Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Co se týče Tchaj-wanu, tak chybí prováděcí zákon, že ano:

S přijetím Ústavy 1982 byla otázka HK, Macao a Tchaj-wanu zohledněna v čl. 31 takto: „Stát může v případě potřeby zřídit ZAO. Systémy, které mají být v ZAO zavedeny by měly být stanoveny zákonem přijatým VSLZ na základě specifických podmínek

A ZAO nesmí provádět vlastní zahraniční politiku..

0 0
možnosti
PB

Tak ani zde nevím, proč mi to píšete. Ale dík za snahu.

0 0
možnosti
Foto

Bez ohledu na to, co má ČLR v 31. článku své ústavy, který jste neocitoval, tak byly vedeny tyto řeči v podobě závazku přičlenit Fomosu k Číně, tedy podřídit ji centrální čínské vládě v Pekingu:

Na postupimské konferenci bylo s přihlédnutím k závěrům z konference v Káhiře (1943) rozhodnuto, že Tchaj-wan bude znovu přičleněn k Číně: The terms of the Cairo Declaration shall be carried out and Japanese sovereignty shall be limited to the islands of Honshu, Hokkaido, Kyushu, Shikoku and such minor islands as we determine. Při rozhovoru šéfů vlád při obědě 30. listopadu 1943 v Teheránu po 13 hodině 40 minutě Churchill konstatoval, že maršál Stalin se seznámil se kahirským komuniké, v němž bylo uvedeno, že cílem války USA, GB a ČR je vrátit všechna území, jež Japonsko odňalo Ćíňanům, byla vrácena Čínské republice. "The Three Great Allies are fighting this war to restrain and punish the aggression of Japan. They covet no gain for themselves and have no thought of territorial expansion. It is their purpose that Japan shall be stripped of all the islands in the Pacific which she has seized or occupied since the beginning of the first World War in 1914, and that all the territories Japan has stolen from the Chinese, such as Manchuria, Formosa, and The Pescadores, shall be restored to the Republic of China. Japan will also be expelled from all other territories which she has taken by violence and greed. The aforesaid three great powers, mindful of the enslavement of the people of Korea, are determined that in due course Korea shall become free and independent. [1]Stalin souhlasil zejména s tím, aby byla vytvořena nezávislá Korea a aby Formosa a Madžusko byly vráceny Číně. Ministr zahraničí USA H. Hopkins v rozhovoru se svými kolegy téhož dne ještě před tím prohlásil, že bude-li Číně vrácena Formosa, tak tam musejí americké základny pod správou Spojených národům, přičemž o jejich počtu a vybavení rozhodnou Spojené národy.

0 0
možnosti
PB

Popravdě nevím proč mi to píšete, protože já buď tvrdím to stejné, nebo alespoň nic z toho nepopírám. Prakticky o tomto ani nepíšu, protože to s mým blogem nijak nesouvisí.

0 0
možnosti
PS

P29a22v22e96l 32S93i10t70a14ř

10. 6. 2020 19:40

Dal jste si tím hodně práce, za to určitě R^.

Ale zbytečně! Čínské zákony nevykládá p. Burian. Prostě jednou provždy - nevykládá.

Nejste právník a už vůbec ne odborník na mezinárodní právo a už vůbec ne na čínskou ústavu atd.. Čínské zákony vykládá Čína a ta to bohužel vidí jinak. To není polemika s Vašimi názory, s těmi mohu i souhlasit, ale realita je taková, že na výklad čínské ústavy od p. Buriana v Číně všichni kašlou ( a to slušně řečeno ). Smiřte se s tím. Fakt nic proti Vám, ale ten Váš boj je o ničem. Ani u nás se právníci neshodnou na ničem. Jistě máte pravdu ve všem asi, ale vraťte se zpátky na zem a podívejte se na realitu jaká je.

1 0
možnosti
AT

Blog pana Buriana ale nesměřoval k Číně, ale k Čechům, místním vykladačům práva. A stejně jako vy souhlasím s tím, že stavět se na stranu Číny proti psanému právu v tomto výkladu je hanebné.

0 0
možnosti
JT

J92i41r58i 43T61i56c95h17y

10. 6. 2020 17:34

Podle definice naroda, jak ji rozumime, na priklad Cesi nebo Nemci, ale I treba Polaci, zadny cinsky narod neexistuje. Obcane Ciny (Cinane) jsou cleny mnoha narodu a narodnosti, clovek mluvici mandarin nerozumi kantonstine, puvodni obyvatele Tchajvanu, ne ti prisedsi Cinane, jsou rovnez odlisni.

0 0
možnosti
PB

Jsou to Chanové, včetně těch starousedlíků na Tchaj-wanu a mají tuším drtivou většinu v populaci v celé Číně.

0 0
možnosti
JZ

Zasloužená karma R^:-)

1 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 0
možnosti
VH

Už jen pro tu patolízalskou aktivitu bývalých komoušů stojí za to cestu uskutečnit...a pokud rozhoduje ekonomika,pak dvojnásob,karma za výborný blog. R^

5 0
možnosti
Foto

Nemám nic proti poděkování Tchajwanu za (tuším, že 25tisícovou rouškovou) bezplatnou pomoc v době koronaviru, stejně jako chápu, že Čína své miliónové dodávky zadara nedala... Ale když poděkovat těm, co pomohli - tak všem. (Doufám, že se všem poděkovalo, ale když chce spešl poděkování PS P ČR - pak vskutku takto velmi oficiálně také VŠEM, nejen Tchajwanu.)

Já spíš nechápu, proč tam má jet pí Kuberová. Chápu, že ji tam chtěl vzít její manžel a že jako manželka šéfa senátorů by jela oficiálně a tedy "z našich peněz"; něco jako když manželka na cestě doprovází prezidenta... Proč ji tam chce současný šéf Senátu mi je šumafuk, pakliže to za ni zatáhne on (je nesmysl, aby si to platila sama, když si Vystrčil pozval).

Jinak totiž obé - poděkování i cesta - vypadají opravdu jako provokace Senátu.

Co mě udivuje nejvíc - že Číně 10miliónová zemička stojí za tolik keců. Tady bych viděla důvod odvolání zdejšího velvyslance ČLR = absolutně nezvládá situaci.:-)

0 0
možnosti
PB

P52e47t43r 95B51u33r93i51a39n

10. 6. 2020 12:41

Díky za přečtení. Vemte to z té druhé stránky a to z té Čínské. Čína důrazně varuje někoho, aby jinému neděkoval za pomoc. To je tak absurdní, až to mlátí dveřmi. Čína varuje někoho před legální návštěvou někoho a něčeho, kde je vítán. To samé.

A když si uvědomíte, že Čína důrazně trvá na nedělitelnosti svého území, potom dokonce varuje sama před sebou!

6 0
možnosti
MB

Jde i o další věc - Jiří Ovčáček ... !

Proč, jsou stále zveřejňovány soukromé názory úředníka ? Nebyl nikým zvolen, naopak, já mu přispívám daněmi - na jeho živobytí. Co říkal, když do Doněcka jel obušek Ondráček - jako oficiální představitel ČR ? Aby to bylo vyvážené, žádám rovněž názory Babišova řidiče ! Co si myslí o daňových úpravách, rozpočtu, EET. Ovčáček, je osvědčený sněžný, Milošův pluh. Takový sluha - poddruh, soudruh. :-)

10 0
možnosti
ZW

Nejsem si jistý, jaký má status. On je (nebo možná taky je) mluvčím prezidenta. A není úplně jasná hranice, kdy mluví Ovčáček za Zemana a kdy mluví Ovčáček za Ovčáčka. A vypadá to, že to tak je schválně.

4 0
možnosti
Foto

Dobře napsáno. I ta metafora je velmi instruktivní. R^

10 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik