Diskuse

Rudí komisaři

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zasloužená karma :-)R^

3 0
možnosti

Hm, nezávislý soudce. Jen čirou náhodou bratr poslance z opozice. Nedovedu si představit ten jekot, kdyby to bylo opačně.

1 0
možnosti

P79e93t88r 93B78u48r18i32a72n

26. 4. 2020 16:19

Já jo, já si to dovedu představit. Soudní znalec , na jehož posudku stálo to, že Babiš privatizoval zákonným způsobem skončil jako manažer Agrofertu.

1 0
možnosti

Pan BurIan si asi myslí, že soudy vždy rozhodují moudře a spravedlivě.

Přejme mu, aby stále snil a nikdy nenarazil na realitu.

V praxi, ať už soud rozhhodl v souladu se zákonem nebo ne, nás jen toto dílčí soudní rozhodnutí bude stát desíky miliard (možn stovky) jen kvůli arbitřážím. Ta likvidačně máme sepsané mezinárodní smlouvy.

Tím "nás" myslím tumezmsé daňové poplatníky.

2 3
možnosti

P28e74t64r 24B40u23r72i76a71n

26. 4. 2020 16:17

Pan Burian si myslí, že vyjádření Zemana a Ovčáčka je otřesný primitivismus, který nemá obdoby. Tím že zpochybníte rozhodnutí soudu ze své pozice "ničemu nerozumím ale po všech plivu" mu na právoplatnosti a správnosti neubere.

Pokud někdo má ze zákona právo na náhradu, tak to nesmí být zpochybněno tím, že to platíme všichni a proto s ním vyběhnem. To už zavání bolševickým názorem: okradem je, protože něco mají.

Když můžeme celá desetiletí platit socdávky těm, co si je vůbec nezaslouží, můžeme taky občas zaplatit něco, na co má někdo nárok.

2 0
možnosti

K poslednímu odstavci: No nejsem přesvědčen, že zavření všeho je v pořádku, ale stavíte se dnes do pozice chytrého brouka Pytlíka v době, kdy se zdá, že kritické období máme za sebou. Proč jste nevyskočil s tímto úderným článkem "Rudí komisaři" tak 20.3.2020? V podstatě proč všichni brouci Pytlíci nebušili na poplach již 20.3.2020. Kdepak byli strážci všech lidských, ústavních a dalších práv v dobách kdy bylo potřeba zaujmout nějaké opatření??? Mimochodem, jste si možná nevšimnul jako mnoho ostatních, kteří dnes mají knížecí rady: vRv tomto státě všechno fungovala virus nevirus (něco s obtížemi) co fungovat mělo a to díky statisícům lidí, kteří věděli co je nutné udělat každý boží den. K vašemu hloupému a zapšklému blogu asi tolik - kdo nic neumí komentuje .....

4 4
možnosti

P51e47t73r 94B77u84r21i86a83n

26. 4. 2020 16:09

Z článkem jsem nevyskočil 20.3, protože se týká soudního rozhodnutí starého tři dny. To jsou věci, že?

Vy si nepamatujete co bylo před měsícem, a chcete se k tomu vyjadřovat? Tak já vám to osvěžím: před pandémií varovala opozice na konci února, vláda to označila za paniku, před nedostatkem roušek a dezinfekce opět týden poté a za paniku to označil ministr zdravotnictví, Babiš řekl, že roušky všem osobně doveze, Schillerová odmítala zrušit rozjezd EET s tím, že se nic neděje, ještě v polovině března odmítal Babiš zřídit krizový štáb s tím, že to pomine a zřídil ji na nátlak opozice, 24.3 dala sněmovna vládě plnou podporu a opozice navrhla minimálně 8 opatření, která fungují dodnes, 26.3 ti vaši strážci ústavních práv (opozice) označila postup vlády za nezákonný...

Takže se ptám já, kde jste byl vy, v hibernaci? A proč píšete o něčem, o čem nemáte vůbec ánunk?

2 1
možnosti

Podle stejně kostrbaté logiky lze ovšem Petra Buriana označit za rudého blogera.

1 6
možnosti

Vy můžete co chcete pane. Vaše pověst už nemá co ztratit.

5 1
možnosti
Foto

Jejich voliči to nikdy, nikdy nepochopí. Díky za super článek, pobavil i v případě našeho tragického vedení státu, napsal jste to trefně. Ale tam je to tutan, kam se člověk podívá. Lezou z nich tak nedopečené bláboly, že se člověk nestíhá ani smát té iracionalitě. Rozestupy dětí ve škole, otevření zoo jen pro návštěvníky s online zakoupenými listky, oni totiž pokladní v menších zoo jsou ohroženější než pokladní v obřích řetězcích, karanténa pro knihy a oblečení... Nechápu, za co je ještě někdo uznává a v čem vidí tu strašnou schopnost. Je to banda, které by sakra patřilo vyprasit kožich. Prý zachranil tisíce mrtvých, teď přesně nevím, co z toho pomohlo nejvíc, jestli že lhali o dostatku pomůcek a lidi si vše sháněli, sili a zajišťovali sami, nebo že nevěděl vůbec, že si lidé šijí roušky... Kolik těch rousek s Monikou ušili, když zjistil, jak je to klíčové a Trumpovi to hrozně radil, byť tady jen stál opodál a přihlížel, jak lidi vše řeší za vládu. Zvládli akorát lhát a hledat si posluchače pro své PR kecy, distancovat se od selhání a prodávat to, co udělali jiní, za své úspěchy.

10 1
možnosti

Je to tak. Mimo těch základních opatření a různých náhrad, což vládě navrhovala a korigovala opozice, vláda vymýšlí jednu botu za druhou. Prakticky posledních 10 dní chrlí jeden chaos a ještě větší chaos. Díky Bohu, že vláda neměla od počátku právo jediného hlasu. To bychom se teď v tom brodili po pás.

Vrchol celé komedie bylo v pátek vystoupení Hamáčka ve zprávách na Nově. Ohledně toho co platí říkal něco jiného než jiní ministři, kteří si taky odporovali. Na otázku kdo to tedy říká špatně jen lakonicky řekl: my to říkáme správně, my jsme ministerstvo vnitra, takže to platí.

Fakt bomba.

3 1
možnosti

P45e75t38r 20N33e76m62e23c

25. 4. 2020 21:18

Oběma pánům vadí, že soudci jsou nezávislí a rozhodují pokud možno objektivně a dle práva...na Lidovkách psali, že je synem Miloslava Výborného (exmístopředseda KDÚ ČSL) a bratrem Marka Výborného (expředseda KDÚ ČSL).

Tohle už vám snad neprojde ani u voličů na jižní Moravě

2 0
možnosti

Souhlas a klidný vikend přeju.

5 0
možnosti

A52l26e77š 95F19r17ý31b49a

25. 4. 2020 15:19

Podařilo se napsat dobře maskovanou ubohost.

2 14
možnosti

P35e90t79r 54B79u88r24i25a69n

25. 4. 2020 16:10

Ano, souhlasím. A je dobře, že to soud prokoukl a hodil vládě na hlavu.

11 2
možnosti

J62a61n 66R22á32ž

25. 4. 2020 15:14

Podle názoru několika renomovaných právníků nebyl Městský soud v Praze příslušný v této věci rozhodovat, protože rozhodování vlády v době mimořádného (krizového) stavu se nedá považovat za opatření obecné povahy, ale za akt zvláštního charakteru a tak by o jejich souladu s právem měl rozhodovat jen Ústavní soud.

Negativní dopadem tohoto podivného rozhodnutí soudce Městského osudu v Praze, bude zcela zbytečné prodlužování nouzového stavu, aby všechna další "opatření" vydávala pouze vláda na základě krizového zákona.

4 5
možnosti

P73e25t36r 56B79u92r89i91a45n

25. 4. 2020 16:33

Vláda v době nouzového (krizového) stavu o ničem nerozhodovala, protože se toho sama 23.3 vzdala a veškerá opatření přesunula pod ministerstvo zdravotnictví, tedy se jednalo o ministerské vyhlášky nikoliv o usnesení vlády. Pokud jsou ti právníci skutečně renomovaní, měli by své renomé vrátit zpátky na plzeňská práva, protože jim nepřísluší.

Mezi opatřením vyhlášeným ve stavu nouze podle krizového zákona a podle ministerské vyhlášky není pro občana vůbec žádný rozdíl, lze jich vyhlásit a zrušit po libosti. Nouzový stav bez eventuálně vyhlášených opatření naprosto nikoho neomezuje a do ničeho nezasahuje. Naopak je to bonus pro vládu, která v tomto období může operativně cokoliv vyhlásit.

Tedy mi vysvětlete ono vaše: zcela ZBYTEČNĚ prodlužování nouzového stavu. To vadí komu, v čem a kolik to koho stojí?

6 2
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS