Hvězdný atentát

14. 09. 2018 12:57:55
Rusové našli uvnitř kosmické lodi Sojuz, napojené na mezinárodní vesmírnou stanici ISS, díru. No popravdě díry dvě a po dalších se pátrá. Takže místo aby astronauté hledali ve vesmíru černé díry, chodí shrbeni s lupou po palubě.

Tato epizoda by jednou mohla vyjít knižně pod názvem: Záhada vesmírných děr. Anebo ještě lépe: Mimozemšťan s vrtačkou, protože Rusové jsou si jisti, že díry kdosi vyvrtal zevnitř přímo ve vesmíru. Těžko si představit kosmonauta třídního diverzanta který, ledva co místní chasa usne po večeři spánkem spravedlivých po celodenní šichtě, shodí ze sebe prachovou peřinu a tiše našlapujíc po prknech vrzavé podlahy s vrtačkou na rameni jde na věc. Už vidím, kterak za svitu měsíce Phobos se jeho temná silueta posunuje neslyšně od kukaček, kolem lavóru s vodou směrem k oprýskaným dveřím ven ze světnice.

A kdo že to je, ta do ticha skřípavě se smějící bestie? Samozřejmě, že američan! No Rus určitě ne, páč Rusovi to politický myslí, ten by to neudělal. Jako vždy Rusové obligátně vyloučili jakékoliv vlastní selhání, protože prý v jejich loděnicích při výrobě chyba nastat nemohla. Ptali se prej všech tesařů i truhlářů co se na výrobě plavidla podíleli. Takže ti prokletí američané, krysy zákeřné.

První nalezená díra snížila znatelně tlak v kabině. Ten se naštěstí podařilo ruským specialistům vyrovnat změnou jídelníčku astronautů. Byl jim servírován hrách, kyselé mléko a teplý chléb. Ovšem nález druhé díry je už na pováženou, protože se nepředpokládá, že by fachman, kterého si rusové přizvou do holpecu byl až takový krumpáč, že by neuměl vyvrtat jednu malou pitomou díru hned napoprvé. Byť by to byl i američan.

Takže změna, první, ani druhé vyřčené neplatí, otevřete třetí obálku s naší odpovědí, označenou nápisem: Sami jsme z toho blérioti, vzkázala TASS. Ruská strana totiž už pravidelně na každý problém zasílá odpovědi v pěti různých obálkách, které se mají otevírat v přesně určeném pořadí podle toho, jak se situace vyvíjí. Bývají zpravidla označeny ve stylu: Vůbec nevím komu Čapí hnízdo patří, Je to účelovka amerikánců, Sami jsme z toho zmateni jako čínský poradce, Už si vzpomínáme, byl to náš turista na dovolené a v poslední obálce bývá většinou zaslaná už jen nábojnice.

V návaznosti na předem popsané postupy se tedy z ruské strany stalo toto: po nalezení první díry byl odhalen v ruských loděnicích ožralý mužik s kolovrátkem:

https://technet.idnes.cz/unik-vzduchu-na-iss-0ow-/kratke-zpravy.aspx?c=A180903_160040_tec_vesmir_mla

To bylo záhy dementováno s tím, že to tak vůbec nebylo a že to byl asi duch svatý. Poté byla otevřena druhá obálka a v ní stálo, že to udělali imperialisté z Wall Streetu:

https://technet.idnes.cz/iss-nasa-roskosmos-trhlina-kosmicka-lod-f08-/tec_vesmir.aspx?c=A180912_084620_tec_vesmir_skr

Ve třetí obálce hned na to se ona konspirace odvolává a sám šéf ruské kosmické agentury Dmitrij Rogozin prohlásil, že: „šíření fám a obvinění (vyšetřujícím) expertům nepomáhá a škodí přátelským vztahům na palubě ISS“.

Těmi fámami měl na mysli své vlastní předešlé obvinění o tom, že to byli sami američané. Jeho smířlivá slova podpořil i místopředseda ruské vlády Jurij Borisov: „Je naprosto nepřijatelné pochybovat o našich kosmonautech, jakož i o amerických astronautech,“ řekl Borisov.

Zdroj: https://technet.idnes.cz/iss-nasa-roskosmos-trhlina-dira-otvor-sojuz-kosmicka-lod-pz8-/tec_vesmir.aspx?c=A180914_075118_tec_vesmir_kuz

Po třetím prohlášení z ruské strany jsme tedy opět na začátku a víme leda tak díru. A tak než otevřeme čtvrtou obálku s těmi ruskými turisty na dovolené dovolte mi, abych předložil své tři vlastní teorie o vzniku černých děr ve vesmíru:

1. Rusové mají na palubě feročervotoče. To by nebylo nic neobvyklého ani urážlivého. Sám jsem jednou našel moučného červa v hermeticky zabaleném pečivu. Navrhuji na podlahu přes noc položit misku s otrávenými kovovými hoblinkami jako nástrahu.

2. Díry si sami vyvrtali ruští astronauté, když se pokoušeli si nad ponk pověsit obraz V.Putina (teorie M.Jandové, ovšem není vůbec od věci).

3. Rusové při stavbě Sojuzu použili čínské materiály z vietnamské tržnice. Což to by také bylo pochopitelné. Při stávajícím celosvětovém klesání cen ropy a sankcím uvalených na Rusko by to bylo spíše logické, než podivné.

A teď babo raď. Génius, který to mohl jediný rozlousknout, Stephen Hawking, bohužel před nedávnem zemřel, takže jsme na tu záhadu sami. Ale Rusové to zvládnou, já jim věřím. No spíše se modlím aby to rozlouskli dřív, než do Bílého domu doručí voják v neoznačené uniformě tu obálku s nábojnicí uvnitř.

Autor: Petr Burian | pátek 14.9.2018 12:57 | karma článku: 19.92 | přečteno: 481x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.77 | Přečteno: 176 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.72 | Přečteno: 205 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 610 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 528 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...