo v táborech Gulag podal svědectví.

7 0
možnosti

To jsou známá fakta, díky za osvěžení. Vždy mne to dovede k zamyšlení, zda lze stará Zla napravovat - Nastolováním Zla nového! Pochopitelně se o zlo se nejedná - Jde o to,aby bylo lépe. Pak řada rarit - Úžas popravčí čety carových dětí, kdy se od nich kulky odrážejí - Vycpané šperky, tedy dobít řádně! K. Gottwald čte dopis A. Einsteina, který oroduje za M. Horákovou = Mějte rozum, žena symbol života ... Říká se, že Kléma zde poprvé zaváhal. Nu dopil vodku svou, napral se a podepsal. Štěstí lidí přece zastavit nelze ... Musí být lépe, buduje se přece šťastná společnost ...:-)

5 0
možnosti

V blogu je malá nepřesnost: Není pravda, že Rudolf Slánský se Sovětském svazu nic nenaučil, byl to právě on, kdo u nás začal po osmačtyřicátém roztáčet ony pověstné mlýny, které nakonec semlely i jeho.

Vztah Stalina a Trockého je popsán v Orwellově románu Farma zvířat, který je bajkou, podobenstvím o společenství nastoleném násilnou revolucí, v němž "jsou si všichni rovni".

Petře, zkuste si přečíst knihu historika Viktora Suvorova Všechno bylo jinak (v originálu Ledoborec), ve většině knihoven ji mají. To je teprve síla...

5 0
možnosti

V poctu zavrazdenych spoluobcanu zcela jasne Stalina predstihl Mao Ce Tung. Odhaduje se , ze pocet zavrazdenych, nebo zemrelych hladomorem presahl hranici 80 milionu, mozna mnohem vice. Nejsmutnejsi na cele veci je, ze v soucasne dobe probiha ruda revoluce ve Spojenych Statech. Zatim na vysokych skolach a bez poprav, (pravicovi recnici jsou pouze obcas vyhozeni a zbiti), ale ideologie je stejna.

6 1
možnosti

Ano, v absolutním počtu může být. Ovšem poměrově asi ne.

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik