Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

A.Babiš, O čem sním, když náhodou spím

Pokud jste už o této knize také hodně slyšeli, ale nemáte chuť se brodit v předvolebním guláši jednoho politika, potom jsem ji přečetl za vás. Zde vám nabízím pokud možno zjednodušený a přehledný výcuc, takříkajíc informační šleh.

I have dream, tedy Mám sen, je osvědčený marketingový trhák už z dob Martina Luthera Kinga a ten jej prý taky předtím někomu ukradl. Inu dobré věci jdou na dračku. A zde to Babišovo PíáRisté vybrousili opravdu k dokonalosti. Kniha má formát necelých 20x20cm, 282 stran,tedy se vejde pohodlně do kabelky, nebo batůžku a dá se číst na cestě do práce či školy v MHD. Její image tvoří především křiklavě červená barva, text je psán v co nejvíce jednoduchých větách bez složených souvětí a v krátkých pasážích, řádkování trochu zvětšené a to celé je proloženo tučně zvýrazněnými větami a barevnými nadpisy velkými písmeny. Tomu sekundují graficky jednoduché ilustrace, mnohdy primitivně školácky znázorňující co je dobré a co špatné a jednoduché tabulky s vysvětlivkami, třeba jen ku porovnání tří-čtyř čísel. Tedy veškeré znaky bulvární žurnalistiky. Obsah je napsán žoviálním až familiérním stylem, kdy je občas záměrně použito lidové mluvy ve stylu fest, furt, blbé. To celé má ten efekt, že stránky se čtou poměrně rychle, prakticky za pár desítek sekund a čtenář má dojem, že knihu přímo hltá. Inu, Babišovo pisálci přesně věděli, jakou voličskou základnu budou oslovovat.
Sama kniha je prakticky rozdělena do tří částí s velkým množstvím podtitulů. Já se toho držet nebudu a související témata prostě spojím do jedné odrážky. Můj osobní komentář potom budu vkládat kurzívou. A jdeme na to:

V úvodu Babiš píše, že jednou přišel v noci ze šichty domů, otevřel si lahváč a pustil telku, jako každý správný Čech. A v tu ránu ho nadzvedlo ze židle Klausovo žvanění o korupci atd. Ihned si vzpomněl na všechny lumpárny co jich tu bylo, přičemž vyjmenuje politiky z ODS a nezapomene ani na Kalouska a Sobotku. Zemana taktně ušetří. Spravedlivě se rozhořčí, že politikům jde jen o peníze a že nevidí to nejcennější bohatství co tu máme, a to totiž lidi samotné, kterých si Babiš váží nejvíce. Jezdí po obcích a debatuje s lidmi. Nenápadně zmíní Baťu, který to dělal taky tak. Přizná se, že toto ho přimělo vstoupit do politiky a hned se pochlubí, že on snížil státní dluh. Kniha je potom vizí toho, čeho by chtěl Babiš dosáhnout za 18 let do r. 2035 s pomocí Boha, Čechů a jejich daní.

Díl první: Země, kde se dobře žije
- současný stav administrativního vedení státu je špatný. Digitalizace je třeba všude a ve všem vidí vizi lepšího života. Úřady a celá státní správa bude zdigitalizovaná tak, že vám daně dělá automaticky sám berňák a vy to jen podepíšete přes mobil. Protože rodná čísla a veškeré osobní informace bude mít stát k dispozici ve svých obřích registrech. Doklady a žádosti vyřizujete z mobilu jediným kliknutím. Politici a úředníci jsou hodnoceni  hvězdičkami, kdo neuspěje, ten letí bez pardonu. A sdílená ekonomika, kdy si lidé budou všechno mezi sebou půjčovat. Přes internet. Takže napojit lidi na takové centrální EET. 
-lidé musí dostávat důstojnou mzdu, poukázky na služby, mít možnost pružné pracovní doby a sdílených míst, musí se podporovat matky zakládáním školek v režii firmy. *nevím kolik z 200 Babišových firem zřídilo školku, kolik z nich rozdává poukazy zdarma na kdeco, ale vím, že 14 500kč hrubého u linky v třísměnném provozu v podnicích Agrofertu nebude asi to pravé, co má Andrej Dobrotivý zrovna na mysli*
-"Sním o tom, že (lidé) budou pyšní na to, že platí daně" *poté, co jsem se sebral ze země a pod stolem našel i svůj vyražených dech jsem zařval: cožé??! Takže ten, který nebyl líný sám sobě vystavit miliardu a půl dluhopisů své vlastní firmy po jedné koruně s nebývale štědrým úročením, aby nás tak všechny doslova ojebal na daních z příjmu a korporátních daňových odpisech nás takto poučuje? Představme si, že by ony dluhopisy byly vydány každý jeden v papírové formě, to by byla hora. Takže jaký účel to mělo? Hrdě platit daně? 13,5 milionů ročně dělá tato krádež jen na dani z příjmu fyzické osoby (Babiše).Tohle už není jen lascivní laškování s voliči, to se rovná brutálnímu vyhlášení války!*
-dále by zavedl oddlužení tak, že by těm největším neplatičům odpustil zdarma všechny dluhy v 7 letech. Penze by měli být 70% prům. mzdy a zaplatily by to rodiny důchodců, sociálně výdaje by zdvojnásobil každých 10 let a odnesly by to pro změnu obce. Vytvořil by pracovní místa pro čilé důchodce, tam by to dotovaly zase firmy a restartoval by bezdomovce tak, aby každý získal rekvalifikaci, odpovědnost a pracovní návyky. *tož v tomhle ti přeju pevné nervy a hodně štěstí, Andreji.*
-vytvořil by souběžné individuální důchodové účty na bázi kapitálového investování, tedy takové, které se Sobotkou bezdůvodně aktivně zrušil.*Teda Andrejko, ty jsi mazaný jak pekáč na buchty.*

-Zdravotnictví by úplně zdigitalizoval bez papírování a lékaři by se také hodnotili hvězdičkami. Kdo nežije zdravě, ten si připlatí a dále by si každý občan mimo všeobecného musel platit i druhé osobní zdravotní pojištění z kterého by se hradily menší zdravotní prkotiny jako třeba brýle.
-V každé větší obci by byl multifunkční sportovní areál i s bazénem a profesionálními trenéry zdarma všem. Tělesnou výchovu ve školách by stanovil na pět hodin týdně, a děti by se v ní učily hlavně zásadě fair play tak, jak to vyžaduje život a tak, jak to i sám Babiš ctí v podnikání.
-Zakáže uhlí i benzín a vůbec všechno, co škodí přírodě. Budou elektroauta, všude fotovoltaické střechy, výrobci budou zodpovídat za své zboží i poté, co ho zákazník vyhodí, zavede chytré domy, které se samy zásobují energií zadarmo a samy řídí, budeme těžit vlastní skládky a na tom společnost zbohatne. Na praní, splachování a koupání zavede všude povinně užitkovou vodu do každého obydlí a vodu budeme i recyklovat jako v Izraeli. Přebuduje louky, pole, pastviny, vrátí dobytek do vesnic, předělá lesy i lesní cesty tak, aby všechno bylo dobře. A samozřejmě všude zavede digitalizaci.
- V současnosti u nás vládne justiční mafie, což umožňuje beztrestně rozkrádat evropské dotace, kterých se pak nedostává tam kde je jich potřeba!
*Výborně Andreji, jen jim to nandej. Tohle by se v budoucnu mohlo jmenovat Rath-Babišův protiútok*. Korupce se dnes děje tak, že si mocní prosadí zákony přesně na míru svým firmám a z toho pak ti politici bohatnou. *Ty jo, tohle se opravdu děje? Taková lumpárna! Ještě dobře, že to Andrej odhalil a udělá tomu přítrž* A taky se ti nahoře snaží ovládnout policii. Chovanec např. zrušil Šlachtův protimafiánský útvar, který zasahoval na úřadě vlády P.Nečase *a po pěti letech vypátral, že kantýnská zamlčela darovanou kabelku, tohle by zlomilo vaz i bosům v Cosa Nostře, všeobecný potlesk ve stoje*.

-Soudy by zdigitalizoval tak, že žalobu by šlo dát jedním kliknutím přes mobil *už přeci víme, že stát by měl o každém naprosto všechny informace*a soudci by se hodnotili hvězdičkami. Exekucí je moc a můžou za to ti, co lidem půjčují. U dlužníka, který peníze nemá by soudy a vymáhání zaplatil věřitel, když neplatič něco má, zaplatí jen dluh bez zbytečného navýšení. Je opět zmíněn Baťa.
-Politika je zpolitizovaná a Babiš to ví, páč chodí po kraji a mluví s obyčejnými lidmi. Následuje sprška mailů, ve kterých si lidé na politiky stěžují, lkají jak úpí pod jhem papalášství a hledají spasitele, který je z té tmy vyvede. Proč to mejlují zrovna Babišovi je nasnadě.
-Zákonů je zbytečně moc a často se novelizují *tohle si zapamatujte, bude se vám to za chvíli hodit. Já v tom podě kývnu hlavou

Babiš by zrušil kraje, vrátil politiku obcím a přímo volený starosta by byl alfou a omegou *dokud by ho někdo nevyhvězdičkoval do kopru*. Zavedl by většinový volební systém, kdy vítěz bere vše, zrušil senát, polovinu poslanců v parlamentu, poslanci by se volili přímo a byli by odhvězdičkovatelní a snížil by ministerstva ze 14 na  max.11 polstrovaných dveří. A taky chce, aby politici byli odborníci a ne partajníci. Proto oni (ANO) zavedli ten služební zákon, aby si strany nemohly libovolně dosazovat své členy do nejvyšších úřadů a nepolitizovaly je. Jenže Sobotka, ta liška ryšavá, stihl před nabytím jeho účinnosti dosadit na vlivná místa své lidi a Babiš je teď kvůli tomu zákonu nemůže vyhodit na mráz a dosadit si tam svoje partajní lidi. Takže bude třeba ten zákon hned zase novelizovat *kýv*. A tradiční strany jsou z této transparentnosti zděšené. *nedivím se jim, Andreji, já byl k smrti vyděšenej už na 11. stránce této knihy.*

Díl druhý: Tak to rozjedeme
-Chtěl by, aby se ve školství učila kolonizace Marsu, protože by to děti naučilo řešit problémy od píky a komplexně. Vyjmenuje země kde to dělají lépe a netradičně a u nás to chce změny. A ty změny zaplatí obce a firmy.
-V kultuře chce v každé větší obci kulturní multifunkční centra pro každého zdarma. Zaplatí to obce, firmy, výtěžek z cestovního ruchu, dárci a lidi extra 15% daní na kulturu. *jako příklad takového kulturního centra pro širokou veřejnost může posloužit Čapí hnízdo. Milionář tam má i kozenku a podle jeho vlastních slov to už slouží lidem a chodí tam rodiny s dětmi. Polívčička tam pod 85kč nejde, kafe taky tak, brču pro dítě si netroufám odhadnout. Hlavní jídlo je kolem pětistovky, takže se za celý oběd pro jednoho v pohodě vejdete do osmi stovek. K tomu ubytování za 4,5 tisíce korun lidových za hlavu a máte tip na víkend pro celou famílii jak vyšitý.*
-V cestování nás taky čeká řacha. Vybudují se všude dráhy rychlovlaků, které budou frčet 300-400km/hod. Dálnice budou inteligentní a podobné počítačovým hrám. Vašemu ekoautu sdělí jaký je povrch vozovky, kdy se tam dostanete a kudy, kde máte odbočit, co právě míjíte za pamětihodnosti a kdy a kde si máte  docucat šťávu. Podobné dálnice vytvoří i z vodních cest. K tomu je potřeba zrychlit všechna řízení, takže vyvlastňovat pozemky a všechny projekty se bude schvalovat v jednom kroku. Potom by to všechno mohlo být i dřív, než za těch 18 let.
-Inteligentní města budou mít inteligenní infrastrukturu. Budou čistě ekologická a vše si budou řídit sama. To zn. dodávky všeho potřebného, dopravu, infrastrukturu, vlastně celý chod města. Lidi to pak celé dirigují z mobilů. V takových inteligentních městech žijí ti inteligentní studenti z těch superinteligentních škol. *připomnělo mi to podobné fantasmagorie, které nám ve škole vtloukala do hlav soužkačitelka o SSSR. Tam prý už budují samopojízdné chodníky, superzásobníky tepelných energií hluboko pod každým městem a obří gigantické fontány, které osvěžují vzduch na stovky km daleko. Soužka už dávno není a mnohde v Rusku jsou dnes lidí vděční i za suchou latrínu na hnojníku.*
-EET ukázalo bídu venkova. Hned po jejím zavedení krachlo 300 maloobchodů právě na vesnicích. EET za to ale nemůže, můžou za to vesnice. Takže je zdigitalizujeme a přeměníme podle vzoru inteligentních měst. Vše, celý život vesnice, bude řídit analytické centrum dat. Nakopnou to obce svými dotacemi a úlevami a zaplatí firmy. Vrátí se nám to potom z turistiky. Obci střediskovou potom Babiš změní v obci svazkovou a tím se vyřeší problém odloučení malých vsí.
-V zemědělství musíme být téměř soběstační (dnes jsme ze 70%). Dotace do zemědělství ho ničí a pokřivují trh. Brát dotace na půdu, nebo na chov je špatně. Měli bychom podporovat jen ty zemědělce, co opravdu něco produkují. *tak tady jsem si překousl plombu v zubu. Ten kluk jde prostě do sebe! Komu čest, tomu čest.* Vyřeší to digitalizace zemědělství. A úplná ekologie. Dělník v zemědělství musí být něco jako inženýr a jen mačkat knoflíky. A být za to řádně zaplacen! *A druhá plomba byla v řiti.*
-V podkapitole o slušném podnikání cituje Babiš podnikatele Františka Piškanina v tématu, jak moc on si váží svých zaměstnanců, jak s nimi komunikuje, poctivě je platí a taky odvádí řádně všechny daně, protože ty jsou pilířem státu. A. Babiš dává tato slova za vzor a vřele s nimi souhlasí. Dále použije zprofanované fráze o daňových rájích, zákeřně vyvedených dividendách do ciziny a firmách se sídlem v zahraničí. Stejně jako demagogové před ním Švihlíková i M. Zeman se ve formulacích pečlivě vyhne tomu prostému faktu, že firma podnikající u nás platí daně vždy také u nás, a to bez ohledu na to, kde má sídlo a použije nový trik, když zmíní daňové prázdniny. U nich si potom povzdechne, že firmy by měly platit daně i sociální odvody vždy, přičemž jen tak z plezíru zmíní opět Baťu. *Babišovi demagogové to navlékli opravdu chytře. Oni dobře ví, že jejich voliči nejsou žádní lumeni a že neví, že sociální odvody se týkají jen daně z příjmu FO, na které se žádné daňové prázdniny nevztahují. Ty slouží k rozjetí firmy, týkají se korporátní daně a už vůbec nesouvisí se sídlem firmy tam či onde.
Dále jmenuje konkrétně českou firmu Petrof, na kterou všem zkoprnělým prozradí, že ta platí daně v ČR, i když vyváží do celého světa.
Začne halasně velebit malé a střední podniky, prohlásí je národním rodinným stříbrem a vzdá jim úctu (doslova). Prozradí, že hodlá založit pojem "rodinný podnik" a takové firmičky chránit a zvýhodňovat.
-Podnikání v ČR by zefektivnil tak, že by ho celé zdigitalizoval. *teda Andreji, ty jsi jedno překvapení za druhým.* Vše by se řídilo přes mobil i založení firmy. Seškrtal by polovinu zákonů o podnikání *a to tu polovinu, kterou jsi sám za poslední 4 roky se Sobotkou zavedl, nebo tu druhou půlku?* kontroly by chodily max. jednou ročně a byly by univerzální. Nová firma by pak měla tři roky hájení *a ne jako čapák, který byl pod otravným dozorem 5 let a nešlo ho vrátit pod Agrofert dřív a odepsat si tak jeho ztráty*. Všechno řízení on-line, něco jako EET, za které mu sice někteří nadávají, ale mnozí ho i chválí. A Babiš se tedy k němu nebude v této knize nijak vyjadřovat. Následuje půlstránkový proslov podnikatele D. Dědka, ve kterém je EET velebeno do nebes.

Část třetí: Jak to vyhrajeme

-Třetí část začíná dost překvapivě. A. Babiš nám prozradí, že by všechno zdigitalizoval. Že nastupuje éra 4.0 průmyslu, tedy úplná robotizace a 3D tisku. Vše si budou řídit umělé inteligence samy a člověk bude řídit ty inteligence. Z mobilu. Tím mu zbude více času na sociální práci a solidaritu. A vše zaplatí oni majitelé robotických podniků ze svých zisků.
-Vědu a výzkum by A. Babiš v prvé řadě zdigitalizoval. Což nám přinese 100% čistých přírodních zdrojů, čisté energie = čistá země.
-V bezpečnostních otázkách by se měla Evropa bránit, stanovit si a zabezpečit své hranice. Nepodléhat diktátu z Bruselu. Migrace je hrozba, která nebyla zvládnutá, multikulturismus nefunguje. NATO by mělo být útočnou a ne obrannou aliancí ve smyslu ochrany Evropy.
Máme si dělat více svých dětí a brát si příklad z Izraele. Máme posílit vlastní armádu a dát více výdajů na obranu. Máme mít profesionální policii i hasiče. Mezi řečí zmíní Baťu a výčet jeho úspěchů. Sdělí nám, že Hitler a SSSR to u nás podělali. * a žes to tenkrát neřekl STBákům do očí, když už jsi byl u nich na služebně na kafíčku jako doma*
-EU je funkční v jednotném rozhodování a bezva a my nejsme její dlužníci protože od nás putují miliardy dividend ven.
-EU je jeden velký chaos, zmíní Řecko, naproti tomu Dánsko i Bruselské nátlaky.
-EU je úžasná, vyzdvihne svobodu, demokracii, solidaritu, spravedlnost, pracovitost a odpovědnost.
-EU je diktátorská, nenecháme si diktovat Německem ekologické kroky jako je zákaz uhlí a protlačování fotovoltaiky.
-Vyzdvihne naší identitu, samostatnost států V4 a nezávislost na rozhodování EU.
Na závěr jen tak mimochodem zmíní Baťu, aby jeho voliči při čtení neztratili směr a pochválí je, že jsou šikovní vlastenci. Konec

Co k tomuto volebnímu manuálu říct. Předně je celá knížka doslova nabitá vlastenectvím a zdůrazňováním vlastní výjimečnosti. Takový přebujelý nacionalismus jsem naposledy zaznamenal u Slováků na vojně. Potom je psaná metodou cukru a biče. Na jedné straně je nám vykreslen šedivý zapadákov plný korupce, bezpráví, zvůle a beznaděje. A hned vize nejmodernějšího státu na světě v 3. tisíciletí, kde i útržek toaletního papíru je centrálně digitálně řízen. Jsme popsáni jako nejúžasnější, nejšikovnější a nejlepší národ světa a hned na to je nám vysvětleno, že jinde to dělají dávno mnohem líp a my jsme jen pouhými flayboy. Přeskakování z utopistického ráje, kde i lejno voní po fialkách, přes darebáka Sobotku na geniálního prostého Čecha zametajícího ručně ulice jenom proto, že mu dosud nebylo zdigitalizováno koště, je dost křečovité. Neustálé hledání univerzálního spasitele naší vlasti a přitom se nenápadně pořád cpát vedle Bati je až směšně primitivní. V celé vizi chybí jakýkoliv konkrétní politický krok, jako jsou čísla budoucích daní, či výdajů.
Andreji Babiši, i já mám sen. Sen o tom, že premiér mé země nebude veřejně lhát jako partizán, nebude mít výpadky paměti, kdy nepoznává vlastní firmu, ba ani své vlastní děti a přitom přísahá na jejich zdraví. Že nemění své názory jako recidivista před soudem. Že nemluví, byť i v soukromí, vulgárně jako poslední hispánský feťák na předměstí Detroitu a nečastuje ostatní nadávkami u kterých zvrací i gynekolog s třicetiletou praxí. Že si, podle uniklých nahrávek, neobjednává ve svých novinách mediální likvidaci nepohodlných lidí, že neúkoluje vlastní ministerstvo k zaklekávání a existenčnímu ničení konkurence. Že se na výsluní falešně neveze na pracovitosti malých a středních živnostníků, aby je za rohem postřílel jak Němce u Stalingradu. Že na pětkrát položenou otázku moderátorky, zda jsou na nahrávce jeho vlastní slova pětkrát neodpoví, že je to všechno účelová kampaň. Že nebude házet nenávistně všem pilným klacky pod nohy a po jejich likvidaci je neoznačí za rodinné stříbro, které ztrácíme. Že jeho firemní gigant nebude vévodit v tabulkách jako největší příjemce dotací a uzavírat je s nejnižšími mzdami. Najdeme takového premiéra? I have dreams too.

 

Autor: Petr Burian | sobota 28.4.2018 10:38 | karma článku: 30,08 | přečteno: 856x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Ukrajinská policie zadržela šest Čechů za telefonické podvody z Oděsy

23. dubna 2024  21:25

Ukrajinské úřady oznámily zadržení devíti členů zločinecké organizace včetně šesti Čechů, kteří z...

Nepříjemné svědectví. Bulvární boss popsal, jak Trumpovi pomohl s kampaní

23. dubna 2024  21:21

Bývalý vydavatel bulvárního listu National Enquirer v úterý u newyorského soudu popsal porotě, jak...

Koalici rozdělují výše daňové slevy na poplatníka i výpověď bez udání důvodu

23. dubna 2024  14:33,  aktualizováno 

Rozpory ve vládní koalici u zásadních věcí přibývají s blížícími se volbami, ale i kvůli tomu, že...

Narušitelé jsou všude. Čínská rozvědka přitvrzuje, chlubí se i českým zářezem

23. dubna 2024

Premium Čínské tajné služby v posledních letech posilují svůj vliv a nebojí se ani prezentace na sociálních...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik