Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Věc názoru

V poslední době v lidech vyklíčila fazole, že jakoukoliv ptákovinu kterou vypustí musí ostatní respektovat, protože je to jejich názor. Nejvíc dogma o názoru potom šíří ti, kteří jiný názor k tomu svému kategoricky nepřipouští.

Na neomylnost svého názoru doplatil také onen dědek v Buffalu, který se snažil úkolovat postupující těžkooděnce. S namířeným mobilem jim vyrazil vstříc a snažil se je zadržet po vydání rozkazu "vyklidit prostranství". Na záběrech je vidět, jak s nimi začíná diskutovat a poukazuje na to, že mají obušky. Ovšem jen do té doby, než je jedním takovým obuškem odstrčen, rozhodí krovky na beton a spustí rajskou. Propadl totiž sebeklamu, že když on jim říká svůj názor, jsou oni povinni se zastavit, vyslechnout ho a minimálně o něm přemýšlet. Nejsou a on už to ví. Tím komikem byl 75letý Martin Gugino, celoživotní aktivista za dostupné bydlení, záchranu klimatu a proti zvůli policie.

https://zpravy.aktualne.cz/zahranici/v-buffalu-obvinili-policisty-kteri-svalili-75leteho-demonstr/r~460abb80a81611eab0f60cc47ab5f122/

Incident se stal při masových protestech po úmrti černošského kriminálníka George Floyda při policejním zásahu. Floyd zaplatil cigarety falešnou bankovkou. Přivolané hlídce se odmítl legitimovat, odmítl vystoupit z vozu, bránil se zatčení, nechtěl nastoupit do policejního vozu s tím, že má klaustrofobii, utíkal z něj až nakonec zhynul na zakleknutí krku, při kterém sípal, že nemůže dýchat. Škoda, že předtím policistům pětkrát v řadě za sebou lhal, protože tentokrát mluvil pravdu, ale nikdo mu už nevěřil. A my si budeme pamatovat, že jakýkoliv názor má kredit úměrný pouze tomu, kolikrát jeho nositel předtím lže. Nikdo tedy není povinen brát ohled na plky permanentních lhářů, byť se různí aktivisté a levičáci právem na svůj názor ohánějí jako komunisti kalašnikovem v době normalizace. A jen doplním, že v době zákroku to byli oni policisté, kteří chránili společnost před recidivistou, který se ji snažil okrást. A dost možná kdyby ho tehdy velkodušně propustili, zase by tento pětkrát odsouzený feťák přepadl se svým gangem těhotnou ženu v jejím domě, klečeli by na ni na zemi, a "milý a dobrosrdečný Floyd", jak ho popisují jeho přátelé, by jí zase mířil pistolí na těhotenské břicho a u toho řval: "kde máš peníze a drogy, ty děvko!". Tak, jako to udělal už v minulosti. Ale to je čistě můj názor.

https://www.arfa.cz/kdo-byl-george-floyd-jehoz-smrt-vrhla-usa-do-obcanske-valky-proc-miril-pistoli-na-bricho-tehotne-zeny-kdyz-v-jejim-dome-hledal-drogy-20-let-na-pervitinu-exkluzivne-soudni-dokumenty-a-prehled-tre/#.Xt300EUzaM8

Tu správnou chvíli na projevení svého názoru po této události vycítily také sta tisíce rozhněvaných lidí po celém USA lačnící po destrukci. A tak za výkřiku "chceme právo a spravedlnost pro všechny" začaly ničit a rabovat cizí majetek. O tom, že na to mají nárok, jsou neotřesitelně přesvědčeni. Vždyť co je víc, než jejich názor. A ti okradení ať drží kušňu, právo na názor je přeci vždy na prvním místě. Tedy pokud je ten názor správně a vyváženě formulovaný, jako např. v rozhovoru s Češkou Ivanou Žákovou, která žije přímo v Minneapolisu, městě onoho policejního zásahu, které demonstranti následně zčásti zdemolovali a vyrabovali:

Jak byste popsala lidi, kteří protestují? Jsou to hlavně Afroameričané? 

V těch umírněnějších protestech je i hodně bělochů nebo jiných etnik. Nad těmi největšími incidenty jsou zatím velké otazníky, protože se neví, co to bylo přesně za lidi...

Tak já vám nevím, ale bělocha s transparentem pozná bezpečně a černocha vylézajícího z výkladu s osmdesáti palcovou TV na rameni už ne? Divné. Dělat ze sebe hurvajze sice může být životním stylem, těžko však respektovaným názorem. Stejně tak, jako hesla proti rasismu ve stylu "černý život má cenu" (cožpak my už zase rozdělujeme lidi podle barvy kůže a smíme říkat černý?) anebo nápisy na obchodech "nebrakovat, patří Afroameričanům". Ale stejně je jim to prd platné, protože když spravedlnost, tak pro všechny. Přeci by nechtěli být z procesu ozdravění společnosti vyloučeni jen pro barvu své kůže, no ne? To by byl přeci rasismus.

A následuje vysvětlení černošské aktivistky Tamiky Malloryové, proč to všechno dělají. Je to proto, že černoši jsou k rabováni přinucení tím, že je Američané (rozuměj bílí) celou dobu předtím okrádali taky. Nejenže z toho vyjádření stříká po litrech čirý rasismus, ale i pravé myšlenkové bezdomovectví. A být blbcem taky není názor, nýbrž životní úděl.

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/usa-protesty-rabovani-loupeze-cernosske-komunity-new-york-los-angeles.A200603_163814_zahranicni_jhr

Oni jsou vůbec ti aktivisté svým VIP právem na názor tak posedlí, že jim vražda jako forma projevu nenásilí nepřipadne vůbec divná. A tak se v USA v rámci demonstrací za právo na život kupí mrtvoly. V Los Angeles střelí policistu do hlavy za bílého dne, jinde po nich pálí z davu, či odstřelovači na střechách. Ve sátě New York se pak do nich najíždí SUVečkem. Protože jak se říká, mír musí být zachován, i kdyby kámen na kameni neměl zůstat. A my v Evropě už víme, že ani terorismus není názorem, nýbrž vždy sprostou vraždou.

https://www.armyweb.cz/clanek/obcanska-valka-v-usa-policista-byl-zastrelen-behem-nepokoju-v-las-vegas-neznami-odstrelovaci-v-ulicich

Naproti tomu svůj názor opačného gardu vyjádřila politická komentátorka Candace Owensová. Ve svém živém příspěvku na facebooku označila Floyda za kriminálníka a podivila se nad tím, že ho černošská komunita oslavuje jako mučedníka. Dále pak zmiňuje výrok černošského spisovatele Shelbyho Steela, a dodává, že největším problémem Afroameričanů jsou Afroameričané (našim největším problémem jsme my sami). To ovšem mezi černošskými aktivisty vyvolá bouři. Protože podle nich je nehorázné, aby jejich názor, na který mají výlučné právo, zpochybňoval někdo jiný zase svým názorem. A tak vedle mnoha nelichotivých označení a vulgarit schytá komentátorka také nálepku rasistky. Pikantní na tom je potom fakt, že ona sama je také černoška. Jenže není levicová a neschvaluje rabování, násilí a nanebevzetí sprostého zločince. A tím se sama vyčleňuje z komunity spravedlivých s výlučným právem na názor. Její proslov si poslechněte v odkazu. Mluví spatra a přitom velice rozumně a živě.

https://cnn.iprima.cz/nevelebim-floyda-byl-to-zlocinec-cernosska-komentatorka-vzbudila-v-usa-bouri-4132

 Co říci závěrem. Snad jen aby lidé se svými názory nakládali jako s každou jinou cenností. Protože hezky se obléknout a upravit, pak jít do společnosti a tam prásknout hovadinu jak vrata od hangáru, to už rovnou můžete běhat nazí v boa po ulicích a vykřikovat, že máte 96 pohlaví současně. A taky to bude váš názor.

Autor: Petr Burian | pondělí 8.6.2020 12:43 | karma článku: 34,60 | přečteno: 894x
  • Další články autora

Petr Burian

Země opaků

Vše, za co bojovali, trpěli a umírali naši předkové, se nám splnilo. Máme blahobyt, rovnoprávnost a bezpečí. Mnozí lidé zadušení tak snadným životem, absencí nepřítele a překážek, se však rozhodli to zničit a vydat se cestou zpět.

15.7.2020 v 12:36 | Karma: 39,90 | Přečteno: 1858x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Zlepšení situace Romů

Pan Zdechovský napsal blog, v němž popisuje cestu ke zlepšení životních podmínek Romů, kteří se sami chtějí přičinit. A jako spousta podobných projektů i tento má stejnou charakteristiku: je přehršlí slov o tom proč, ale ne jak.

8.7.2020 v 17:00 | Karma: 39,93 | Přečteno: 1997x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Neberte nám černou, nepatří vám

Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

6.7.2020 v 20:35 | Karma: 38,45 | Přečteno: 1341x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Babiš přiznal, že všechno dělá správně

Na Idnes dostal pan premiér prostor ke svému vyjádření. Jeho komentář s názvem Proč se dnes můžeme zadlužit, je prakticky souhrn toho, jak to všechny vlády před ním dělaly blbě a jak on to dělá všechno dobře.

2.7.2020 v 21:00 | Karma: 36,34 | Přečteno: 1373x | Diskuse| Politika

Petr Burian

Příběh o rasismu

Kdybych byl Rom, mohl bych vám tady vystřihnout svůj příběh o rasismu na pokračovaní jako z partesu. A kdybych byl ještě k tomu matka samoživitelka, protkal bych ho takovou nebetyčnou diskriminací, že by jedno oko nezůstalo suché.

28.6.2020 v 12:58 | Karma: 42,72 | Přečteno: 2153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Za znásilnění a pokus o vraždu patnáctileté dívky dostal Ukrajinec 19 let

24. dubna 2024,  aktualizováno  11:08

Krajský soud v Plzni odsoudil na devatenáct let Ukrajince Viktora Veselovského, který se loni v...

Noci zůstávají mrazivé. Ze čtvrtka na pátek spadne teplota pod nulu na celém území

24. dubna 2024  11:05

V nadcházejících dnech bude v ČR opět mrznout, v noci na čtvrtek budou podle ČHMÚ přízemní mrazíky...

Ředitel ČT považuje Etický panel za důležitý. Hledá nové členy

24. dubna 2024

Před Velikonocemi rezignovali členové Etického panelu České televize (ČT) kvůli sporům s ředitelem...

Rusové ostřelovali Charkov, Ukrajinci zasáhli ropné sklady u Smolenska

24. dubna 2024  8:33,  aktualizováno  10:59

Sledujeme online Rusko útočilo střelami S-300 na Charkov. Poničené jsou čtyři obytné budovy, oznámil starosta...

Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!
Svatý grál na suchou kůží na nohou. Přečtěte si, co vám pomůže!

30 uživatelů eMimina mělo možnost otestovat krém na nohy od Manufaktury z kolekce Louka. Pomohl vám na suchou a hrubou pokožku chodidel? Přečtěte...

  • Počet článků 294
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1815x
Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Seznam rubrik