Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J67i55r68i 94B74o90r

30. 11. 2019 12:32

Sladké a smažené koblihy jsou silně nezdravé.Od těch by nás měl stát také chránit.!!

2 0
možnosti

Tak stát by nám neměl kecat do toho co máme jíst nebo ne, ten by měl maximálně dávat informace o tom co je zdravé a co ne, ale zbytek by mělo být na vůli občanů a zdanění neřestí fakt neřeším, pokud to bude znamenat vyšší důchody, vyšší platy učitelům, lékařům, aby nám neutíkali do ciziny, tak je to daň správná.

0 0
možnosti

Naším skutečným problémem je pologramotný nemyslící elektorát, co za cukrovanou koblihu a něco "zdarma" hodí do urny ty správné lístky.

9 1
možnosti

že vám ti negramotní nevadili, když volby vyhrávalo ODS;-D

0 0
možnosti
Foto

Nejen na kost, ještě morek z těch kostí vyškrábat... karma.

3 1
možnosti
Foto

A z kostí nadělat superfosfát.

2 0
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
6 1
možnosti
Foto

Co brání kuřákům přestat kouřit, aby nemuseli tak podpořit stát, který je tak hanebně odírá?

Právě proto nepiji a nekouřím, zásadně kupuji to, z čeho má tento buržoazní stát co nejnižší profit.

2 1
možnosti
Foto

Buržoazní ???8-o8-o8-o jde to s vámi z kopce, pane docente:-/

4 1
možnosti
Foto

Babiš se svým soukromým klubem nesplnil nic ani z proklamací, s nimiž šel do voleb, ani z programů volebních či jiných slibů. A z této konkrétní péče o spravedlivější platby příliš okatě čouhá potřeba sehnat finance, kde to jen jde.

Kdyby splnil své sliby, nemusel by nic shánět, protože státní rozpočet by byl za vodou. :-)

9 0
možnosti

Tak mezi lidmi s rakovinou plic je jeden nekuřák z deseti, mezi lidma s CHOPN možná dva z deseti a tak to vede sestupnou řadou napříč civilizacnima nemocema jako jsou postižení cév, další rakoviny a tak. Ta vazba je natolik evidentní, že ani mocné tabákové koncerny ji nedokážou zalakovat.

Jinak samozřejmě speciální zdravotní daň pro kuřáky je za stávajícící situace naprostá nemravnost.

1 2
možnosti
Foto

Solidární pojištění je základem naší zdravotní daně, pane Buriane. Můžeme stokrát nadávat na to, že někdo se o své zdraví stará, nekouří, pije a jí střídmě atd. zatímco druhý denně vysmahne 3 paklíky cigaret a láhev vodky, nehýbe se atd.

Statisticky lze doložit, že nelze přesně určit, kdo z těch dvou bude žít déle, lze ale říci, kdo bude mít kvalitnější život a kdo nejspíše spotřebuje méně peněz z toho pytle zdravotní daně.

I 50letého sportovce zkosí infarkt, naopak naše hlava státu je dokladem, že i chlastometr a hulič se může dožít 75 let.

Dle mého by bylo spravedlivé, aby se platila nějaká bazální daň, která by pokryla opravdu jen základní léčbu a každý bi si pak dle vlastní úvahy přispíval. Jsem si však vědom, že česká povaha by zůstala většinově na basální dani a poté by ukazovala zrůdnost systému, který by člověku odepřel zdravotní péči vysoké úrovně, "na kterou má přeci nárok".

Je to složité a nikdo nevymyslel nic lepšího.

Jinak samozřejmě - znáte mne a víte, že jsem zásadním odpůrcem současného premiéra, který už dojíždí na své "financování firmy". Je mi líto jeho nástupce, který bude muset ten chlív dávat do pořádku a kdy budou lidé nadávat a říkat, jak by,o fajn za Babiše.

12 2
možnosti
Foto

Pane doktore, znáte mě a víte, že jsem stejným odpůrcem Andreje Babiše jako vy. Ale v tomto s vámi nesouhlasím. A.B. totiž nejde o zdraví lidí, ale o odírání daňových poplatníků, skryté pod ušlechtilé ideály. Jako neschopný ekonom a ultralevičák pouze potřebuje pod líbivými gesty vytáhnout z lidí peníze, které posléze promrhá. Takže se brzy můžeme dočkat populárního "a máš zaplacené daně na příští rok?"

Pokud se mýlím, což nevylučuji, tak očekávám daň na bůček. Minimálně ten "dvouřádkový":-)

4 2
možnosti

Jen nevím, jak by kuřáka chtěl definovat. Je už to ten, kdo si zapálí občas na mejdanu? Nebo musí vykouřit aspoň deset denně? A ten co vykouří denně dvě krabičky bude platit víc? Nebo by trafikanti vedli evidenci? Že by Babiš vedle EET zavedl ještě EEK? Anebo ještě líp, každý kuřák by musel být viditelně označený, např. hvězdou a vlastní kuřáckou SPZ. A veřejné kamery by snímaly kuřáky jako řidiče, kteří projedou na semaforu na červenou. Jednou za rok by to bylo jen s pokutou, ovšem dvakrát za rok šup a dvojnásobné zdravotní pojištění. A pokud by kouřil někdo neoznačený, propadnutí veškerého majetku. Paní ministryně může přemýšlet. Kreativitě se meze nekladou.

5 1
možnosti

P24e11t87r 82B20u78r29i11a90n

30. 11. 2019 2:40

Ano, souhlasím.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS