Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Kdo nás v 68. skutečně přepadl?

Podle šéfa komunistů Filipa to byla překvapivě Ukrajina. Podle mínění jiných to byla část Evropy, tedy státy, jejichž vojska se na onom půlnočním vlomu podílela a dle antiami zastánců to byly USA, které je do toho  vmanipulovaly.

Odpověď leží ovšem hned vedle a je překvapivě jednoduchá. Těsně po půlnoci 21. srpna 1968 nás přepadla komunistická ideologie, chcete-li její Leninsko-Stalinistické pojetí. Tedy právě ta rakovina, kterou předseda KSČM Vojtěch Filip tajně vyznává, nebo alespoň horlivě toleruje. Tajně proto, že její pravý výklad je v rozporu s §403 tr. zák., tedy Založení, podpora a propagace hnutí směřujícího k potlačení práv a svobod člověka. A o tom, kterak celé jedno významné křídlo KSČM pod jeho vedením nepokrytě sekundárně oslavuje zločiny bývalé KSČ není třeba pochybovat. Například teatrálními dojáky u hrobu masového vraha K.Gottwalda, či označování střelby do zad civilistů a jejich trhání cvičenými psy na hranicích za hrdinské činy. A pokud nejde odkrýt svou pravou tvář, Filip vždy rád nastaví tu druhou, levou. Což se stalo i tentokrát. Podle starého komunistického hesla: Moskva bližší než kabát se jal obhajovat dnešní Rusko, které ostatně pro nás Ruskem bylo vždycky a to i v době, kdy se nás komunisté pokoušeli zmást tvrzením, že se jedná o Sovětský svaz a že Varjagové jsou našimi slovanskými bratry. Takže zatímco věta: Rusové nás přepadli, zabodovala okamžitě a každý ihned ví, která tluče, Filipovo tvrzení: že nás přepadlo více států Evropy v čele s Ukrajinou, kterou řídil národostní bezdomovec Brežněv, se asi neuchytí nikdy.

Ano, Rusové jsou a byli v dějinách vždy agresivním národem, který svými výboji získal území velikosti 1/6 zeměkoule. A jejich bezohledné excesy při těchto záborech jsou legendárními. Stačí se jen začíst do pamětí ruského generála Michaila Skobeleva: Nezveřejňujte to, jinak mne bojovníci za mír označí za barbara. Trvám však na stanovisku, že zachování míru v Asii je přímo úměrné míře smrtelných úderů, které přivodíte svým nepřátelům. Čím tvrději je zasáhnete, tím déle budou v klidu. V Geok Tepe jsme zabili asi 20 000 Turkmenů. Ti, kteří přežili, na tuto lekci jen tak brzy nezapomenou.

http://NEWARK, Tin. Rozhodující bitvy dějin. 1.. vyd. Praha : Ottovo nakladatelství, 2003. ISBN 80-7181-906-9. S. 44.

Jen připomenu, že Geok Tepe, tzv. Hliněné město, bylo mimo zbytků turkemnských vojáků, plné starců, žen a dětí. Ruští vojáci na něj zaútočili dynamitem a děly. Celé osazenstvo pak zmasakrovali bez výjimky.

Také jejich kolonizace Sibiře a Dálného východu se nese ve stejném duchu. History revue uvádí, že při tomto záboru bylo dějinně zlikvidováno přes sto národů a národností, což dnes potvrzují lingvisté a folkloristé, kteří mapují historii daných oblastí a nacházejí kontinuální díry právě z těchto období. V novodobé historii je dobře známé jejich "trápení" s tím, kterak daleko menší a slabší státečky na Rusko neustále útočí, a Moskva se z toho důvodu musí pořád bránit, vždycky vyhraje a většinou jí zbude i nějaký ten územní zisk, či ovládaná oblast. Namátkou: hrozba už jednou ze západu napadeného Polska 1939, Finská "agrese" proti sovětské pohraniční vísce Mainile 1939 a následná tvrdá odpověď Rudé armády (tzv. Zimní válka), vyzývavé až agresivní chování neutrálního Estonska a ostatních pobaltských republik, které vedlo k volbám, v nichž si obyvatelé Estonska, Lotyšska a Litvy zvolili z 99,19% připojení k Sovětskému svazu (1940) a přitom předvolební agitka stála životy "jen" pár tisíc na místě zastřelených oponentů. A dále už jen telegraficky: Podněsterská republika, Jižní Osetie, Ukrajina.

Moskva dělila svá podřízená území na přímo a nepřímo ovládaná. Do druhé kategorie jsme spadali  i my, a to po skončení druhé světové války a po bolševických palácových záborech na "osvobozených územích", kde  komunisté ovládali klíčové vládní posty. A i přesto, že od únorového puče 1948 komunisté drželi a ovládali plně moc v naší zemi, nedá se říct, že by nás v srpnu 1968 napadl Polák, Rus, Moskvan, či tankista, ale že to byl zase jenom fundamentální komunismus ve své základní podobě. Koneckonců i mláďata hyeny časem zákonitě zabijí toho nejslabšího ze svého vlastního vrhu.

Marx-Leninismus, spisy Vědeckého komunismu a myšlenky jejich zakladatelů a tvůrců nám říkají zhruba toto: komunistická ideologie stojí pevně na třídní nenávisti, opírá se o jedinou dějinnou pravdu, její vláda se silou získává a mocí udržuje, jejím hlavním vnějším úkolem je permanentní třídní boj a šíření do celého světa, jejím hlavním vnitřním úkolem je permanentní třídní boj, k tomu ji dopomáhá i vedení spravedlivých válek. A Lenin nám vysvětluje, proč komunisté nemohou převzít moc legální cestou a proč se nelze (nesmí) s opozicí domluvit, natož její zástupce (buržoasii a všechny třídní nepřátele) zapojit do vládnoucího, správního a občanského procesu.

A to byla právě ta hrozba, která se v období Pražského jara rýsovala na obzoru:

-zpochybnění jediné Marx-Leninské pravdy

-revize jejich nezákonných zvěrstev a zveřejnění sta milionů obětí

-přizvání si třídních nepřátel, inteligence, duchovních a povolení drobných živnostníků, ke spoluúčasti na řízení společnosti

-zastavení procesu šíření komunistické ideologie silou

 A je naprosto jedno, zda by hlavní stan světového komunismu byl v Moskvě, Almatě, či Sao Paulu. Je jedno, zda by v politbyru seděli Číňané, Senegalci, nebo Poláci. A venkoncem je jedno, zda by přepadoví vojáci byli z řad Čerokézů, Kanaďanů, anebo by to snad byli všechno zelináři. Podstata by zůstala stejná: Marx-Leninismus musí zastavit hrozbu své vlastní dekonspirace, svého otupení a ustrnutí.

Dnešní komunisté nazývají zločiny oné éry alibisticky: ano, dělaly se chyby. Ale to je filištínská výmluva. Protože z jejich pohledu, z toho co jim jejich ideologie přikazovala, bylo chybami naopak uvolnění společenského napětí, revize komunistických zločinů, svoboda projevu, zrušení cenzury, uznání svobody jedince, jeho názoru a nedotknutelnosti majetku, omezení vlády jedné strany a tolerance k drobným živnostem. Naopak chybou dle výkladu Marx-Leninismu nebyly nikdy politické procesy, lágry plné nevinných a rozsudky smrti bez řádného soudu, vyvolávání hladomorů, represe všeho druhu, vedení válek, násilné zábory cizích území a jiné rudé pikantnosti.

Tedy pokud Vojtěch Filip stále hledá viníka onoho půlnočního přepadu naší vlasti v roce 1968, ať se laskavě podívá do zrcadla.

 

 

Autor: Petr Burian | středa 15.8.2018 15:46 | karma článku: 39,44 | přečteno: 3282x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno  14:05

Tématu Green Dealu a jeho možné revize, se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik