Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Řecká hranice - anatomie lži

Jako kdysi stojí na hranicích davy migrantů bez dokladů. Jako tenkrát jsou ze všech koutů světa a tvrdí, že jsou uprchlíci. I tito drží v rukou smartphony a šutráky. Jenže tentokrát o ně země zaslíbené nestojí. Přiznávají pravdu. 

Polehoučku a nenápadně přiznávají lídři Evropy, že pět let stará hurá akce "migrant do každé rodiny, do každého stavení", byla kardinální chyba. Doktorů nepřibylo, peněz ubylo a ani následná výzva k V4 "sdílejte s námi naše hlupáctví v soutěži o Darwinovu cenu" se nesetkalo u jejich představitelů s bůhví jakou odezvou. Maximálně tak trojslovnou.

Země západní Evropy nadopované tehdy spasitelským komplexem si na vlastní kůži ověřily, že arogance, faleš a vydírání je v lidech poněkud hlouběji na to, než aby samy odpadly překročením státní hranice. A tak jen Německo zaznamenává mezi příchozími tisíce válečných zločinců a kriminálníků, kteří se prohlašují za Jezídy, u žádostí o azyl se objevuje až 70% lží a falešných údajů, mezi inženýry je pětina úplně negramotných abonentů, více než polovina žadatelů nesloží základní integrační zkoušku ani po třech letech usilovných studií, kam beztak nedocházejí a z vyhoštění si většina z nich dělá jundu. Předpokládám, že ostatní země na tom nebudou o moc líp. A tak není divu, že původní heslo Vítejte, To zvládneme, přes To nezvládáme, se nakonec usadilo na Pojďme se zabarikádovat a No Pasarán! 

https://www.idnes.cz/wiki/obecne/spolkovy-urad-pro-migraci-a-uprchliky.K5050174

Německo dnes hlásá, že žádné nové příchozí nepřijímá a pořádá na svých hranicích hony na migranty, které následně zatkne a uvězní, předtím než je vykopne za nelegální vstup. Špičky EU stojí na řeckých hranicích vedle řeckého premiéra Mitsotakise při jeho proslovu o tom, že ochrana unijních hranic je podporou evropských hodnot, a bouřlivě mu za ta slova tleskají. Ještě před čtyřmi lety by vám přesně za tohle smazali účet, roztrhali rodnej list a nazvali vás náckem. Jo doba se mění a je to věru hustej kvapík.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/migranti-eu-turecko-recko-migracni-krize.A200308_152540_zahranicni_blj

Náckama tehdy nazvalo Rakousko Maďarsko za to, že dělali přesně to stejné jako dnes Řekové a Německo nás za to, že jsme migranty poctivě prověřovali v detenčních zařízeních, tak, jak to oběma zemím nařizovala unijní pravidla. Ono kdyby se se tehdy opravdu důsledně prověřovalo, kdyby se agresivní a falešní migranti sváželi autobusy od hranic a ne naopak do vnitrozemí a kdyby se pomáhalo jen těm opravdu potřebným, nemuseli bychom udýchaně doklopýtat k dnešku. Dnes do nacistů totiž nadává naopak Turecko EU. A stejně aktivisticky jako ona tenkrát, i ono sváží dnes migranty k hranicím autobusy, vybavuje je náčiním a důrazně vybízí k tomu, aby násilím prorazili zátarasy, porvali se s pohraničníky a nastrčili své děti jako živé štíty. Což oni, jako tehdy, i dnes rádi dělají.

https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/erdogan-prirovnal-recke-pohranicniky-k-nacistum-40316334

Na tomto dnešním zmenšeném schématu migrační krize je velmi dobře vidět kdo je plně zodpovědný za ten nekontrolovatelný průšvih let nedávných. Za tu podporu jakože syrských migrantů z Afghanistánu, Pakistánu, Bangladéše, celé Afriky a kdoví ještě odkud, za cinty o tom, že údajně prodali své domy v rozstřílených válečných oblastech, kde ze zoufalství zanechali jen své ženy, děti a doklady, aby se po cestě nemuseli dělit o svůj celoevropský roaming s neomezenými daty dobíjený na své drahé smartphony bůhví kým a čert vem odkud. Kdo kam převážel a svážel sta tisíce údajně zoufalých lidí v bídě, kteří nemají nic, mimo půl milionu na cestu a k tomu přesné instrukce v kapse a asistenci lidskoprávních aktivistů za zády. Zde se teprve ukazuje ten hrozný zločin, který Evropa svou zaslepeností napáchala na skutečných válečných uprchlících namačkaných v uprchlických táborech kdesi v dáli okolo válečných oblastí, které nechala napospas bídě, gangům a sexuálním otrokářům. Ale chápu, že selfíčko s migrantem z bahna tábora na blízkém východě nevypadá na fejsku tak dobře, jako to stejné z perónu na nádraží v Drážďanech. Paní Merkelová jich má ostatně celou sbírku.

Tak tohle všechno se za pouhé čtyři roky, díky Bohu, změnilo. Jen jedno ne. Staří dobří pacienti s vítacím komplexem. Sice už jich notně ubylo, ale za to zůstali jen ti fakt skalní. A stejně jako před pěti lety, i dnes melou pořád dokola jen tři věci. Nenávist, tím označují všechno a každého, kdo je proti nelegální migraci, má k tomu argumenty a chtěl by s nimi o nich diskutovat. Hysterie, tou vysvětlují proč je drtivá většina lidí proti nim a evropské hodnoty, kterými si nahrazují zase svou zoufalou neschopnost jakkoliv v daném tématu argumentovat.

Tak jak tak si však mohli už dávno všimnout, že ony evropské hodnoty jsou dnes holky z domu na předměstí, které poslouží zrovna tomu pánovi v cylindru, který si na ně dole na recepci prstem ukáže. Tak to prostě je.

 

Autor: Petr Burian | pátek 13.3.2020 0:58 | karma článku: 42,14 | přečteno: 2102x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nejednáme. Na obzoru je stávka soudních pracovníků, požadují vyšší platy

25. dubna 2024

Premium Odvádějí vysoce odbornou práci, musejí skládat speciální zkoušky, někdy sami vypracovávají drobná...

Pokroková nenávist k Židům. Jak se z univerzit v USA staly filiálky Hamásu

25. dubna 2024

Premium Na elitních amerických univerzitách vyhánějí Židy takovým stylem, že to tam vypadá jako v Německu...

Karafiátovou revoluci zažehla jediná píseň. Portugalsko vyvedla z diktatury

25. dubna 2024

Málokterá revoluce je spojena s písní a květinou, jako se to stalo té portugalské. Před 50 lety se...

Chtěl se odpálit během olympiády v Paříži. Ve Francii zatkli 16letého hocha

24. dubna 2024  22:47

Kriminalisté ve Francii v úterý zadrželi 16letého mladíka francouzské národnosti, který na...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik