Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Babiše pozvali na grilovačku

Tím mám na mysli poslední otázky V.Moravce. Oponentem mu byl P.Fiala, předseda ODS. A kabaret to byl přenáramný. Nedalo se ani přepnout jinam, protože jen co ruka prací roztřesená chňapla po ovladači, jeden z těch tří zaperlil.

Celé se to, jako už tradičně, neslo v přesilovkovém duchu dva na jednoho. Ale to je v pořádku, protože jak opozice, tak moderátor mají jít po premiérovi jako ohaři. Od toho tam jsou, to je jejich práce.

Petr Fiala vyčítal premiérovi už půl roku zatajovaný, ovšem s velkou pompou propagovaný dlouhodobý investiční plán vlády, jaký svět neviděl. A z dalších podobných jitrnic také vládní investice, které jsou v době konjunktury dokonce ještě nižší než za bankovní krize před deseti lety, deficitní rozpočet v době, kdy příjmy státu stouply o 150 mld. a prakticky všechny nesplněné předvolební sliby od snížení byrokracie, přes zjednodušení daňového systému až po důchodovou reformu.

Andrej Babiš se potom hájil omíláním pěti věcí stále dokola, mezi něž patřilo především: nic jste nám nepřipravili, začínali jsme na zelené louce, všechno jste rozkradli, my to zachránili, přidali jsme důchodcům, máte špatná čísla, ta správná mám jen já a to byl můj nápad, já to vymyslel. A taky řadou jeho legendárních grafů ve stylu chytrá horákyně, vymlouváním se na dávnou minulost, ODS, ČSSD a nesouvislým blekotáním naprosto z cesty.

Václav Moravec se potom, jako už tradičně snažil celou hodinu přimět premiéra aby mu už konečně alespoň jednou na jasnou otázku odpověděl jasně a přímo, a jako už tradičně i tentokrát se Babiš nenechal nachytat, takže marně.

Z celé crazy grotesky vybírám některé šlehy, které mě naprosto rozbily. Převyprávím vám to vlastními slovy, bude větší sranda.

Babiš předává Fialovi červenou kšiltovku s nápisem: Silné Česko, se slovy: "to je dárek pro vás." Fiala: "slogan jste sebral nám a čepici ukradl Trumpovi, takže si ji nechte!"

Babiš navrhuje ukrást bankám 20% z jejich dividend, založit  Fond národního rozvoje a z něj pak financovat školy a nemocnice (neříkal náhodou toto už u zavedení EET? A nezrušil náhodou před nedávnem privatizační fond a nevycucal odtud peníze do rozpočtu? no popojedem). Tvrdí, že nám tak bankéři vyvádějí peníze do zahraničí. Moravec se ho ptá na jeho zahraniční firmy a jejich dividendy. B: "my daníme v Česku." M: "no to ano, ale dividendy ze zahraničí taky vyvážíte." B: "ale my je dovážíme do Česka". M: "no to ano, ale pro Němce jste zahraniční investor, který si odváží svoje dividendy, není to dvojí metr?" B: "já vám nerozumím, o co vám jde?" M: "no že vy jako zahraniční investor v Německu si taky vyplácíte své dividendy do Česka, nebo ne?" B: "my jsme přidali důchodcům!"

Babiš: "to vaše mafiánské podnikatelské Palermo, co jste tady zavedli". Fiala: "dovolte abych vás upozornil, že v tom Palermu jste ze všech nejvíc zbohatl právě vy!"

Fiala: "Tady máte ten graf, který jasně ukazuje, že investice vlády jsou dva roky po sobě 6% a 8% z rozpočtu, tedy nižší než za krize, kdy byly 10%." B: "já tady mám graf ministerstva financí, že je to 10,9%. Odkud máte ten graf?" F: "to je graf ministerstva financí." B: "tak máte špatná čísla. Já mám taky graf ministerstva financí a je to 10,9%. A lidi to vidí všude, jak se všude staví." M: "tak nám asi ministerstvo financí dává každému jiná čísla. Ukažte? No ale vy máte graf procentního nárůstu a ne celkový objem investic. To je přeci podstatný rozdíl!" B: "to je graf ministerstva financí, my jsme zvýšili výběr daní, my investujeme do krajů a obcí, my máme předfinancováno." F: "no právě že starostové říkají, že ne, že neinvestujete." B: "máte špatná čísla, já tady mám ten graf ministerstva financí. Pro nás jsou důležití učitelé. My jsme přidali důchodcům."

Babiš: "my jsme zlepšili výběr daní od lidí," ukazuje graf, který stoupá. Za tři minuty: "my jsme zvýšili výběr daní", ukazuje zase ten graf. Za tři minuty: "my jsme lidem snížili daně," vytáhne stejný graf, jen nakreslený obráceně.

Fiala: "jak chcete plánovat investice v objemu tři a půl bilionů, když nejste schopni ani uhlídat deficit 40 miliard a už teď jste v mínusu?"

Babiš, o šetření: "my jsme v koalici z ČSSD a oni na nějaké šetření nemají DNA."

Fiala: "a kolik jste už vystřídal ministrů. A přitom jste si je sám vybral." B: "ministři nerostou na stromech."

Fiala i Moravec: "3,7 km postavených dálnic za rok, to je nejméně ze všech." B: "my máme rozestavěných 255km dálnic!"

Babiš, k nejnižším investicím: "nic jste nám nepřipravili, nic! My začínali na zelené louce!" 

Babiš: "ODS byla u moci 20 let a nic nevymysleli."

Čau lidi :-)

https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/1126672097-otazky-vaclava-moravce/219411030500505

Autor: Petr Burian | neděle 5.5.2019 23:54 | karma článku: 31,75 | přečteno: 1481x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik