Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Islámská kolonizace

K napsání blogu mne inspirovala řada jednostranných, demagogických až lživých názorů dnešní doby o tom, kterak za všechno zlo třetího světa může výhradně bílý muž a když ne rovnou nenažraný američan, tedy alespoň zákeřný evropan.

Kolonizace, bestiální zotročování, vysávání bezbranných států Středního východu a severní Afriky, to jsou prý prvopočátky dnešních migračních tlaků, to je to trpké ovoce, které údajně za svou minulou rozpínavost Evropa sklízí. To má být i poselstvím kontroverzní hry Naše násilí a vaše násilí, ve kterém Ježíš nelogicky znásilňuje muslimku. Prý to má být symbolika. Pokud by byla, potom by v něm islámské hordy měly znásilňovat Panu Marii, jak si níže dokážeme.

http://www.divadelnisvet.cz/cs/nase-nasili-a-vase-nasili

V době, kdy se z překrucování historie stal politický nátlakový prostředek různých bezskrupulózních aktivistů se můžeme třeba setkat se šířenou demagogií novináře Mawuna Remarque Koutonina, že prý dříve kolonizované země dodnes platí miliardy za svou bývalou kolonizaci jenom proto, že si dovolily osamostatnit se k nelibosti svých tyranů. Jeho článek je plný lehce ověřených lží. Např. že prý prezident Séka Touré vyhlásil ve Francouzské Guinei v r.1958 nezávislost země k nelibosti Francouzů. Pravda je taková, že ve svých koloniích vyhlásila sama Francie referendum o nezávislosti a zmiňovaná Guinea byla jediná z pěti, která si ji odhlasovala. Také jeho silně redukovaný výčet státních převratů v Africe bije do očí. Nehledě k tomu, že ke svému bombastickému článku o údajných kolonizačních reparacích bez obalu dodává, cituji: Ohledně sumy, o ohodnocení kolonizačních výhod a podmínek plateb stále hledám kompletní detaily.

Tedy, že sice neví nic, ale nebojí se o tom psát. Možná i z toho důvodu se jeho článek stal součásti pouze několika málo levicových webů.

https://ceobag.wordpress.com/2014/02/07/14-africkych-zemi-musi-francii-platit-dan-z-kolonizace-ve-prospech-otroctvi-a-kolonizace/

Arabská islámská kolonizace 

Bavíme se zde především o  Středním východu a severní Africe odkud do Evropy směřují zástupy migrantů, a které jsou oním prubířským kamenem celé té názorové kašpařice. Největšími a jednoznačnými kolonizátory tohoto území byli téměř výhradně po staletí sami muslimové. Byli to oni kdo v 7. století po Blízkém východu krvavě zabrali i celou severní Afriku a na počátku 8. stol. vtrhli do Evropy, kde se usalašili v dnešním Portugalsku, Španělsku, Krétě, Sardinii a Sicílii. A že se jim tam náramně líbilo o tom svědčí ten fakt, že vytlačit je trvalo celých dlouhých osm staletí. Křížové výpravy ve středověku nebylo nic jiného, než snaha zastavit a otupit tuto expanzi a udržet Jeruzalém křesťanský pro další generace. A těch pár ministátečků křižáckých řádů v úzkém pruhu okolo Středozemního moře, příliš slabých pro další expanzi a trvající ani ne 200 let je příliš bagatelní v porovnání s muslimským územím sahající po dlouhá staletí od Asie přes celou Afriku až po Atlantský oceán. Vpravdě se jednalo o území velikosti minimálně celé Evropy.

zdroj wiki

https://slideplayer.cz/slide/2456002/#

https://cs.wikipedia.org/wiki/D%C4%9Bjiny_isl%C3%A1muhttps://cs.wikipedia.org/wiki/Isl%C3%A1msk%C3%A1_expanze 

 

Turecká isdlámská kolonizace

Nová zlatá éra pro muslimské dobyvatele Evropy nastává se vznikem Osmanské říše (1299-1922). Ta o sobě dala nejvýrazněji vědět dobytím křesťanské Konstantinopole, dnešního tureckého Istanbulu. Odtud už muslimským nájezdníkům nic nebránilo soustavně atakovat Evropu, přičemž vrcholem byla jejich vítězná bitva u Moháče 1526, ve které padl i český král Ludvík Jagelonský. Poté zabrali téměř celé území dnešního Maďarska a dobývali se až na Slovensko a Moravu. Zlomit tyto ohromné zábory Evropy (mimo Itálie celá jižní Evropa včetně Řecka) se podařilo až po 160 letech v tzv. druhé bitvě u Moháče (Nagyharsány) v r.1687. Mezitím si ale ještě stihli vystřihnout obléhání Vídně (už druhé v pořadí, 1529 a 1683), kdy měla Evropa opravdu na kahánku.  Osmanská říše sahala od Adenského zálivu na jihu (dnešní Somálsko), od Kaspického moře na východě kde sousedila s Mughalskou říší, přes celý Střední východ, na severu hraničila s dnešním Rakouskem a na západě se táhla přes Egypt, Libyi, Tunis a Alžírsko. To bylo nakonec v r.1830 zabráno Francií v dlouhodobém tažení proti pirátům ovládajících Středozemní moře. Nutno dodat, že až do vzniku průmyslových revolucí měl turecký i arabský, potažmo muslimský svět nad Evropou navrch co do bohatství a vyspělosti státního řízení. Až s rozmachem strojní výroby moderních zbraní si Evropa, které po staletí hrozila islamizace a otrocké postavení, mohla oddechnout. Po pádu Osmanské říše, která se v 1.ww přidala na špatnou stranu, bylo Pařížskou mírovou konferencí osmanské území Středního východu rozparcelováno vítěznými mocnostmi, které tak získaly pod svou správu tzv. dominia. Byly to především Francie, Británie a Itálie (Řecko a Arménie). Prakticky tak byla osvobozena všechna neturecká území z područí Osmanské říše. Dominia potom získala v průběhu 30 let a pod patronací Společnosti národů svou nezávislost, takže chtějí-li nám něco vyčítat, potom tedy svou národní samostatnost.

