Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Co k tomu dodat, asi nic. Jen připomínám, že všichni tihle rozumbradové mají při poklesu svých příjmů státem zaručené sociální dávky v hmotné nouzi, příspěvky na bydlení a jednorázovou sociální pomoc. A nikdo se neptá proč, co se stalo a čí to byla vina. A to všechno se platí taky z mých daní. Z mého prasátka, víme?

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=750708

A na to že zaměstnanec při poklesu příjmů dostane nějaké dávky jste přišel sám nebo vám to někdo nakukal? Zkuste si o tom něco najít, poptejte se. A pak přijďte poreferovat.

A že OSVČ na těch daních zaplatí. Z příjmu nula nula nic a na DPH to také moc sláva nebude, když vydělají jen tak na nuzný život.

2 0
možnosti

Tak v prvé řadě si to nastudujte vy. Dávky v hmotné nouzi, stejně jako třeba příspěvky na bydlení, ale i přídavky na děti a řada jiných se vždy odvíjejí od příjmu. Součet příjmu rodiny, versus počet hlav a součet ŽM. Nemohu za to, že o tom víte naprosto nic. Což ostatně dokladuje i další vaše tvrzení o tom, že OSVČ neplatí daně. A jen tak mimochodem, z příjmu nula neplatí daně nikdo. Asi je zbytečné se vás ptát z čeho a kdy platí OSVČ kolik odvodů, že? Předpokládám, že ticho by mi bylo odpovědí.

0 1
možnosti

Pane Buriane, musím se Vám omluvit. Vaši odpověď na můj opakovaný dotaz "proč podnikatelé a OSVČ peníze roztočili resp. si nenaspořili na špatné časy jsem našel.

Ale vaše odpověď:

"stát hospodaří s našimi penězi a je povinen pokrýt všechna rizika, protože se zodpovídá nám, Což soukromník není povinen. Nikde není psáno, že OSVČ své rezervy nemají, jak bůhví proč tvrdíte, nikde není psáno že je musí použít na sanacci státního průšvihu a nikde není naopak psáno, že je musí mít, protože je měli z čeho uspořit. Tak stejně já se můžu ptát, proč zaměstnanci a nájemníci nemají rezervu na dva měsíce a musí jim za nočníkem stát vláda s otevřenou peněženkou a plácačkou na dotěrné mouchy. Kolik vy máte rezerv? Jestli žádné proč? a jestli ano, proč je nemají i ostatní a stát jim musí odpouštět placení nájmu?"

je opět manipulátorská. Ptal jsem se na podnikatele, ne nájemníky, ale samozřejmě odpovědný má být kdokoliv podnikatel i nájemník, tak jako vy a já. To vy ale nejste ochoten přiznat čili dělíte vy na statečné podnikatele a nenávistné zaměstnance.

A pandemii koronaviru nazvat "státním průšvihem" to opravdu svědčí o vaší zatvrzelé zapouzdřenosti.

1 0
možnosti

No tak o nájmech a jejich odpouštění či dotování se mluví hlavně u tzv. podnikatelů, kteří mají své provozovny v nájemných prostorách.

0 0
možnosti

Nojo, Svědci Babišovi, vzyvatelé oligarchy, jehož kariéra se vyznačuje uplácením, kupováním si zákonů, podváděním partnerských firem za účelem nepřátelského převzetí, podnikatele, který si udělal z české vlády pobočku svého podniku, aby mohl omezovat činnost jakékoliv konkurence zaklekáváním, zvyšováním daňové zátěže, házením klacků pod nohy - nebo třeba čarovnou změnou krizového stavu na stav nouzový a po soudním zamítnutí takového čachru prosazováním zákona o diktatuře ministerstva zdraví. Svědci Babišovi nevidí, že jejich guru zapouští své mafiánské kořeny i do oblastí, kde jsou doposud navzdory všeobecné monopolizaci činní soukromníci, chval Příroda! Ne, guru Babiš řekl, že živnostníci jsou zloději, tak to pro ně tak je. Rv:-P

4 0
možnosti

*ministerstva zdravotnictví

Zatracený germanismy. :-)

0 0
možnosti
Foto

Ach, kterýže to byl "geniální" sociální demokrat, jenž se uř před pár lety proslavil hláškou, že živnostníci jsou paraziti? Jakmile je jim v hlavě rudo, tak se chovají s neomylným instinktem komunistů po neslavném únorovém puči. To byla u nich jedna z prvních věcí: Šlápnout na krk živnostníkům.

5 0
možnosti
Foto

Vy nemít ty Vaše až osob. zkušenosti, tak se nemáte snad ani čím ohánět. A leccos i opomenout. Raději. Např., že mnozí tehdejší soukromníci se rádi i ke kom přidali. I proto, že sami nebyli jinak schopní se prosadit a etablovat, což záviděli, ale kvůli tomu i nenáviděli ty, kteří něco opravdu uměli a dokázali. A vězte, že vím, o čem se zmińuji!

2 1
možnosti
Foto

,,Ujídá mi z mého prasátka"

To Vaše prasátko postihl virus. Nikoli však z vůle ,,mocných". Soudní a schopní hledají cesty dál, a vědí, že žádným fńukáním ani řevem, ani hledáním viníků, to nevyřeší. Ani jim, ani druhým. To, co nastalo se zatím ustálo. Ale postihlo to všechny, a nejenom někoho. A nejenom u nás. A nedošlo to až do podoby, kdy by musel nastat např. I příděl. systém od potravin. lístků počínaje, přes absolutně uzavřené oblasti pod dohledem až ,,zbraní, anebo až absolutní chaos. ,,Tvoříte" svá ,,díla" po nocích. a nad ránem je ,,vyvěšujete", což je jistě Vaše věc. Proč asi. Ze zoufalství,či se jen potřebujete etablovat ve veřejném prostoru, MOŽNÁ VŠAK OBOJÍ. Ale budiž. On skutečně není nikdo až frustrovaný, snad jenom ti, co by se rádi prezentovali coby tzv. stř. třída. Ale i ta je velice různorodá, a dělit jí toliko na živnostníky a zaměstnance je také poněkud triviální:-/

6 1
možnosti

Přiznávám se, jsem střední třída.[>-]EU[>-]R^V

0 0
možnosti

Už jsem to tady jednou psala: Marnost nad marnost a všechno marnost.

Příslušníkům jakékoliv sekty nic nevysvětlíte, jsou zaslepeni vírou, nekoukají napravo nalevo a nechtějí slyšet nic, než svého guru.

9 0
možnosti
Foto

Paní Trnková. Marnost nad marnost u těch, kteří dělí lidi na příslušníky nějaké sekty, a ty druhé.Tak to prezentovali i komunisté, tedy na MY a VoniRv

2 0
možnosti

Poslední dobou píšete doslova na hraně. Snažíte se používat silné expresívní výrazy, hrotit situaci a přehánět.

Nevím, jestli se autor snaží nahradit nějakého blogera co zde vysublimoval, ale tento "Šafrovský" styl psaní moc čtenáře nebere, i když si určitě najde své čtenáře.

Ale na široké oslovení čtenářů (a o to autorům většinou jde), to nevypadá.

Pokud se mi bude chtít, tak si kromě perexu přečtu i článek.

Takové skvělé téma a ....... snad ten další bude lepší.

Na druhou stranu, jak vidno se někteří v článku vzhlédli.

3 0
možnosti

Vy, ne poslední dobou, ale stále, jen trollujete, k tématu článku nic neříkajíc.

Chápu, že je to pohodlnější, než vystrkovat svůj nahý zadek na americký vojenský konvoj.

2 0
možnosti
Foto

Karma, tato vláda probouzí v hloupých lidech to, co je naučili komunisté. Třídní nenávist. Ne nadarmo vládne ten estébácký udavač s KSČM.

8 3
možnosti

Sdělila ta, z níž nenávist přímo vyzařuje ;-D

15 4
možnosti

Pane Buriane, o vaše čísla se nemohu přít, těm tolik nerozumím.

Mám pár dotazů a připomínek obecných.

1) prosím o zodpovědění na dotaz proč si všichni ti poctiví podnikatelé nenaspořili na horší časy (vím, ptám se vás na to už asi počtvrté, ale odpovědi v čase jsem se nedočkal)

2) když vezmu příklad, že provozovna např. s 5 zaměstnanci nemohla provádět činnost 2 měsíce "hodný" šéf zaměstnance ihned propustil, ti šli na pracák jako nezaměstnaní pokud nešli R^), teď je vezme zpět a jede se dál

firma měla nulové náklady, daně odpuštěny

3) co se týká plateb za pronájem - věřím, že alespoň 80 % pronajímatelů jsou zase "slušní" podnikatelé, kteří kolegům podnikatelům přece platby posunou třeba na příští rok jako ta zlá vláda ...nebo to tak není ??

4) teď v pondělí jsem obvolal asi 10 instalaterů - potřebuji opravit dřezovou pákovou baterii, vždy prvotní zájem zhasnul po sdělení problému - jasně že ca 200 Kč je nezajímá, když to nevypadá alespoň na 1000 Kč (navíc většinou do kapsy bez daně),

čili z toho vyplývá, že právě této skupině OSVČ - instalatéři, malíři, zedníci, stolaři atd., nic neuteklo, akorát se posunulo v čase

5) v tvrdém kapitalismu prostě firmy padnou, tak jako po celých minulých 30 let nebo si myslíte že sanovat např. hotely v Praze s cenami 5000 až 10000 za noc a restaurace s cenami 500 až 700 Kč za jídlo se v následujícím období s minimem turistů uživí ??

6) umíte si představit, že kdyby "politruk z ODS" nebyl podělaný a šel do vlády s Babišem, mohl ho "držet pod krkem" a směrovat dle potřeby a vy byste musel psát samé oslavné blogy místo těch okopávajících ;-D;-D;-D

12 3
možnosti

Nechápu kde jste vzal takovou různorodou směsici dotazů a domněnek naprosto s mým článkem nesouvisejícím, ale pokusím se.

1) na tohle jsem vám odpovídal už třikrát a naposledy dokonce připsal, že jestli mě s tím budete otravovat ještě jednou, nebudu vám na to pořád dokola odpovídat. Nedokážu si představit zdravý mozek s dokončeným základním vzděláním, který by to nepochopil. Vlastně už dokážu.

2) pokud by zaměstnance propustil, musil by jim vyplatit odstupné 2-3 platy, včetně těch platů minulých v plné výši, takže by nic neušetřil.

3) věřit můžeme čemu chceme ale stále je faktem, že živnostník musí ze svého doplatit nájem za dobu, kdy si na něj nemohl vydělávat. Pokud vám to přijde jako bžunda, rozdejte bezďákům své dvě výplaty a doplňte si je až z těch výplat následujících.

4) za dvě stovky brutto bych vás nepřijel ani pozdravit.

5) pokud zákon mluví o náhradě za škody, mají se tyto vyplácet bez nějakého subjektivního posuzování komu a kolik.

6) Petr Fiala, kterému nesaháte ani po rantl fuseklí, není žádný politruk. Naopak soudně usvědčený StBák je Babiš. Petr Fiala s ním nešel do holpecu proto, že to slíbil svým voličům a jakožto čestný muž slovo dodržel. Ale chápu, že takové pohnutky v ANO a ČSSD vůbec neznají.

2 4
možnosti

Jediní ze svého.....?

Tak určitě. To má hodně daleko do pravdy.

1 0
možnosti

Tak povídejte, kdo další?

1 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik