Diskuse

Kdo je rasista

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KL

Dovolím si parafrázovat výrok připisovaný Winstonu Churchillovi: "Rasisté budoucnosti budou sami sebe nazývat bojovníky proti rasismu". Tedy jen s drobným dovětkem, že ona "budoucnost" je dnes...

9 0
možnosti
PB

Děkuji, to je podnětné.

0 0
možnosti
PB

..... mám za to, že první kolo s "rasismem" sme vyhráli KO!,- všem mosi byt na slunce jasný, že sa cikáni z Anglie nebudou vracet do země, kde budou diskriminováni, kde jim budou vodepírány lidský práva, svobody, vzdělání, právo na bydlení, právo na práci a kde rasismus s předsudečnou nenávistí převládá!,- ...... pro Amnesty, multikulti korektní ziskovky a hlavně pro mne, je to je fantastická zpráva. Od nynějška sleduju velice pečlivě výroční zprávy těchto bohulibých organizací a NEDEJ BOŽE!!!, že tam bude jediná zmínka o jakémkoliv útisku minorit v ČR!,- .....NEDEJ BOŽE!R^

1 0
možnosti
LB

Řádně ostrý blog v řádně vyostřené situaci a zároveň tvrdý popis reality. Bojovat proti rasismu rasismem jiného druhu, ano, to je jejich program. Avšak stejně jako já, stejně jako stále více dalších, ani pan Burian tuhle hru odpornou a pokryteckou hru hrát nechce. Já také ne a posílám mu karmu!

10 0
možnosti
JP

Za jednu z největších absurdit v USA považuji pozitivní diskriminaci nejen bělochů, ale asijského (původem) obyvatelstva. Takže u přijímacích zkoušek mají smůlu, i když jsou pilnější, vzdělanější a s daleko lepšími předpoklady ke studiu, nikdy nebyli otrokáři, všechno jedno. Nejsou černí. Proto i ta háklivost, že záleží jen na černých životech. Ve sloganu Black lives matter je klíčové hlavně to slovo “black”. Zároveň však napovídá, že o rasismus a etnický útlak tady jaksi opravdu nejde.

17 0
možnosti
PB

Co k tomu dodat? Asi nic,. když to dodává k mému blogu. A vám Pepo jen souhlas.

0 0
možnosti
JR

J24a91n 62R93á81ž

18. 6. 2020 16:58

Karma!

Černoši v USA by se měli nejvíce bát toho, aby se skutečně k nim nezačali všichni,od úřadů, přes školy až po sociálku, chovat stejně jako k bílým. Aby museli všeho dosáhnout pouze svým úsilím, bez berličky pozitivní diskriminace a to v každé oblasti života americké společnosti.

Takže hesla: "Chceme pro všechny rovná práva" a pod., které se na protestech černochů objevují, mi připadají více jak úsměvná.

17 0
možnosti
ZS

To je stejné, jako když novináři označili heslo na transparentu při jakési demonstraci za rasistické. Byla tam napsána dvě slova - Cikáni do práce. Rasismus jak vyšitý.

5 0
možnosti
MP
Foto

Opakovaně jsem se střetl se situací (měl jsem ty rodiny přes chodbu), že se do tak páté třídy děvčata perfektně učila ve škole a evidentně měla zájem. Přišla puberta i milá děvčata podlehla tlaku sociálního prostředí a dopadla asi jak? Na ulici. Dále to nebudu rozvádět. Jak to jinak mohlo dopadnout, když v jednopokojovém bytě bydlelo spolu s rodiči deset jejich nezaměstnaných děti i se svými rodinami, početnými, podotýkám. Co s tím? Nic jiného než pozitivními diskriminace mě nenapadá.

0 0
možnosti
JR

J33a97n 66R71á12ž

18. 6. 2020 17:18

Diskriminace je vždy diskriminací, ať tomu přiřadíte jakékoliv přídavné jméno. Když pozitivně diskriminujete někoho, tak druhého musíte diskriminovat negativně.

Mně už ty řeči o nějaké, snad i povinnosti zvýhodňovat rasové, či etnické menšiny hodně štvou. Když tátu v roce 1949 poslali do TNP, vyhodili nás z domu, přestěhovali matku, dědu a mne s bráchou do jednopokojového bytu v domě, kde většina rodin byla cikánských, věděli jsem že pomoci si musíme jen v rámci rodiny. Nikdo z nás dětí nepodlehl tlaku sociálního prostředí a studovali jsme s vyznamenáním.S bráchou jsme zažili kvůli původu a zařazení do kategorie nepřátel společnosti skutečnou diskriminaci, ale nikdy nás ani nenapadlo, že nám musí někdo pomáhat, abychom se v životě prosadili.

4 0
možnosti
ML

M87a54r47t12i52n 98L40a94c39o

18. 6. 2020 16:47

Našťastie, ani všetci černosi si nemyslia, že rasizmus voči nim existuje v takej miere, ako to tvrdí mainstream:

https://www.mojevideo.sk/video/3270b/je_cernosska_mensina_v_usa_diskriminovana.html

https://www.mojevideo.sk/video/32704/rasizmus_preco_ho_stale_zivia.html

0 0
možnosti
  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik