Předsudečná hrabivost

4. 02. 2020 22:02:38
Ministryně Maláčová i její kolegyně Schillerová mají jedinečnou vlastnost. Vyčuchají vám na dálku i poslední stokorunu v kapse. Odtud je už pak jen krůček k tomu, aby vám ji v rámci nějaké vymyšlené spravedlnosti sebraly.

Výraz "předsudečný" jsem si vypůjčil od čaroděje Hamáčka, který ho zavedl jako součást trestného činu (předsudečná nenávist), a který vlastně říká, že člověk něco spáchal už v době, kdy ještě nic špatného neudělal. Ono se to docela těžko vysvětluje i odborníkům, kteří ho sami používají, zde citace z výroční zprávy policie: Orgány činné v trestním řízení se proto stále častěji zabývají projevy předsudečné nenávisti osob, které nepatří k žádnému extremistickému uskupení. Tyto osoby často ani netuší, že se svými výroky či činy dopouštějí trestné činnosti. Ať je to jak chce, tohle nové slůvko je prostě prďácké a naprosto přesně vystihuje schopnost obou jmenovaných ministryň oškubat každého občana bez rozdílu už dopředu, jen při pouhém pozdravu.

Jana Maláčová, ministryně práce a sociálních věcí (ČSSD), utrpěla rozhovor pro deník Právo, ve kterém opět excelovala. V rámci boje proti obchodu s chudobou chce odebírat státní dávky na bydlení těm rodičům, jejichž děti budou mít více než sto neomluvených zameškaných hodin. Tisíce dětí z vyloučených lokalit prý nedokončí základní školu a to je právě ten obchod s chudobou. Takže si to shrňme: obchod s chudobou je to, když si někdo neplní své povinnosti a může za to stát tím, že mu rozdává tučné socdávky. Dobře ona. Konečně první politik, který pojmenoval podstatu tzv. vyloučených lokalit pravými jmény. A dále to pocukrovala prohlášením, že za to mohou neziskovky, které celý tento problém udržují a zakonzervovávají. Tedy dvakrát palec nahoru a velký respekt.

Hůře se už plácala v druhé půli rozhovoru, v té o důchodech. Prvně připomněla, že ANO chce zavést povinné důchodové spoření ve fondech a hned na to si zklamaně posteskla, že po první vlně euforie zjistili, že je to vynález právě onoho druhého důchodového pilíře ODS, který ANO spolu s ČSSD za zvuků fanfár tehdy zrušily. Následuje definice spravedlivého důchodu. To je podle ministryně takový systém, když se lidem plošně přidají peníze. Třeba základní důchod 10 500kč + zásluhová složka. Peníze na to by se mohly vzít tak, že zvedneme odvody. Tedy že lidi, kterým chceme 15 let přilepšovat, budeme předtím 45 let škubat jak slepice. To se jí nakonec taky zdálo přitažené za vlasy a tak to otočila na: budeme teda škubat kapitalisty. A proč? Protože mají peníze. A my si budeme napříště pamatovat děti, že spravedlivé neznamená dát každému podle jeho zásluh, ale plošně oškubat ty kteří záhadně mají a rozdat to těm, kteří bůhví proč nemají.

Alena Schillerová, ministryně financí (ANO), taky přispěla svou troškou do mlýna. Podle předvolebního hesla: další zvyšování daní je pro ANO nepřípustné, už zvýšila poplatky a daně na kde co. A ve shodě s Janou Maláčovou i ona to zdůvodňuje tím, že lidi se prostě dnes mají líp, mají peníze a proto je třeba jim je sebrat. Jen připomenu, jak vypadá nezvedání daní: zvýšení daně z loterií, sázek a turnajů a výher z nich, zvýšení spotřebních daní, rušení daňových výjimek, třeba na plyn k vytápění, zvedání poplatků za státní úkony, zavedení daně z rezerv pojišťoven, kterou Schillerová nazvala rozverně "objektivnější narovnání", digitální daň, sektorové zdanění bank atd. Nově potom chce Schillerová uvolnit obcím koeficient podle kterého se vypočítává daň z nemovitostí.

Zvlášť zákeřným zavedení nových daní je pak stlačování prostoru osvobozeného od placení daní. Tím je např minimální období vlastnictví nemovitosti, po jehož uplynutí se už nemusí z prodeje platit daň z příjmu. Platí to pro spekulanty s nemovitostmi, kteří si na přeprodávání nemovitostí založili svůj příjem. Po novu už nestačí vlastnit objekt jen 5 let, ale celých 15 roků. Takže v praxi bude docházet k situacím, kdy si mladá rodina koupí menší byt. Zaplatí z něj daň z nabytí nemovitosti ve výši 4%. Za 12 let a s více dětmi se rozhodne ho prodat a koupit si větší. Z jeho prodeje pak zaplatí dalších 15% z vlastních peněz takto získaných a pak další 4% z ceny nového bytu. Dohromady se jedná o hezkých 23% z už jednou zdaněných peněz. Krásná práce. Babinský by musel nad takovou mimořádnou zlodějinou za bílého dne jen v úctě zblednout závistí.

http://www.helcom.cz/cs/novy-pojem-predsudecna-nenavist-je-predmetem-sporu/

https://www.novinky.cz/domaci/clanek/malacova-zakladni-skolu-nedokonci-tisice-deti-chci-to-pres-davky-vyresit-40311952

https://www.idnes.cz/ekonomika/domaci/dan-z-nemovitosti-stravenky-schillerova.A200202_135850_ekonomika_cern

Autor: Petr Burian | úterý 4.2.2020 22:02 | karma článku: 32.61 | přečteno: 838x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jiří Žamboch

Prokazatelně lživý titulek o spotřebitelské náladě:

Titulek Seznam Zprávy: "Blbá nálada ustupuje, Češi se cítí ekonomicky nejlépe za tři a půl roku" znamená, že autor neumí napočítat do tří (let). Důkazem jeho lživosti jsou přitom informace přímo z článku.

29.3.2024 v 9:14 | Karma článku: 18.83 | Přečteno: 232 | Diskuse

Michal Sabó

Nechte nám Mrazíka! Proč Češi stále milují Rusko a staré časy?

Česká veřejnost je rozdělena na dvě poloviny. Jedna podporuje Ukrajinu, druhá si stojí za Ruskem. Co vede lidi k hájení tyranie?

29.3.2024 v 6:45 | Karma článku: 17.49 | Přečteno: 548 | Diskuse

Jiří Žamboch

Putinovo dnešní vojenské srovnání NATO a Ruska záměrně kulhá.Situace Ruska je o dost lepší

Dnešní srovnání NATO Putinem dalším chytrým Putinovým tahem.Prohlášení "Rusko vydává desetkrát méně na obranu než Spojené státy, tak je ruský útok na NATO nesmyslný." má ukolébat veřejnost evropských členů NATO.Je to však jinak.

28.3.2024 v 20:10 | Karma článku: 14.33 | Přečteno: 392 | Diskuse

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 14.99 | Přečteno: 252 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 29.95 | Přečteno: 671 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...