Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jsem prekvapen mnozstvim blogu a diskuznim prispevkum pod nimi, o problemu prezidentovo odvolani ministra. (nebo cinitele dosazeneho do funkce ve vedeni statu)

Podivejme se na tento problem z jine strany. Jiz pozice ministra kultury potrebneho pro kvalitu nasi demokracie, je z meho pohledu pozice nepotrebna. Zruseni teto pozice je jedno reseni. (mozna to nejlepsi). Dale diskuze o povinosti prezidenta k prijmuti navrzeneho do pozice vedeni statu, ma velice malou nutnost.(da se nahradit dosazenim pomoci Senatu). Vsak nutnost odvolani kohokoliv z dosazene pozice, je ukazka idiotiny na "entou". Strujci Ustavy zapomeli tuto cast clanku vyloucit, kdyz prepisovali Ustavu z rakouskeho mocnarstvi. Tehdy mel mocnar nutnost ukazat cinost a take silu titulu. Dnes to nema zadnou podstatu.

Jak jsem uvedl hned na zacatku, jsem udiven vsem pisatelum, kteri svou moudrosti se snazi diskutovat tak dlouho a aktivne o tomto idiotskem problemu. Uprava Ustavy vyzaduje jen asi pet minut. Toto reseni preferuji a vsichni obcane by meli tlacit na politiky pro zmenu teto stati v Ustave o odvolani. Nase CR za to stoji.

0 0
možnosti

A já jsem zase překvapen, s jakou lehkostí byste vy přepisoval ústavu při každé takovéto "malé nutnosti", jak píšete.

Ústava není zákon o sociálních dávkách, který se dá každoročně valorizovat podle inflace, nýbrž jeden z pěti základních pilířů naší státnosti.

A to, že nějaký ješita s ní ohýbá jako za mlada s uklizečkou na ubytovně jí neubírá na důstojnosti. Nechtějme z ní udělat zákoník práce pro soustružníka na Hradě. Blbec odejde ovšem prezident zase přijde.

0 0
možnosti
Foto

KLasika: když problém není, tak si ho vymyslíme... ;-D

2 0
možnosti

P55e11t29r 61B15u22r39i48a58n

13. 7. 2019 14:08

Tak to máte u vás doma asi furt veselo. My to tak neděláme.

3 0
možnosti
Foto

Musím pochválit parlamentní opozici, že pozitivně hodnotí posun v řešení vládní krize odvoláním Staňka.

1 0
možnosti

Pozadí spektáklu s odvoláním Jiřího Fajta z pozice generálního ředitele Národní galerie, v němž prezident sehrál hlavní roli a do role vedlejší (užitečného idiota) obsadil ministra kultury Antonína Staňka, je možné rozklíčovat na událostech starých devět let.

Napoví to článek Mileny Bartlové, profesorky dějin umění na Masarykově univerzitě v Brně, který vyšel na i.dnes 8. června 2010 pod titulkem

"Svědectví z první ruky: Jak naivkové vybírali Knížákova nástupce a nabili si ústa."

Zmíněný článek lze vygooglovat...

3 0
možnosti

Docela řežba...bude to asi výhodné korýtko :-)

3 0
možnosti

"prý prezident Zeman slíbil, že odvolá ministra kultury Staňka do 31.7. Ovšem zase neupřesnil kterého roku..."

Otázkou je proč by to musel dělat, když mu to žádná Ústava neukládá že.

2 0
možnosti

Co proč by musel dělat? Slibovat, nebo říct konkrétní datum, nebo opravdu odvolat?

A Ústava mu to ukládá, pokud se tak rozhodne premiér.

4 0
možnosti
Foto

R^R^R^ Scénář klidně mohl psát Eugéne Ionesco nebo Samuel Beckett

České pohádky jsou taky studnou inspirace:

https://www.youtube.com/watch?v=E-qnaoEeaYY

;-D

3 0
možnosti
Foto

Hezky popsané nehezké skutečnosti. Karma :-)

3 0
možnosti

Zemanovi nelze upřít tu zarytou svěřepost. Je zde stárnoucí člověk, který možná ani nedokončí svůj mandát. Přesto se neustále vrhá - Do sebou !!, připravených scénářů. Mám dovolenou? Musím vyvolat nějaký chaos. Budu mluvit do věcí, které nic neřeší a nenesu za ně odpovědnost. Pak 8 měsíců skládám Vládu a kádruji. Až ji seskládám - tak ji zase budu rozbíjet přes kulturu. Vznikne tak problém - který ochoně zase řeším! Chaosy s limuzinami na hrad a zpět, podobně s letadly do Brusele a zase na schůzku. Vyhlašuji termíny, výroky - Vše měním! Nakonec zvítězím - Jsem státotvorný. Problém jsem vyvolal = Problém jsem vyřešil. K ničemu to dobré není - No zase jsem dokonce získal i své přívržence, jak to dobře dělám. Pravda, nic nedělám - No, zase mi nelze upřít aktivitu. Opravdu, já si své stáří představuji zcela jinak. ... :-)

4 0
možnosti
Foto

:-)R^ I jako literatura zdařilé.

5 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS