Rasismus naruby

13. 06. 2018 13:11:58
Samozřejmě, že název článku je pitomost. Tak, jako logicky neexistuje pozitivní diskriminace, tak nemůže existovat ani rasismus naruby. Vždy to bude jen diskriminace a rasismus. Ale psychický teror jejich zastánců je dnes reálný.

Kateřina Šedá, Brněnská výtvarnice, držitelka několika prestižních ocenění a zakladatelka mnoha netradičních společenských projektů si usmyslela, že 100. výročí vzniku samostatného státu poctí dalším ze svých projektů, a to EX:PO/největší československé rande. Symbolicky vybrala z řady uchazečů 1918 zájemců, tedy 959 mužů a 959 žen, kteří se mají o tomto víkendu sejít na Brněnském výstavišti v rámci setkávání se lidí navzájem. Projekt prošel i hlasováním u brněnských zastupitelů a ti mu přiklepli dotaci 4,4 milionů na organizační výdaje. Řeklo by se, že zase jeden sociálně liberální projekt zvítězil. Vždyť jde přeci o oslavu lidské svobody, sdružování se, míru, lásky a podobné sluníčkové cinty. Ale ouha. Proti zamýšlené akci se ostře postavila nezisková organizace Centrum Queer Paměti, což je naprosto zbytečný spolek neužitečných lidí shromažďující historické příběhy LBGT komunity. Těm vadí, že prý výběrem stejného počtu mužů a žen je celý projekt jasně určen jen pro heterosexuální páry a tím jsou lidé s odlišnými postelovými chutěmi předem diskriminováni. A návdavkem ještě prohlásili, že za posledních sto let byly takto a podobně v naší zemi už diskriminovány miliony neheterosexuálních občanů. Normálnímu člověku by nestálo ani za nehet špíny tuto pomatenost jakkoliv komentovat nebýt toho, že tímto bylo ze salámu psychického teroru většinové společnosti menšinami odkrojeno další tučné kolečko.

https://brno.idnes.cz/hromadne-rande-brno-diskriminace-sexualni-mensiny-fw3-/brno-zpravy.aspx?c=A180612_133912_brno-zpravy_krut

Sice nevím jak onen pseudospolek přišel na to, že skupina mužů a žen bez jakýchkoliv jiných podmínek představuje automaticky hetero provokaci, ale za to vím, že nebýt to přesně v poměru 1:1, anebo mít nastavená jiná kritéria, začaly by pro změnu zase řvát feministky, kterých je u nás dobře na 30 spolků, anebo třebas zástupci menšin, různá indiánská sdružení, či ochránci plyšových zvířat. Představte si dva chlapy a dvě ženské pospolu. Mně se teda při tomhle vybaví celá řada pikantních sexuálních variací a sejdou-li se tito ještě k tomu v ZOO, portfolium možností se tím notně rozšiřuje. Co tedy zmiňovaným aktivistů vadí? Podle hesla: nevím co chci a nedám pokoj, dokud to nedostanu jim vadí všechno. Vadí jim, že se před nimi nikdo nehrbí, že nejsou v rámci pozitivní diskriminace stavěny na piedestal, že je nikdo nepozval, nepoplácal obouvákem pašácky po zadku, ani se o nich nezmínil. Ale hlavně jim vadí to, že jiní mají také svá práva. Ano, tito samozvaní bojovníci za osobní svobodu každého jedince neuznávají práva jiných, protože to zastiňuje jejich aktivity, bagatelizuje jejich trapné pokňourávání, ba co víc, staví je do výsměšného světla. Vzpomeňme si jen na Pride Praha, onen pochod LGBT komunity. Začínali pod hesly něco jako Berte nás na vědomí, Tolerujte nás až k Respektujte nás. Chybí už jen Klaňte se nám a Oslovujte nás Vaše eminence. Co s nimi? Vypráskat je bičem, nebo někam poslat nestačí, protože tím byste je možná právě že respektovali.

Je naprosto nehorázné, aby dobrovolnou akci svobodných lidí napadla jiná skupina odlišných, která se domáhá satisfakce za to, že je nikdo nepozval výslovně z důvodů jejich jinakosti. Pokud toto budeme i nadále přecházet bez povšimnutí, dostaneme se za chvíli tam, že inzerát na seznamce: Vdova hledá k váženému seznámení muže do 60let, nekuřáka a finančně zajištěného, bude soudním nařízením stažen z důvodů pěti diskriminací (vážné seznámení, muž, věk, nekuřák, finanční požadavek). Že obchod s kuřáckými potřebami bude úředně zavřen z důvodu diskriminace nekuřáků a že krámek Maso Uzeniny dostane tučnou pokutu za diskriminaci lidí shánějících boty do tanečních.

Braňme, prosím, naši svobodu proti těmto pomateným bojovníkům za svobodu. Zní to komicky, ale je to vážné.

Autor: Petr Burian | středa 13.6.2018 13:11 | karma článku: 38.96 | přečteno: 1708x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.71 | Přečteno: 162 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 200 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.65 | Přečteno: 606 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 527 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...