zdroj wiki

https://cs.wikipedia.org/wiki/Osmansk%C3%A1_%C5%99%C3%AD%C5%A1e

https://cs.wikipedia.org/wiki/Mand%C3%A1tn%C3%AD_%C3%BAzem%C3%AD 

 

Bohatství a otroci

Již jsme si ukázali, že po dlouhých 13 století byli největšími kolonizátory Západní Asie, Středního východu, severní Afriky a jižní Evropy muslimové a jejich říše. A z toho také plynulo nemalé bohatství a jejich síla. Ovšem kde by byli bez otroků. Arabský a muslimský svět byl na otroctví doslova založen. Více než třetina populace islámských států západní Afriky byla zotročena. V mnohých muslimských enklávách (např. Irák) se nacházela v otroctví i polovina všech obyvatel. Mnozí z nich byli dovlečeni nejen z Afriky, ale i z Kavkazu a křesťanské Evropy. Odhaduje se, že muslimští otrokáři odvlekli až 18 mil. otroků. Mezi 17. a 18.století bylo za podpory Osmanské říše uneseno do otroctví berberskými piráty ze severní Afriky až 1 milion Evropanů. A to i z Irska, nebo Islandu. Pobřeží Španělska, či Itálie a přilehlých ostrovů byla doslova vylidněná. V přístavu Al gier (Alžír) zřízeném Turky v severní Africe bylo vybudováno rozsáhlé centrum obchodu s otroky, které bylo vydatným zdrojem bohatství Osmanské říše. Také proto mělo výsadní postavení a ochranu. Přítrž tomu udělali až Francouzi dobytím Alžíru a rozprášením pirátských základen (1830, viz výše). O genocidách nemuslimského obyvatelstva na těchto územích škoda slov. Obliba otrokářství v muslimských zemích je tak zakořeněná, že mnohde v jiných formách přežívalo až do současnosti. Tak např. zatímco křesťanská Evropa se otrokářství vzdala už na konci 18.stol a na počátku 19.stol to většina států deklarovala i písemně, v Turecku jste si mohli ještě ve 20. letech 20. stletí koupit arménské děvčátko jako svou sexuální otrokyni. Zde: Vytvářeli z nich takzvané přesídlovací karavany a po cestě ženy znásilňovali a pak prodávali jako otrokyně. Podle našich zjištění nebylo moc arménských dívek starších sedmi let, jež nebyly znásilněny.

http://www.rodon.cz/print/clanek.php?id=3136

https://kromerizsky.denik.cz/z-regionu/glosa-historika-genocida-armenu-v-turecku-20150427-huto.html

 

 Aurora Mardiganian, Aurora z Arménie

V jejích čtrnácti letech začalo peklo. Za genocidy Arménů v Osmanské říši v průběhu první světové války ji uzurpátoři prodali jako otrokyni a prošla peklem deportací a táborů. Byla očitým svědkem vyvraždění celé své rodiny: rodičů, sester a tří bratrů. Po dvou letech utrpení nejprve odmítla konverzi své křesťanské víry a podařilo se jí uprchnout z harému tureckého pána Kemala Efendiho.

http://www.archeologiezla.cz/aurora-z-armenie/

Ještě v 50.letech 20.stol. tvořili otroci v Saudské Arábii 20% populace. V Mauretánii bylo otrokářství zrušeno na třikrát (1905, 1961 a 1981) ale až teprve v r.2007 se stalo trestným činem. Další státy a zrušení otroctví: Etiopie 1936, Bahrajn 1937, Kuvajt 1949, Katar 1952, Dubaj 1963, SAE 1971.

https://cs.wikipedia.org/wiki/Otrok%C3%A1%C5%99stv%C3%AD

http://kulturnistudia.cz/2017-1/2017-1-hanzlickova.pdfhttp://www.wikiwand.com/cs/Otrok%C3%A1%C5%99stv%C3%AD#/Chronologick%C3%BD_p%C5%99ehled_zru%C5%A1en%C3%AD_otroctv%C3%AD 

Autor: Petr Burian | neděle 1.7.2018 22:40 | karma článku: 29,02 | přečteno: 703x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Izrael zaslal Hamásu reakci na postoj k ukončení války, hnutí žádalo příměří

27. dubna 2024  7:07,  aktualizováno  19:19

Palestinské hnutí Hamás uvedlo, že v sobotu dostalo od Izraele oficiální odpověď, která se týká...

Hamás zveřejnil video Američana a Izraelce unesených v říjnu loňského roku

27. dubna 2024  19:18

Palestinské hnutí Hamás v sobotu zveřejnilo video zachycující dva z rukojmích, které uneslo při...

OBRAZEM: Při stavbě metra prorazili sklep. Radost měli i archeologové

27. dubna 2024  19:06

9. května uplyne padesát let od zahájení provozu pražského metra. Na spuštění nevzpomínají jen...

Situace na frontě se zhoršuje, řekl šéf ukrajinské armády. Rusko postoupilo

27. dubna 2024  17:50

Sledujeme online Operační i strategická situace ukrajinských vojsk na frontě se má sklon zhoršovat. Velitel...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik