Pro čest a dobré jméno gaunera

21. 06. 2019 11:57:48
Okamura zveřejnil na svém facebookovém profilu info, že element, který znásilnil dívku na Litoměřicku, byl německý migrant. To následně rozzuřilo reportérku iRozhlasu k nepříčetnosti. Taková drzost, podávat soukromě informace.

Když pominu tu prostou podivuhodnost, že tuto informaci měl jako první přinést sám iRozhlas, a ne nějaký politik na svém soukromém účtu, zaráží mne, proč redaktorku Zdeňku Trachtovou zrovna iritoval údajný původ toho násilnického hajzlíka. V deseti minutovém rozhovoru se snažila z Tomio Okamury opakovaně vypáčit jakési přiznání, že si asi není jistý, nikdo nic neví, a všechno je v šetření. Tedy klasický postup mediální mlhy, na jaký jsme u trestných činů migrantů už zvyklí celá léta.

A přestože ji oslovený politik odpověděl jasně a věcně hned první větou, nepolevila. Její nátlak se nejvíce podobá zoufalému chytání za slovíčka při výslechu vedeným naprosto bezradnými policejními packaly. Posuďte sami:

... komentoval ten případ toho znásilnění tím cizincem. A my se vás chceme zeptat, jestli vlastně tu informaci máte ověřenou, že to byl cizinec, protože to vůbec není jisté.
Já jsem o informaci čerpal z Deníku. Psali o tom několik Deníků. V podstatě byl to deník Ústecký, byl to deník Litoměřický. Dále policie se také vyjádřila – a to vyjádření je i dnes aktualizováno...

Tak případů znásilnění se denně dějou stovky. A nás právě zajímá, proč právě tento jste komentoval, když není jisté, že to byl cizinec.
Čerpal jsem od vašich kolegů novinářů. A já budu komentovat klidně i každý případ znásilnění, protože je to děsivý skutek...

Můj dotaz zněl, jestli máte ověřenou informaci, že šlo o migranta.
Ne, váš dotaz zněl, že v Čechách je spoustu znásilnění a toto je jedno z nich...

To nebyl dotaz. To byla poznámka už...
Ano, byla to vaše poznámka. Já se tomu trošku divím, protože já bych očekával od dívky nebo od ženy, že budeme odsuzovat byť jedno jediné znásilnění, protože je to děsivý a hrůzný čin...

Ale tuto informaci policie nepotvrdila, podle mých informací. Ani státní zastupitelství.
Já mám tu informaci z toho Deníku, takže se zeptejte novinářů Deníku...

... osobně nevím, jestli kolegové...
... no tak no...

... ale zjistím to...
... no, já myslím, že byste to měla zjistit, protože by to v tom případě svědčilo o mimořádně nekvalitní práci Českého rozhlasu, protože se ptáte, místo abyste se ptala skutečného zdroje, tak se ptáte toho, kdo z tohoto zdroje čerpal...

Tak vy máte velký dosah na sociálních sítích, a proto mě zajímá, jestli informace, které sdílíte, máte ověřené. A jenom, aby nedošlo k...
... ano, jsou ověřené z deníků Bohemia...

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/tomio-okamura_1906201316_miz

To je koncert že? Stovky znásilnění denně. Asi po celém světě, protože u nás by to znamenalo desítky tisíc ročně a to zase takhle vášniví naši chlapi fakt nejsou. No a v moři statisíců znásilnění se už přeci jedno ztratí, no ne? Sveřepost, se kterou ona reportérka neustále zpochybňuje původ násilníka mne dovedla k úvaze, co ona proti migrantům vlastně má? Je to snad nadávka, tělesné či mentální postižení, cejch? Neustále je nám zdůrazňováno ze strany zastánců multikulturalismu, že migranti jsou v podstatě naprosto stejná skupina lidí jako každá jiná. Jsou v ní čestní lidé, stejně jako pracovití, zloději i násilníci.

Tedy informace, že nějakou dívku znásilnil Průša Úchyl, nebo neúspěšný žadatel o azyl v Německu, by měly být rovnocenné. Ale jak vidno, nejsou. Původ žadatele o azyl je důležitější. Dokonce důležitější, než samotné utrpení znásilněné, která nestojí reportérce v desetiminutovém rozhovoru ani za uplivnutí slovíček sorry, smůla. Připomínám, že onu informaci nepronesl Okamura veřejně, tak nějak oficiálně na nějaké tiskovce, co by předseda parlamentní strany, ale na svém fejsku. Mohl napsat, že násilník byl nezaměstnaný, pomocný dělník, turista, bez vzdělání, cizinec. Nic z toho by nezaujalo. Ale neúspěšný žadatel o azyl? No prosím vás! Taková drzost v době svobody slova! To už přehnal. A přitom od bojovníka proti migraci bych zrovna tuto informaci očekával. Tohle téma ho zajímá, postavil na tom svou kampaň takže je zcela přirozené, že zrovna tohoto si všímá, že potom pase. Stejně jako aktivista proti EU bude na svých stránkách umisťovat negativní info o EU. To je přeci přirozené. Proč by zrovna po tomhle mělo jít veřejnoprávní médium jako slépka po flusu? V čem je ta informace tak zásadní pro veřejnost, že musel být Okamura vystaven málem právu útrpnému, aby odvolal?

Navíc se ještě ukázalo, že onen delikvent byl opravdu neúspěšný žadatel o azyl, agresivní kriminálník, řešený v Německu několikrát za napadení. Po Evropě se potloukal ve zvláštním režimu vyhoštění na stupni "až budeš sám chtít", s náhradními doklady migranta na smyšlené jméno, které se v Německu vydávají na počkání v každém lunaparku u Lochnesky. Tyto informace přinesl na svých stránkách překvapivě sám iRozhlas jen dvě hodiny po lynčování Okamury! Dvě hodiny dělily onu reportérku od kategorie "pašák novinář" a "ještě větší diletant, než jsme doufali".

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/cizinec-vazba-soud-znasilneni-lukavec-litomerice-znasilneni_1906201526_kno

Pozoruhodné na tom je také to, jak se k celé té bouři ve sklenici splašků postavil samotný Český rozhlas. Generální ředitel René Zavoral k tomu vydal oficiální prohlášení Českého rozhlasu. Bomba. Kolik asi stál daňové poplatníky onen škrabopis plný žvanění, plácání impotentních frází o demokracii, svobodných informací a službě lidu?

https://www.facebook.com/notes/%C4%8Desk%C3%BD-rozhlas/gener%C3%A1ln%C3%AD-%C5%99editel-%C4%8Dro-ren%C3%A9-zavoral-k-v%C3%BDrok%C5%AFm-tomia-okamury/10156110385475925/

A tahle fráze z onoho komuniké je taky k popukání:

Zpravodajství Českého rozhlasu je zcela vyvážené, objektivní a nestranné a řídí se důsledně Zákonem o ČRo a Kodexem ČRo.

Srovnej tuhle objektivitu, kde věřitele nazývají šmejdy a lichváři jen proto, že jakýsi dlužník sám lhal v žádosti o půjčku, pak neplatil a lkal jim na ramínku:

https://www.irozhlas.cz/zpravy-domov/smejdi-uver-podnikatelska-pujcka-penize-zivnostenske-ico-ceska-narodni-banka_1901310712_gol

Takže někomu půjčit peníze = šmejd. Znásilnit dívku, téměř ještě dítě = bůhví jak to bylo. Hezké, takové objektivní. Jako trubková bomba na tržišti.

Autor: Petr Burian | pátek 21.6.2019 11:57 | karma článku: 41.34 | přečteno: 1685x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 7.98 | Přečteno: 190 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 13.73 | Přečteno: 206 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 28.75 | Přečteno: 613 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 472 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...