ANO, už je líp

4. 12. 2019 16:07:31
ANO, bude líp, je celý název onoho hnutí. A. Babiš ho založil prý proto, že chtěl vymýtit kauzy starých politických stran a zástupy oligarchů na ně přisáté. A povedlo se. Všechny kauzy teď vedou jen k jednomu oligarchovi. K němu.

Je známým faktem, že pod vedením dvou samozvaných sjednotitelů země, M.Zemana a A.babiše, je naše společnost nebývale rozdělena jako nikdy předtím. A je taky známo, že voliči premiéra A.Babiše jsou zhusta současně i voliči prezidenta M.Zemana. A to i přes tu podivnost, že Babiš svou rétoriku založil na zdrcující kritice politické prostituce vlád minulých, jejichž byl M.Zeman výrazným činovníkem. Aby se tato díra na zadku nějak zalátala, používá A.Babiš v debatách důsledně do omdlení pouze dva viníky minulosti. ODS a Kalousek. Jeho voličům to však nevadí. Aspoň je to přehledné.

Oni vůbec mají rádi všechno tak nějak jednoduše srovnáno a předloženo. Ve filmech je záporňák a klaďák, v pohádkách zlo a dobro, v obchodech cena a sleva. Tak to má být, tak to dává smysl. Vůbec si nedovedou představit, že by jeden zloun odrovnal jiného pro svůj zisk, že by hrdina lhal jak se mu to zrovna hodí, či že by noha přestala bolet jenom proto, že rakovina už sežrala nervový systém. A tak budou do omrzení obhajovat poslední tvrzení svého guru, i když ten ho v průběhu týdne změnil už pětkrát od základu.

Bohatým bral a chudým taky

Kde se vzal, tu se vzal, odkudsi vyskočil Jánošík. Přišel v r. 1991 ze zahraničí jako řadový zaměstnanec Petrimexu. Za necelé dva roky měl významný post v jeho představenstvu a za další dva si na sebe napsal jeho Agrofert. A to pomocí squeeze outu, což je tzv. vytěsnění, kdy se naráz prudce navýší základní jmění podniku. A než stačí minoritní vlastník zareagovat, ztrácí tak rozhodovací práva a pak se může soudit třeba do alelujá, což se taky stalo. Zde to byla záhadná švýcarská firma, která štědře přes noc ve prospěch Babiše zainvestovala. A dál to šlo ráz naráz podobným stylem. Nebudu vám zde vypočítávat desítky firem, které padaly jako zralé hrušky, ať už zmíněným vytěsňováním, skupováním pohledávek, kumulací menšinových vlastníků do jedněch rukou, či podezřelé odprodeje státních podílů za nebývale nízké ceny v rozporu s výběrovým řízením, hlavně za vlád ČSSD premiérů Zemana a Grosse. Namátkou Lovochemie, Proferta (po převzetí Lovochemie byla tato nastrčená firma dána do likvidace s půl miliardovým dluhem vůči IPB), Agrobohemie, Agropol (majitel Agropolu byl obviněn ze zpronevěry, osvobozen byl až poté, co podnik prodal konkurenčnímu Agrofertu, patřila mu mj. i Jihočeská drůbež Vodňany), Chemopetrol, Unipetrol (ten získal Babiš za vlády Zemana za jednu třetinu ceny oproti vítězi výběrového řízení britské Rotch Energy, a přes nesouhlas privatizační komise), Kostelecké uzeniny, Aliachem a mnohé další. Ohledně svých obchodních praktik byl A.Babiš nesčetněkrát vyšetřován a vedl řadu soudních sporů. Ty nejzávažnější kauzy však byly zpravidla buď odloženy, nebo vyšuměly. Žalobkyně Lenka Bradáčová by o tom mohla napsat bestseler na pokračování. Není také samoúčelné, že řada policistů skončila nakonec ve službách Agrofertu, stejně jako soudní znalec Hrazdíra, na kterém stála kauza Lovochemie, taktéž na dvě desítky bývalých důstojníků a důvěrníků StB, či jiných zpravodajců. O "Palermu 90.let", jak ho s gustem podsouvá A.Babiš ODS svědčí také dar pro ČSSD 5 milionů kč v r. 1997 od panamské firmy Beltomate obchodních partnerů A.Babiše a taky to, že byl sám v minulých dvaceti letech spolu s Pitrem a Mrázkem hojně odposloucháván a citován ve výročních zprávách BIS a podobných útvarů (viz první dva odkazy). Ale popojedem.

Ty nic, ty muzikant

Babiše volím, protože odstavil lobisty a kmotry od penězovodů a zastavil tunelování státu, říkají nejčastěji jeho voliči, nemaje zřejmě spočítané vlastní kolečka v hlavě. Prosím vás o čem to vlastně mluvíte? Babišova ochranná ruka M.Zeman je zapleten snad do všech největších privatizačních průšvihů 90. let od MUS, přes OKD až po IPB. Sám byl na post prezidenta protlačen přes lobbistický projekt SPO-Zemanovci, což byla uměle vytvořená strana bývalých členů KSČ kmotrem Šloufem, jejíž největším investorem byl ruský Lukoil, a jež měla přímo v náplni jediný cíl - protlačit Zemana na Hrad. A sám Babiš na tom s čistotou není líp (viz předchozí odstaveček). Jaké že kmotry tedy odstavil od koryt, aniž by si tam nedosadil své lidi? Které? Jaké penězovody může utnout člověk, na kterého se veřejně ví, že okrádá stát o 135 milionů ročně na daních z korunový dluhopisů, tedy z výnosů peněz půjčených sám sobě a tyto výnosy ještě nadto odepisuje z korporátních daní. Člověk, o němž vyšetřování dotačního podvodu konstatuje, že to sice udělal, ale nedá se mu dokázat že to bylo schválně a člověk, který z pozice rozhodovací sám sobě schvaluje dotace vyšší, než sám odvádí daně? Jaké kmotry a lobisty mohl asi tak odstavit největší oligarcha a lobista v zemi, který spravuje impérium stovek podniků a společností, a jak se tím asi státu ulevilo, a v čem? A to nemluvím o desítkách nových daní, nařízení a omezení, které na prostý lid uvalil v rámci onoho "už je líp, že"?

Všichni mu, miliardáři malému, ubližují

Lex Babiš na něj ušila opozice a Kalousek, ale on všechny požadavky splnil, říkají titíž mezi sousty koblížku s marmeládou na bradě. Není to pravda. Novelu zákona o střetu zájmů zákon 14/2017 podala vládní ČSSD a mimo ANO pro něj hlasovaly všechny strany vyjma Okamurova Úsvitu, který se zdržel. Tedy ČSSD, KSČM, ODS, TOP09 a KDU-ČSL. Kde tedy máte tu opozici a kde Kalouska?

A nad to, onen zákon neukládá veřejnému funkcionáři zaparkovat své firmy do fondu. On mu říká, že se musí zdržet takového jednání, kde by osobní zájmy ovlivňovaly výkon jeho funkce. Tedy zkráceně: pokud řídíš ty kteří přidělují dotace, sám o ně nežádej. A to nesplnil ani náhodou.Zde: Osobním zájmem se pro účely tohoto zákona rozumí takový zájem, který přináší veřejnému funkcionáři, osobě blízké veřejného funkcionáře, právnické osobě ovládané veřejným funkcionářem nebo osobou blízkou veřejného funkcionáře zvýšení majetku, majetkového nebo jiného prospěchu, zamezení vzniku případného snížení majetkového nebo jiného prospěchu nebo jinou výhodu...

A kdo je kdo ve svěřenských fondech AB?

Správcem fondu AB private trust I je Zbyněk Průša. Na fond dohlíží tříčlenná rada protektorů složená z Alexeje Bílka, Václava Knotka a Moniky Babišové. Správcem fondu AB private trust II je Alexej Bílek. Na fond dohlíží rada protektorů ve složení Zbyněk Průša, Václav Knotek a Monika Babišová.

Tedy dlouholetí Babišovi přátelé, ředitelé několika jeho firem, z toho dva jeho právníci, jeden člen Česko-Ruské společnosti a vlastní manželka. A Andrej Babiš sám v roli obmyšleného, tedy příjemce zisku Agrofertu, ať je zaparkován kdekoliv. Jen znovu připomenu znění zákona: veřejnému funkcionáři, osobě blízké veřejného funkcionáře, právnické osobě ovládané veřejným funkcionářem...je libo ještě koblížek?

Nikdy neodstoupím, to si pamatujte, nikdy!

A na závěr kroky, jakými se posouvá politická kultura u nás:

-1997 Václav Klaus a vláda ODS podává demisi kvůli dvěma smyšleným sponzorům ODS. Soud možné krácení daní nakonec odložil.

-1999 Ivo svoboda (ČSSD) odstupuje z postu ministra financí z důvodů zahájení trestního stíhání proti jeho osobě.

- 2004 Vladimír Špidla a vláda ČSSD podávají demisi pro ztrátu důvěry svých koaličních partnerů.

-2005 Stanislav Gross (ČSSD), nedokázal vysvětlit 4,3 miliony na svůj byt.

-2005 Vladimír Mlynář, ministr informatiky ve vládě ČSSD, odmítal být ve vládě s podporou komunistů.

-2009 Mirek Topolánek a vláda ODS, ztráta důvěry.

-2013 Petr Nečas a vláda ODS, ztráta kreditu, umělá aféra Nagyová, dodnes nikdo neodsouzen.

Vypuštění a ignorace lustračního osvědčení, trestní stíhání pro dotační podvod, zveřejnění autentických kompromitujících nahrávek A.Babiše a novináře Přibila, několik lží ohledně Čapího hnízda v řadě, přesouvání svědků a veřejné svědectví syna A.Babiše v probíhajícím vyšetřování, naprostá ztráta důvěry koaličního partnera, korunové dluhopisy, zápis premiéra AB jako informátora StB včetně dochovaných zpráv ze schůzek, vyšetřování policie na několika ministerstvech současně, zpráva OLAF, audit EK, ...

...ano bude líp, a kdy? už bylo! Čau lidi.

https://www.euro.cz/byznys/babisova-mura-znalec-ktery-resil-prevzeti-lovochemie-dnes-pracuje-pro-agrofert-1337964

https://reportermagazin.cz/a/wcyHM/babisovi-policajti

https://jiriberanek.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=650420

https://demagog.cz/vyrok/17999

https://www.zakonyprolidi.cz/cs/2017-14

Autor: Petr Burian | středa 4.12.2019 16:07 | karma článku: 42.76 | přečteno: 3910x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 6 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 10.35 | Přečteno: 263 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.60 | Přečteno: 221 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.13 | Přečteno: 629 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.27 | Přečteno: 529 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...