Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobrý den, pane Buriane! Musím se vám omluvit. Včera jsem definitivně ukončil svou blogerskou epizodu, která začala před pěti lety, poté, co jsem po operaci kyčle a musel pak dosti podstatně omezit své společenské aktivity. A jak jsem si tak znovu pročítal poslední diskuse, kterých jsem se zúčadnil a které vedly k mému rozhodnutí skončit, zhrozil jsem se. Zjistil jse, že jsem vám omylem adresoval slova, že neumíte psát, která byla určena panu Pavlíkovi. Nějak jste mi splynuli. Mea culpa, mea maxima culpa! Pan Pavlík opravdu moc psát neumí, vy ano. Což jsem si ověřil i na vašem článku Neředěný průšvih. To však neznamená, že bych s vámi ve všem souhlasil. Ale to není podstatné. To podstatné tu řekli v diskusi už jiní. Za socialismu existovala pracovní povinnost, která byla po Listopadu z pochopitelných důvodů zrušená, stejně tak jako povinnost cikány - pardon, Romy - zaměstnávat. Kapitalismus potřebuje nezaměstnané, protože hrozba nezaměstnanosti dělá z "táhel" pokorné ovečky, které se pak zaměstnavatelům lépe stříhají, resp. holí. Vždyť o nezaměstnané se postará stát!O tom všem bychom si mohli popovídat osobně, ale nevím, nevím. Nebydlím už přímo v Praze, nýbrž na "zápraží". A zjistil jsem, že Strakonice pro mne bohužel nejsou ve dvouhodinové dojezdové vzdálenosti. Jel bych k vám 2,5 až 4 hodiny se třemi až čtyřmii přestupy. Takže asi nepřijedu. Nebo až někdy na jaře v rámci nějaké pstruhařské výpravy na Otavu, budu-li jí ještě schopen. To bych jel s kamarádem autem (řídit by musel on). A tak Vám navrhuji, abyste mi napsal nějakou svou doručovací adresu (což nemusí být adresa vašeho bydliště) a já bych vám na ni poslal nějakou svou knížku a také mailovou adresu, kterou tady zvařejňovat nechci. Mohli bychom si pak vyměnit pár mailů, jako jsme si před časem vyměnili se zdejším blogerem panem Jaroslavem Kvapilem. Ale také nemusíme. Nebudete-li mít zájem, pochopím to. Ať tak či tak, mějte se fajn a pište!

0 0
možnosti

P17e37t77r 15B33u14r30i14a75n

23. 1. 2020 16:12

Dobrý den, mrzí mne, pokud jsem rozpoutal slovní bouři, která vás odradila od dalšího blogerství. Můj původní záměr bylo vrátit vám jen podobnou mincí za to, že jste mě označil nespravedlivě za elitáře bez možností se bránit.

Kapitalismus potom nepotřebuje nezaměstnané ve smyslu, že si je sám uměle vyrábí, ale ti vyplývají z tohoto systému přirozeně. Vždyť nějakých 5% lidí ve společnosti má vlastní charakter postavený na tom, že podřizovat se pracovnímu řádu budou až pod přísným trestem, či v existenčním ohrožení. A dnešní moderní kapitalismus už vůbec nepotřebuje pokorné ovečky, nýbrž zodpovědné zaměstnance v systému win-win.

Napsat mi klidně můžete na houda2@seznam.cz.

0 0
možnosti

Pisete cim dal lip, pane Buriane, obdivuji vas. Pro me jste jeden z nejlepsich blogeru. Velka karma!R^ Pojmenoval jste to presne: nejsme stejni.

1 0
možnosti

P78e82t50r 58B40u16r69i17a67n

23. 1. 2020 16:00

Děkuji. Takovou chválu si ani nezasloužím. Tím nejsme stejní chci říct, že ve spravedlivé společnosti bychom si měli být rovni i když nejsme stejní. Není možné, aby někdo měl strach posílat své děti do školy, chodit volně po ulicích, žít v určitém místě, či musel prodávat svůj majetek pod cenou a prchat pryč. Není možné, aby se veřejně stále útočilo např. na poskytovatele půjček a bydlení, ačkoliv ti prokazatelně nic neporušují a jejich klienti je naopak vyhledávají a u těch skupin obyvatel, kteří prokazatelně porušují všechno a lidé se jich bojí se chodilo po špičkách a jejich chování se zakrývalo zástupnými důvody, falešným pojmenováním a hledaly se omluvy pro takové chování někde mimo nich.

0 0
možnosti

Souhlas. R^Ten problém však není jen v tom, že spekulanti kšeftují s byty pro nepřizpůsobivé. Dochází bohužel i k tomu, že obec (město) vypíše obálkovou metodu na pronájem obecních bytů, což na první pohled vypadá velice férově. Do chvíle, než zjistíte, že různí vykukové "přetrumfnou" ostatní zájemce neúměrně vysokou nabídkou v obálce, a když jim byt přiklepnou, zažádají o podporu na bydlení, kterou dostanou. Nemusím snad zdůrazňovat, z jaké skupiny lidí se tito vykukové rekrutují.

2 0
možnosti

Asi budu vypadat úplně hloupě, ale nerozumím tomu.. Kde potom na ten neúměrně vysoký nájem vezmou? Nebo doplatky na bydlení nemají žádný limit a stát zaplatí jakoukoli částku?

1 0
možnosti

"Obyvatel v Rotavě přibylo, žáků v základce ubylo," postěžoval si v jednom pořadu starosta. Romské děti jsou v docházce neukázněný, ty z bílých rodin, začínají rozvážet rodiče do škol okolních. Zeď v Matiční se kdysi musela zbourat. Jakým befelem budou řešit úřady segregaci ve školách, tam by mohla pomoci paní Valachová, má s tím zkušenost.

1 0
možnosti

Velice se obávám, že to může skončit povinnou školou podle spádovosti. V zemích, kde to tak je, nastává okamžitě White fight (Bílý útěk), kdy se běloši, kterým záleží na vzdělání jejich dětí, urychleně stěhují z " multikulturních", čtvrtí, které se pak stávají výhradně černošskými nebo hispánskými. Taková Rotava, Jirkov apod. ve velkém.

0 0
možnosti

Článek o rotavě jsem četla. Velice mě překvapuje, že se o něčem takovém vůbec píše.. Celé roky čteme, že Romové jsou stejní jako všichni ostatní. Že naši společnost obohacují, že jim musíme dát vzdělání.. Že jsme jim v pimocnejch školách upirali právo na vzdělání. Najednou maj v rotavě hodně obohacenou školu a je to problém?? Proč? Jako oni snad najednou nejsou stejní? Vím, že nemají základní hygienické návyky.. Ale když si tak vzpomenu kolikrát jsem já psala diktát nebo písemku se špinavejma rukama. No i s neumytým krkem si můžete přečíst Publia Ovidia Nasa v originále. Takže nechápu, kde mají v takto bohaté škole vlastně problém? Snad nám nechtějí říkat, že ten problém je v barvě jejich pleti.. Tomu nemohu uvěřit.

6 0
možnosti

I odsud to tak vypadá. :-(

0 0
možnosti
Foto

Za socialismu s nimi takové problémy nebyly.

4 0
možnosti

P15e79t93r 28B75u45r37i11a20n

22. 1. 2020 15:43

Řekl bych, že byly též.

2 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS