Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I my jsme měli národně socialistickou stranu. Za protektorátu byla rozpuštěna, po únoru zlikvidována. To jen abyste to neměl tak jednoduché.

0 0
možnosti

P67e94t97r 74B11u85r89i80a29n

11. 5. 2020 21:51

Hodnotím nacionální socialismus s tím marxistickým a schválně označuji jejich původce slovem ultrasocialisté, místo prostého socialisté. Tedy jsem si vědom i Sociálních demokratů, Národních socialistů a Národovců, kteří uznávali demokratickou cestu. Mám to jednoduché. Oproti vám, který se v tom nevyznáte.

0 0
možnosti

J33i66r48i 43T80i67c22h23y

11. 5. 2020 16:14

Cela historie lidstva se zaklada na snaze urcitych jednotlivcu dosahnou vudci ulohu a podmanovat si a prikazovat druhym. Je to jiz zalozeno na nasem biologickem puvodu - porovnejte na priklad chovani tlupy simpanzu, a je to bezny system u mnohych zvirat. S vyvojem intelligence cloveka a jeho hlubsimi znalostmi se nekteri pokouseli tyto diktatorske systemy zvrati, nejen ze vetsinou neuspesne, naopak, zvysena intelligence mnohdy napomohla k zrudnejsi diktature.

3 0
možnosti

Souhlasím s Vámi.Ovšem, ve světle výše uvedeného jsem přesvědčen, že nám s tématy jako metoo, multikulti, gender, Greta apod., vystrkuje růžky nová totalita.

Nerad bych šel do převýchovného tábora za to, že jím maso, jezdím v nafťáku, létám na dovolenou a jsem proti přijímání ilegálních migrantů.Ona totiž totalita dobra je zase jenom totalita se všemi zákonitostmi.

11 0
možnosti
Foto

Klasická poučka říká, že komunismus je nacismus, zmírněný slovanskou leností. R^

10 1
možnosti

Netvrdim, ze nemate pravdu, ale nejak mi do toho kontextu levicactvi nezapada podpora Hitlera od osob jako Eduard VIII. ci Henry Ford. Dokazal byste mi to vysvetlit, resp. jak se na to divate Vy?

0 0
možnosti
Foto

V roce 1938. obdržel Ford Řád Německého orla, kterého si vymyslel osobně Adolf Hitler. Bylo to nejvyšší vyznamenání, které mohl získat cizinec. Udělení tohoto řádu Fordovi bylo vyjádřením hlubokého obdivu, který k americkému průmyslníkovi Hitler choval. Přes všechen svůj antisemitismus měl Ford také velký odpor k válce a nelíbil se mu nacistický militarismus. Při přebírání medaile prohlásil, že to neznamená jeho sympatie k nacismu. "Všechno, co povzbuzuje nenávist, mě odpuzuje," řekl Ford. Pro cenu si odmítl přijet do Německa a převzal ji v Daerbornu. Vyznamenání mu předal konzul v Clevelandu Karl Kapp a zástupce německého konzulátu v Detroitu Fritz Heller.

4 0
možnosti

Dobře napsané. cesta k řízené společnosti již byla započata, sice plíživě , ale stále postupuje. Vše začíná sociální starostlivostí o nemakančenky a ploditele dalších generací závislích na sociálních dávkách. Dalším krokem je školský systém , který není založen na konkurenci , ale na množství studentů. Dále na snižování výše znalostí. Viz nynější debatu o zrušení zkoušky z matematiky. Vysoké školy podivných zaměření produkují absolventy pro které se vymýšlejí nesmyslná uplatnění. A nejhorší je, že studenti ze škol vycházejí ovlivněni touto ideologií a chtěli by ji ve svém přesvědčení přenést i na zbytek společnosti.

5 0
možnosti

P59e29t40r 33B45u15r32i29a36n

11. 5. 2020 14:14

A víte, že přesně tohle mě při psaní také napadlo? Ale nechtěl jsem štěpit blog omáčkami. :-)

4 0
možnosti
Foto

Socialismu, fašismu a nacismu, mají všechny kořeny v komunismu. A všechny sdílejí víru v základní komunistické koncepty, jako je státní kolektivismus, plánovaná ekonomika a třídní boj.Komunismus začal být po první světové válce interpretován vícero způsoby také kvůli tomu, že se Marxovy předpovědi nesplnily. Vznikl leninismus, po Leninovi nastoupil na světové jeviště další komunistický revizionista, Benito Mussolini a poupravil marxismus a vytvořil nový systém – fašismus, v němž využil kolektivistický princip „fasci“, který odkazuje ke svazku prutů s vetknutou sekerou.Brzy nato se objevil Adolf Hitler se svým upraveným socialistickým systémem, „nacionálním socialismem“.Hitler využil toho, že německý národ byl rozdělen novými hranicemi, které byly ustaveny během příměří, a za pomoci politiky identit sjednotil své následovníky.Politika nacistické strany následovala komunistický model, její 25-bodový program zahrnoval univerzální bezplatnou zdravotnickou péči a vzdělání, znárodnění velkých korporací a podniků, vládní kontrolu nad bankovnictvím a finančnictvím, rozdělení velkých půdních držav do menších jednotek a podobně. Stejně jako všichni ostatní komunističtí ideologové byl i Hitler ostře proti tradičnímu kapitalistickému systému. A zatímco Lenin obviňoval bohaté rolníky, Mao Ce-tung statkáře, Hitler v podobném duchu také přenesl vinu na jednu skupinu lidí – Židy. Nacistický antisemitismus vyrostl z Hitlerovy nenávisti ke kapitalismu. Hitler nakreslil tlustou dělicí čáru mezi produktivním kapitalismem, který byl ochoten přijmout, a finančním kapitalismem, který spojoval s Židy.“ V knize Cesta do otroctví F. A. Hayek píše: „Konflikt mezi fašistickými nebo nacionálně socialistickými stranami a staršími socialistickými stranami skutečně musíme z velké části vnímat jako konflikt, který nevyhnutelně nastane mezi soupeřícími socialistickými frakcemi.“ Pramen :Joshua Philipp

16 0
možnosti

P26e91t32r 18B91u61r97i32a16n

11. 5. 2020 14:05

Přesně tak. Těch identických bodů, ať už obecných, programových či systémových je tam přehršel. Tak např. Hitler zavedl plánovací hospodářské čtyřletky, bolševici dvouletky, komunisté pak pětitelky. Program NSDAP byl ve 20. letech nabitý takovou dávkou totalitního socialismu (vy část správně vyjmenováváte), že takovou dardu si nedovolili hodit na papír ani naši komunisté ve volbách v 1946.

9 0
možnosti

To, že se něco nějak pojmenuje, ještě nutně neznamená, že to tak je ve skutečnosti (viz naše slavné pomazánkové máslo). Ta strana v názvu měla socialismus, ale ve finále samozřejmě žádný socialismus nebyl, byl to jen magnet ve dvacátých letech pro široké masy lidí, aby vyhráli ve volbách. Tu stranu financovali finanční magnáti, zbrojařské firmy a podobně, takže by byli padlí na hlavu, kdyby nějaký socialismus a znárodňování připustili. Ono to sice původně bylo v plánu - tzv. druhá revoluce, ale k té už nedošlo, protože právě jednak armáda a jednak ti finančníci a průmyslníci byli proti, takže hlavní přívrženec této myšlenky - Ernst Rohm, byl v r.1934 odstaven od moci a popraven. A Hitler pragmaticky ubral plyn a k socialismu nedošlo.....byla to "normální pravicová" diktatura ;-)

4 7
možnosti

P81e80t36r 72B33u60r72i25a96n

11. 5. 2020 13:52

Byl to socialismus se vším všudy, viz můj výčet socialistických nástrojů.

Žádní magnáti a zbrojařské firmy je bůhví jak nepodporovali, to už víc strana vybrala na členských příspěvcích od dělňasů, to jste nalítl.

O Žádnou pravicovou stranu ve smyslu rozdělení ve francouzském Konventu se nejedná, naopak. Byli to čistokrevní levičáci.

7 1
možnosti

Autore, četl jste vůbec tu diplomovou práci, na kterou dáváte odkaz? 8-o

Píšete cituji: "Rozdíly mezi marxistickým a nacionálním socialismem jsou v praxi minimální, oba také vychází ze stejných základů a ideí."

Zdroj: https://petrpetrburian.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=751224

Diplomová práce hovoří toto:"Ale jako ideologie se liší, minimálně objektivní odlišnost je třídní boj proti boji za rasovou čistotu a internacionální revoluce proti nacionalismu."

Rozumějte, chápu, co jste chtěl tím chtěl říci. Ovšem tohle si takové téma nezasloužilo. Ano, obě ideologie jsou ve finále stejně zrůdné (ono sice sama myšlenka komunismu je krásná pokud bychom vzali opravdu dá se říci antický základ, ale utopistická a nerealizovatelná), ovšem rozdíly tam jsou.

"Takže imperátor - diktátor". No k tomuto bych měl tolik komentářů, že by to nevystačilo ani na deset příspěvků. Mám zvláštní pocit, že automaticky považujete imperátora (císaře, krále) za něco zrůdného. Ne, tak tomu není. Naopak, zkorumpovaná republika (byť tvářící se demokraticky) může být daleko větší problém, jak impérium (císařství, království), které je řízeno moudrým vládcem.

Do historie nemusím chodit daleko. Máte snad dojem, že za vlády císaře Meidži to šlo s japonským císařstvím od deseti k pěti? Já mám naopak pocit, že během těch 44 let období Meidži dokázalo Japonsko to, co jiné státy budovaly daleko déle.

A samozřejmě si nedělám iluze o tom, že ta vláda byla naprosto dokonalá. Ale jednak už Machiavelli říkal, že účel světí prostředky a jednak, až mi ukážete naprosto bezchybnou formu vlády, pak uznám svůj omyl.

5 0
možnosti

Ten rozdíl jsem taky postřehl...a zcela podepisuji poslední váš odstavec....R^

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS