Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Kupredu leva, zpatky ni krok! Tak jiste, minule vlady houfne privatizovaly bytovy fond. Soucasne vyplaci nesmyslne davky na bydleni, cimz sroubuji ceny najmu, navic komplikuji stavebni rizeni a to vse v souctu znamena, ze bydleni se stava luxusem. Nechte lidem vice z vyplaty, zpruhlednete stavebni rizeni, pomahejte v nouzi jen tem kteri maji pracovni minulost a hlavne se nesnazte dotovat a regulovat vsechno kolem. Pak bude lip!

1 0
možnosti
Foto

R^ Máte pravdu. Od té paní (navenek se tvářící, že komunistkou není, avšak duší komunistky) se valí jeden masakr za druhým.

Mimochodem, Madurovo "sociální inženýrství" se děsivě podobá "sociálnímu inženýrství" hraběte Draculy (Vlada Tepeše), který prý nařídil svým bojovníkům, aby povraždili chudinu. A pak se chlubil, že ve své zemi odstranil chudobu. Hrabě Dracula, toť zářný vzor všech inženýrů světlých zítřků! (Jak však vidno, Lenin, Stalin, Mao, Pol-Pot, Kim, atd, ti všichni co do krvavosti Draculu daleko překonali)

4 0
možnosti

Tak tak. Kim např, ve své zemi vymýtil hlad. Zakázal ho.

1 0
možnosti
Foto

No v Mnichově ta zhovadilost nejenže někoho napadla, ale dokonce ji zrealizovali, a my je chtěli dohnat a možná i předehnat. To raději do Ruska, tam si ten kapitalismus rozvracet nedají:-)

0 0
možnosti

Dohnat technologie výroby nemá nic společného se zaváděním socialistických kravin. To jsou dvě různé věci.

0 0
možnosti
Foto

Ještě že nám ČNB reguluje cenu všech cen, tedy cenu peněz. Jinak by tady už nemohlo být pro nebohé levičáky k vydržení. A bere sï na sebe čím dále tím větší břímě, určuje, komu mohou a komu nemohou komerční banky půjčit.

0 1
možnosti

J71a30n 90R38á10ž

8. 2. 2020 18:25

Maláčová je socialistický gangster, o tom netřeba pochybovat. Stejně tak je fakt , že lídrem socialistických nápadů je opět Německo. Viz centrální regulace nájemného v Berlíně.

Ovšem průšvih s byty byl započatý nesmyslnou a zcela zpackanou privatizací státního bytového fondu, kdy se prodávaly jednotlivé byty a ne do spoluvlastnictví celé domy i s pozemky a to ještě za ceny nikoliv tržní. Prodávat byty za 50% tržní ceny byla zrůdnost a dnes díky tomu chybí peníze v rozpočtu obcí na znovuobnovení vlastního bytového fondu, se kterým by disponovaly obce k uspokojování startovacího bydlení mladým rodinám a těm, kdo se nezaviněně dostali do stavu bytové nouze.

Ale to je na jinou debatu.

0 0
možnosti

Byty za zvýhodněnou cenu se prodávaly těm, kdo v nich bydleli. Myslím, že to bylo s podmínkou, že se byt nesmí nějakou určitou dobu prodat. Aspoň u nás ve městě to tak bylo. Jak jinak se byty měly prodávat, než jednotlivým vlastníkům??

0 0
možnosti

Roste nám průměrná mzda roste nám minimální mzda.. Rostou nám daně.. Rostou nám ceny pozemků, rostou nám ceny stavebních prací, rostou nám ceny stavebních materiálů.. Rostou ceny energií.. A cena nájemného by růst neměla? Povede to k tomu, že se nikomu nevyplatí pořizovat nemovitost k pronajímání, dokonce se finančně nebude vyplácet do stojící nemovitosti investovat. Když se budu živit výrobou koblih a prodejní cenu mi povinně zregulují tak, že výroba koblihy bude dražší, než její regulovaná prodejní cena, mohu výrobu koblih ukončit. Ale věřím, že lid nebude trpět nedostatkem koblih, stát se postará, aby pro každého nějaká byla. Bohužel, domnívám se, že levicové ideologie skutečně chtějí naplnit své vize společenského vlastnictví, tedy to, co už tady bylo.

8 0
možnosti

;-D koblihy budou, o to strach nemám. Babiš dostal 100 milionů dotace na pečící linku. Díky Bohu za ně!

3 0
možnosti

Situace s byty je pokřivená, máte pravdu s tím, že regulace ne a také stavební řízení je zlej sen.

S neutešenejma bytama se to táhne jak červená nit za všech vlád.

Kde jsou družstva s družstevními byty?

Kde je výstavba státních činžáků?

Kde je výstavba dostupných domovů důchodců a s ním i pamatovak na zajištění školeného a dobře placeného personálu? Populace stárne...

Kde je podpora soukromníků, aby stavěli soukromé činžáky s dostupnými byty a cenami?

Já fakt žasnu, že ještě pořád existují lidé, kteří mají na nákup predrazenych bytů a že jsou předražený, to ti Véna písk...

4 1
možnosti

Jeste jste nepostrehla, pani Dubcova, ze co vede a organizuje stat, je k nicemu? Vzdyt ani ten stavebni zakon nedokaze vlada dat dohromady. Tento dokument je pricinou vseho, co se vam nelibi.

3 0
možnosti
Foto

R^ Karma. Není co dodat.

3 0
možnosti

Koukám na seriál Přátelé a upoutala mě Rossova hláška : ať žije regulované nájemné. V New Yorku. V USA. A to tam naši Maláčovou nemají. Stejně tak v Německu a pod...... takže to asi není výmysl jen našich socanu....

1 0
možnosti

Není to výmysl našich socanů. Je to výmysl jiných pomatených levičáků. Naši socani se tím jen ohánějí jak plácačkou na mouchy.

2 0
možnosti

Ministryně Maláčová se jen snaží přechodně hasit požár, který způsobila ODS, jež zprivatizovala (odstartovala masivně) takřka celý bytový fond. Západní země taky regulují různými způsoby, ale hlavně si ponechaly větší část bytů v gesci obcí, kdy jde zajišťovat údržbu a modernizaci transparentně a levněji než v rukou komerčních subjektů (soukromníků), západním zemím pomáhá také neziskové družstevní bydlení, kdy se už i staví (a pak bydlí) v neziskovém režimu za pomoci státu - zákaz privatizace, zákonná povinnost družstev udržovat bydlení kvalitní a levné (ale ta jejich družstva bývají větší, tím i finančně zdatnější a s větším odborným zázemím). Nakonec náš stát možná bude muset vykupovat domy od soukromých subjektů a pak napodobit trendy ve vyspělejších evropských zemích.

1 4
možnosti

...který způsobila ODS, jež zprivatizovala (odstartovala masivně) takřka celý bytový fond. ...smím se optat, z které brožury jste tenhle nesmysl opsala? ODS jako fakt neprivatizovala žádný bytový fond, to spadalo do gesce měst a obcí.

Další nesmysl je toto: větší část bytů v gesci obcí, kdy jde zajišťovat údržbu a modernizaci transparentně a levněji než v rukou komerčních subjektů (soukromníků)...a to vám zase kdo našeptal, že obecní zastupitelé se o cizí (obecní) majetek starají lépe a šetrněji, než by to udělal jeho přímý vlastník?

-západním zemím pomáhá také neziskové družstevní bydlení, kdy se už i staví (a pak bydlí) v neziskovém režimu za pomoci státu ...;-D neziskový režim za pomoci státu! Nevěřte tomu, že někdo podniká za účelem nezisku. Ten tučný zisk se skrývá právě v oné formulaci "za pomoci státu" a zjednodušeně to znamená to, že hrstka snaživých a přičinlivých dotuje bydlení jiné hrstce lemplů a vyžírků, ač sama nemá na cokoliv podobného nárok. A můžete si to omašlit slůvky: "ve vyspělejších evropských zemích" jak chcete, socialistická zlodějina zůstane pořád zlodějinou.

6 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik