Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Před pár dny jsem se zase díval na Bílou paní... "hlavně, ať nemají čas přemýšlet, musime je nějak zaměstnat". A nejen tahle hláška. Doporučuji všem se na síti na film podívat... Díky za blog, pane Buriane.

4 0
možnosti
Foto

Moc dobře napsáno.

Jen bych snad doplnil, že kromě jiných opatření rozeštval občany m.j. i napadáním OSVČ, protože po rozdělení se kráásně panuje. Potkávám to pořád a dokola a nevím, co všechno hnusného až zrůdného by musel udělat, aby ho mnozí přestali plácat po ramenou (koblihách).

Vám karma.

9 0
možnosti
Foto

Přesně, Babiš nepotřebuje samostatně myslící a pracující OSVČ. Potřebuje námezdní sílu, kterou zaměstná ve svých firmách za minimální minimální mzdu.

5 0
možnosti

Nechápu nenávist, hlavně tedy ze strany lidí, kteří v životě nic nedokázali a lidově se jim říká lemplové či flákači, vůči OSVČ, které se umí postarat sami o sobě a za normálních okolností stát nepotřebují.

6 0
možnosti

To myslíte, že OSVČ nejezdí po silnicích, nepotřebuje policii, armádu, hasiče, jeho děti nechodí do školy? Každý potřebuje stát, od toho ho máme ;-)

4 4
možnosti

Mnozí živnostníci se dostali bez vlastní viny do svízelné situace. Proto by je stát měl odškodnit. Peníze se dají získat zmrazením důchodů a snížením sociálních dávek.

1 0
možnosti
Foto

Ale tím zmrazením a snížením budou postíženi samotní živnostníci a jejich děti, protože po jejich zboží a službách nebude poptávka.

0 2
možnosti

Zasloužená karma R^:-)

2 1
možnosti

pěkná vepřárna od pana premiera a jeho bandy - vlady

kam si troufnou priste????

4 0
možnosti

Ve vašem textu jsem našel dezinformaci. Tvarůžky voní.

0 0
možnosti
Foto

Obrovská karma!!! Proč stále platíme nadbytečné státní úředníky? Že se nám za poslední babišovské roky rozmohla byrokracie a sedí tam hodně zbytečných lakovaček nehtů, to mnohé ani nenapadne. Že se na ministerstvech platí lidi, které tam ani přes rok nepotkáte a neví se, co je vlastně jejich náplň práce. A kdo měl co dočinění jednat s některými pracovníky ministerstev, mnohdy zjistil, že to nejsou žádní myslitelé. Tři roky chodíte se stejnou žádosti o povolení a nikdy neví, jak to řešit, ještě jim radite, ať si vezmou předchozí rok a použijí CTRL C a CTRL V, když netuší. Uděláme si ale beránky zase z živnostníků. Takže živnostníci platí daně, které si stát rozhazuje, a když jim má snad pomoct, protože jsou to jedni z těch, kteří tam ty peníze lijou, vytáčí se jak klíště. Zaměstnanci se zlobí na zlé zaměstnavatele, kteří chtějí propouštět, místo toho, aby poděkovali tomu mluvkovi, co je tady roky ujišťoval, jak krásně hospodaří s penězi občanů. Leda houby. S koronavirem nepočítal, ale byl si jistý, že se nemůže nic strašného stát. Je to pro zlost. Jediné co ho může uklidnit, že ten vysoký schodek, který by vláda stejně měla, byť samozřejmě ne tak markantní, ale plán by prostě nebyla schopna dodržet, se teď svede na virového nepřítele.

5 0
možnosti

Píšete nepřesně. " živnostníci platí daně" doplnil bych MINIMÁLNÍ.

2 3
možnosti

Já myslím, že jste inteligentní člověk, tak určitě dokážete odhadnout, kolik by stálo, kdyby stát živnostníkům a firmám uhradil ušlý zisk v plné výši. 500 mld nebo vic? Na to nemá žádný stát....a kdyby stát vysekl třeba 3/4 bilionovy schodek státního rozpočtu, tak Vy budete mezi prvními, kdo to bude kritizovat.....

8 3
možnosti
Foto

Víte, co je problém? Plošná opatření, zmatenost a nesystematičnost vlády. Jako třeba já bych také měla nárok na podporu živnostníků, co teď vymysleli, ale naštěstí to nemám zapotřebí, protože podnikám v oboru, který nebyl omezen. Leda bych si chtěla vzít náplast za to, že jsem jezdila po rozmlacenych silnicích a dálnicích, přestože jsem platila daně, a stát i mé peníze házel z okna. Ale nemám důvod. Stejně jako jsem neměla důvod odkládat daňové přiznání či platbu apod. Ale Schillerka jedná plošně. Je tady spousta jiných živnostníků, jejichž oborů se to sakra dotklo, a já, vědět, že ty peníze půjdou jim, jim je moc ráda přenechám. Ale bohužel, takhle se neuvažuje. Ono totiž těch potřebných je daleko vic, co jim ta opatření narušila možnost pracovat a vydělávat, a na ty prostě není, protože stát nespořil ani kačku a teď logicky stojí u prázdné pokladny a pláče a dělá chudinka. A nemůže pomoct těm, co mu tu pokladnicku doposud plnili. Jistě že je to nad jejich sily, jsou v začarovaném kruhu.

5 1
možnosti

Tak teď nevím která skupina lidí

nadšeně pléduje za nové znění hymny dnešní doby s textem pan Svěráka - "nemít prachy nevadí" (humor).

Kde jsem já všude možně četla, že spoléhat na stát se nemá, že si má kdekdo našetřit a nenatahovat ruce...

No, já vím, že každý OSVČ nemá na růžích ustláno, protože některé právnické skupiny místo zaměstnaneckého vztahu používají k výkonu svých služeb OSVČ, aby ušetřili, takže si mnohdy OSVČ našetřit nemají z čeho takže jim přeju, a to všem, a nejen jim, aby dostali v náhradách od státu co nejvyšší odškodnění za tuto zlou dobu a pevně věřím, že se to povede, protože na konci pandemie se budou moci převést peníze z nabobtnale kapitoly důchody na náhrady...

5 0
možnosti

Oprava: právnické osoby

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS