Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Křeček škrábe, kouše

Parta lidskoprávních aktivistů bránila novému ombudsmanovi S. Křečkovi ve vstupu do úřadu. Vadí jim, že prý avizoval, že nebude chránit práva menšin. A má pravdu. Žádná práva menšin totiž neexistují. Existují jen práva nás všech.

Jejich sebezviditelňovací kabaret se hemžil infantilními hesly jako "bílej křeček jede tmou", anebo "ochránce utlačované většiny tady nechceme". Ti bílí příslušníci majority tím vlastně říkají, že napříště si nepřejí aby ombudsman hájil jejich práva jakožto příslušníků většiny, ale výlučně jen práva menšin. To ovšem není možné, protože právo platí obecně a plošně pro všechny obyvatele a nelze z něj vyjmout nějakou skupinu občanů na základě jejich průvodního znaku. Vlastně tím zavedli nový pozoruhodný trend samodiskrimace. Ta zatím u nás oproti skutečné diskriminaci právně postižitelná není, stejně tak jako idiotství. Tak jak tak se to bude jistě dobře vyjímat na self záběrech na sociálních sítích, kvůli čemuž to hlavně ty vyprázdněné hlavy dělaly. Vedle Veřejného ochránce tím zmiňovaní vlastně založili i paralelní instituci Veřejný kašpárek. No nevím jestli bude mít Ovčáček z konkurence radost.

https://www.idnes.cz/brno/zpravy/krecek-ombudsman-verejny-ochrance-prav-urad-brno-sabatova-protesty.A200220_090648_brno-zpravy_vh

Stanislavu Křečkovi je hlavně spíláno za to, že chce úřadu vrátit jeho původní význam. Tím je veřejný arbitr ve sporech občan versus stát. A nikoliv ho posouvat dál v roli státního panzerfäustu lidskoprávních neziskovek a jejich zájmů, kam ho nasměrovala jeho předchůdkyně Šabatová. Do pravomocí úřadu patří nejen potírat protiprávní a pochybné jednání úřadů, ale také upozorňovat na nečinnost a také praxi, která je jinak v souladu s nějakou legislativou, ale v reálu jde proti přirozeným právům jedince. Tato svá zjištění pak prezentuje formou doporučení a připomínek. 

Výstřik žluče aktivistickým fanatikům vyvolala jistě řada jeho prohlášení. Třeba, že kancelář ombudsmana zde není primárně jako úřad na ochranu lidských práv, tedy že nebude aktivně vyhledávat a vytvářet možné problémy a stavět se automaticky na stranu domněle ukřivděným. Že nebude hájit a prosazovat něčí osobní zájmy a nad rámec stávající legislativy už vůbec ne. Naopak připustil, že svobodné rozhodování o svém vlastnictví má vždy prioritu, byť může mít i potencionální náboj diskriminace jiných. Škoda, že takto Křeček nemluvil před lety v roli zastánce regulovaného nájemného. Stát by dnes nemusel doplácet obří vratky na činžích a já mu mohl tleskat už tenkrát.

Zde v rozhovoru vysvětluje, proč by majitel bytu měl mít možnost legálně nechtít za nájemce roma. Trošku mi tam bohužel chybí argumentace, že zatímco nevděčného a neplatícího hosta, nebo nakupujícího přivolaná policie vyhodí za flígr na mráz, u nájemníka parazita udělá totéž s majitelem bytu. Protože rok neplatící a brajgl dělající romskou rodinu se čtyřmi dětmi bez platné nájemní smlouvy vám žádný policajt na chodník nevystěhuje. Až sem to dopracovali oni aktivisté práv menšin. Tak to bohužel je. A dokud to nebude jinak, mohou si romové ztěžovat na rasismus při shánění bydlení jak chtějí. Až se začnou nazývat věci pravými jmény, mohou se teprve potom začít řešit skutečné problémy. Ale kartonem s nápisem "lidská práva všem" v rukou tydýta se zmijovkou na hlavě se to opravdu nestane.

 

Autor: Petr Burian | pátek 21.2.2020 12:27 | karma článku: 44,12 | přečteno: 2981x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

USA a Čína musí být partnery, řekl Si. Blinken mu vyčetl podporu Ruska

26. dubna 2024  13:10,  aktualizováno  13:45

Ve vztazích mezi Čínou a Spojenými státy zůstává mnoho problémů. Musí ale být spíše partnery než...

KOMENTÁŘ: Byrokracie s vízy? Přitvrdíme. Jak Česko zařízlo studenty z ciziny

26. dubna 2024

Premium Nenápadná úřední klička zásadně zkomplikovala život zahraničních studentů v Česku. Stát ještě...

Podvodník prodával falešné vstupenky na koncerty i sport, naletělo mu 500 lidí

26. dubna 2024  12:50

Falešné vstupenky na kulturní a sportovní akce nabízel na internetu muž z Uherskohradišťska, který...

V kontejneru vzplála stará elektrobaterie, patrně kvůli technické závadě

26. dubna 2024  12:45

Zřejmě závada na staré elektrobaterii způsobila páteční požár kontejneru na skladování...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik