Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Muž, který tam nebyl

Členové vlády na svém zasedání nevěří vlastním očím. Na stole před židlí premiéra se rozevírají a zavírají šanony, propiska sama letí po papíře. Na onom místě však nikdo nesedí. Nakonec se šálek kávy sám vysrkne a hrkne židle. 

Podobné halucinogenní zážitky s osobou Andreje Babiše má celá řada lidí a institucí. Záhadné jevy provází jeho osobu odnepaměti a takřka na každém kroku. Proplétají se, bují a vznikají jejich paralelní odnože. A dokonce se vlivu těchto nadpřirozených sil nevyhnou v jeho blízkosti ani takové exaktní obory, jako jsou matematika či statistika. Například čím víc snižuje daně, ty se samy zpětně navyšují dvakrát tolik. Když sníží stav úředníků, přibude jich a pokud zabrání nějakému korupčnímu jednání na některém ze svých ministerstev, tři nové takové kauzy automaticky vzniknou. Pojďme se podívat na ty nejmarkantnější z nevysvětlitelných záhad, jež generuje osoba Andreje Babiše.

Je 11.listopadu odpoledne roku 1982. Důstojník StB npor. Šuman sedí právě ve vinárně U Obuvníka. Objedná si dvě sklenky vína a pak se sám se sebou pustí do živého rozhovoru. Chvíli mluví vážně, poté cosi šeptá spiklenecky přes stůl, aby se nakonec začal chraplavě smát na celé kolo a bujaře se u toho plácat do stehen. Přes stůl pak posouvá vázací akt ke spolupráci Andreje Babiše s StB. A ačkoliv modř na podpisu ještě ani neuschne, on si náhle všimne, že proti němu vůbec nikdo nesedí. A ani předtím nikdy neseděl.

Podnikatelské celebrity a vybraní hosté jsou přítomní na rautu u příležitostí otevření Čapího hnízda. Náhle se mikrofon sám poklepe a odkašle si. A přestože za ním nikdo nestojí, prostorem se z něj linou slova bezmezné sebechvály a pašáctví nejvyššího stupně. Vše pak zakončí tanec nůžek ve vzduchu, které samy přestřihnou slavnostní pásku. Šampus lupne, jedna nalitá sklenička se oddělí od ostatních a začne plout prostorem, kde se pak sama nabízí ostatním k přiťuknutí.

Jsou devadesátá léta. Premiér Zeman si s úlekem všimne, že se některé firmy začínají samy od sebe privatizovat pod jménem Andrej Babiš. Poděšeně volá náčelníkovi vyšetřování ekonomické kriminality. Ten mu však fenomenální úkaz může jen potvrdit. U něj na odboru se zase pod stejným jménem vede sama řada vyšetřování a soudci se prý zabývají několika kauzami, v nichž záhadné zjevení také figuruje. Nakonec se tyto tři instituce dohodnou, že všechny případy těchto nevysvětlitelných úkazů raději uzavřou a odloží. Nebudou vyvolávat veřejnou paniku.

V roce 2014 se za podobných záhadných okolností samy spustí daňové úlevy pro holding Agrofert ve výši téměř 1,5 miliardy. Jsou vedeny jako investiční pobídky a vznikají kdesi v nejvyšších patrech ministerstva financí. Když však chce nižší úředník přijít této záhadě na kloub a pootevře dveře kanceláře ministra financí, zůstane zkoprněle zírat. Ačkoliv je kancelář viditelně prázdná, telefony na stole se samy vytáčejí a zvedají, papíry šustí a hbitě se zaplňují říznými příkazy. Sada vládních razítek pak sama štempluje všechno co se jim postaví do cesty.  Stejný poltergeist ovládne za rok i celý Agrofert a ten bude sám sebe řídit bez lidské vůle.

Podobné zážitky potvrzují shodně různí lidé ze všech koutů země. Jejich telefon se v noci sám rozdrnčí a hlas stejný Andreje Babiše je úkoluje k tomu, aby někoho mediálně zničili, anebo zaklekli na nějakou firmu. Zpětným vyšetřováním se pak vždy zjistí, že Andrej Babiš to nebyl. Že u toho vůbec nebyl. Že vlastně nikdy nebyl u ničeho z toho. A to i přes to, že se jeho alter ego objevuje záhadně na videozáznamech, zvukových nahrávkách a v podobě podpisu úředních listin. 

Záhadolog ing.Karel Janota k tomu říká: 

"Je to asi ta největší záhada v dějinách lidstva. Nejde jen o velikost fenoménu a jeho rozsah, ale i mnohotvárnost a flexibilitu. Taková Lochneska ví kde je její místo a co se od ní očekává. Čupakabra má také své teritorium a vymezené zvyky. Podle počtu pozorování Yettiho byste si mohli řídit kalendář a Olgoj Chorchoj se jen tu a tam ozývá z podzemí a u toho zabije pár lidí v předem dohodnutém prostoru. Ale Babisshot je něco jiného. Mění to svou podstatu, sílu i cíl útoku za pochodu. Nikdy nevíte kde a v jaké formě se to objeví. Je to úžasný fenomén a my záhadologové jsme rádi, že se objevil právě v Česku, ačkoliv podle nejnovějších výzkumů se k nám přelil odněkud z východu. Kulový blesk je oproti tomu jen rozvařené kindervajíčko."

Abychom si demonstrovali reálný projev takového úkazu a jeho psychický dopad na všechny zúčastněné, nechme mluvit přímého svědka Jana Hodonínského, obchodního náměstka Purifemie a.s.:

"Jeli jsme na vánoční chlastanici do podnikatelského kongresového centra Čapí hnízdo jako obvykle. My všichni manažeři včetně Tomáše, majitele podniku. Ubytko za 5000kč na noc, jídlo nejde pod 800 stovek, kafe skoro za kilčo. K tomu hektolitry chlastu a tlupa holek na telefon bez vyššího vzdělání. Děláme to tak každý rok. A pak to smáznem z daní, včetně těch holek. Po třech dnech, když vycházíme bránou ven, najednou jsme ztuhli ve křeči. Všechno se okolo nás začalo vlnit a cítili jsme strašnou zimu. Nemohli jsme se ani pohnout. Ten tlak v hlavě, to brnění po celém těle.  A pak to bylo najednou pryč. A když jsem se otočil zpátky, nevěřil jsem vlastním očím. Za mnou byla rodinná farma. Kozičky, štěňátka, mývalové a okolo pobíhající děti s párkem v rohlíku za dvacku. Byli jsme rázem v jiném čase a v jiné dimenzi. Od té doby už nenašel nikdo z nás odvahu se tam vrátit. Jarda se z toho šoku dal potom k Jehovistům."

Vázací akt, u kterého nebyl:

https://zpravy.aktualne.cz/domaci/kompletni-spis-spolupracovnika-stb-andreje-babise/r~i:gallery:31547/r~704e6354b3f611e780320025900fea04/

Nahrávky, u kterých byla jen paní Účelovka:

https://www.youtube.com/watch?v=CtKO_i6heP4

Úkolování, u kterého nebyl:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/na-internetu-se-objevila-nova-nahravka-andreje-babise-s-novinarem-mf-dnes-31082

Daňové pobídky pro Agrofert ve výši 1,5 mld., u kterých nebyl už vůbec nikdo:

https://www.peak.cz/dotacich-lidech-aneb-agrofert-tezi-podpory-statu/5890/

Nývlt otevírá Čapí hnízdo:

https://www.youtube.com/watch?v=HcuUE4EWt8g

Macháně úkoluje po telefonu:

https://www.youtube.com/watch?v=f5lIU_YjIWI

Babisshot se objevuje na záběrech z jednání vlády, kde A.Babiš přitom vůbec nebyl:

https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zaloba-kvuli-dotacim-jste-smesni-manazeri-agrofertu-vzkazuje-vlade-opozice-88282

 

Autor: Petr Burian | pátek 7.2.2020 6:18 | karma článku: 29,40 | přečteno: 762x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik