Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Ministři průmyslu a obchodu a životního prostředí Karel Havlíček (za ANO) a Richard Brabec (ANO) zpochybnili některé části návrhu, který zveřejnila média. Brabec uvedl, že bude zvažovat právní kroky (trestní oznámení) proti podle něj nepodloženým tvrzením auditní zprávy.

Podle Havlíčka našli úředníci po prvním náhledu ve zprávě poměrně velkou řadu zcela zásadních rozporů. Auditoři podle něj nebrali na zřetel zásadní požadavky a připomínky. Resort podle něj využije možnosti kompletní oponentury, protože kdyby měla být zpráva „překlopena na všechny firmy, byla by to tsunami“. Dodal, že ministerstvo by postupovalo stejně, pokud by šlo o jakoukoli jinou firmu.

„Z pohledu úředníků je to určitý šok, protože oni auditorům odpovídali,“ řekl Brabec. Uvedl, že kvůli úniku zprávy ministři musí reagovat na to, „že jsou ukřižovávaní na základě spekulací“.

Brabec zpochybnil některá tvrzení týkající se přesunu peněz z Operačního programu Doprava do Operačního programu Životní prostředí.

„A teď tam někdo je schopen tvrdit, absolutně bez důkazů, a spekuluje o tom, že já jako bývalý historicky zaměstnanec chemického průmyslu jsem někde nahrával chemickému průmyslu anebo průmyslu vůbec. Je to pro mě, vážení, neuvěřitelné. Je to i osobní napadení, já budu zvažovat právní kroky,“ prohlásil.

zdroje: iRozhlas (článek), ČT24 (včerejší bannery)

1 0
možnosti

Nedovedu si představit jinou reakci Babišovo klanu, než negaci, zapírání a odmítání čehokoliv. Krásnou ukázkou tohoto žumpoidního úpadku byly nahrávky, na kterých Babiš autenticky zaklekává. Prostě je odmítl jako účelové. Kdyby se masoví zločinci v dějinách přiznávali hned při prvním podezření, nikdy by se nedostali do kriminalistických ročenek slávy.

2 0
možnosti
Foto

Já jsem četla trochu jinou teorii, nebylo to tak, že si grázlíky idealizujeme, ale že se většina neschopných radostně ztotožní s nějakým chudákem. Což nejspíš Babišovi poradili jeho imagemakeři, když ze sebe bude dělat chudáka, na kterého každý útočí, najde dostatek lidí, kteří se s tím ztotožní, politují ho a půjdou za ním, protože mají stejnou zkušenost, ráno musí do práce, šéf je na ně protivný, chtěl by od nich práci, nutí je se dále vzdělávat, ale nehodlá jim poskytnout plat jak řediteli spojených oceláren, pak jim v sámošce bába dupne na nohu a předběhne je ve frontě, k tomu jim doma vynadá žena a pak zázrak sám, najednou vidí v TV úplně stejného ublížence, který neprávem trpí. Jak snadné je se s ním ztotožnit a podpořit ho nebo minimálně je to výrazně jednodušší než zapracovat na sobě. :-)

2 0
možnosti

Karma, karmoucí, ale jinak si tu cintáte pentli zbytečně. Všechno víme, jen jste ještě opomněl bezcharakterní převzetí některých firem, což je obzvláště odpudivé svinstvo.

Jeho obdivovatelé by mu ovšem odpustili i podříznutí nemluvněte v přímém přenosu, takže váš sáhodlouhý výčet s nimi neotřese. Nakonec což, všichni kradnú, tak co bych nekradnul nejvíc.

3 0
možnosti

Babise ve volbách podporovala 1/5, proti němu byly 2/5, na volby zcela rezignovaly 2/5. Vyhrál díky vyprazdnenosti a roztristenosti české politiky. Ač jsou jeho příznivci hodně slyšet, ve skutečnosti nemá silnou podporu mezi voliči a na tu pomyslnou koblihu mu zas tolik lidi neskočilo.

2 0
možnosti

Což je nám ovšem ve výsledku platné jak mrtvému zimník.

1 0
možnosti

Je to prosté, složitosti bych nehledal. Voliči ANO volí ANO (většinou) ne proto, že se domnívají, že Babiš je nějaký spasitel, ale proto, aby se nevrátilo to, co tu bylo. Zkušenost z vládnutí ODS za asistence TOPky, či ČSSD za asistence kohokoli tu je dostatečná.

4 0
možnosti
Foto

S tou zkušeností to nebude tak zlé, aby se nevrátilo přesně co? Protože vládnutí ODS a TOPky nemělo na běžného voliče zase tak obrovský vliv. Prostě si tu svou hroudu valil dál, teď si ji valí úplně stejně, ale je tu reálná hrozba, že zítra bude výrazně hůř. Rozdíl je jen v tom, že Babiš zahrál na nízké pudy, závist, udávání, sousedovi ať chcípne, když já nemám nic, velice trefně ho někdo přirovnal k Jakešovi a jeho projevu, jak Hanka milá holka.

2 1
možnosti

Mě trošku zaráží jedna drobnost. Když v predminulých volbách kandidoval a nakonec vlastně vyhrál, Sobotka, tak dokázal během 3 minut televizního rozhovoru říci kouzelnou větu " čerpat dotace " celkem 16x . A bylo to velmi dobré a pozitivní.. Když čerpá agrofert, je to strašně špatně.. Když onehdá kateřina jacques s bursikem strašně bojovali za povinné přidávání biosložky do paliv, bylo to strašně ekologické a správné.. dnešní řepková pole už jsou špatná a ničí přírodu.. nejsem ani trochu příznivec babiše a rozhodně se ho nechci zastávat, jen mám dojem, že pouze využil toho, co bylo uzákoněno.. veškeré dotace jsou normální zlodějna, finanční zvýhodnění jednoho oproti druhému. Z kapsy všech.. ale o tom se tak trochu nemluví, mluví se jen o dotacích pro babišovo.. Bs. Babiše opravdu nevolim ..

2 0
možnosti
Foto

Dotace jako takové jsou vždy deformací trhu, ale to jen na okraj.

Správně čerpané dotace OK. Ale dle zprávy z EU se záhadným a doposud nevysvětleným způsobem stalo, že byly proplaceny i věci, na které nebyl nárok - ano, to je špatně! A je to chybou systému / jednotlivců, že tyto projekty nechali projít / schválit.

Bio složka jako taková byla schvalována s vizí oddálení vyčerpání přírodních zdrojů paliv. Nikoho tehdy nenapadlo, že se z 80% polí vytratí plodiny do té doby pěstované a objeví se všude řepka (nejenom všude, ale i pořád - jsou pole, kde už x let nebylo nic jiného i když dle plánů by se měly plodiny střídat). Dále už nyní měla být k dispozici dle vize Biosložka 2. a 3. generace -tj. z recyklovaného materiálu. Nic z toho není a tak jsme jen pěstírnou řepky...

4 0
možnosti

Pan Kalousek je nesporně inteligentní a hlavně učenlivý člověk. Po drobných problémech s penězi na bydlení (pan autor o nich taktně pomlčel) si již všechny svoje záležitosti dokázal dobře "zúřadovat" a proto mrtví parašutisté nešli na vrub nikomu. Ani náhradní díly na vrtulníky, ani lex Háva ani nic dalšího. Docela ho vlastně obdivuji.

2 4
možnosti

Že nic není známo o nějakých trestních oznámeních, nebo policejních vyšetřováních. Opravdu se domníváte, že kdyby měli jeho političtí odpůrci něco v ruce, že by to na něj nevytáhli? Nebo ty informace máte jenom vy a čekáte, až zahřmí?:-P

4 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik