Neberte nám černou, nepatří vám

6. 07. 2020 20:35:54
Barvy a jejich názvy jsou společným vlastnictvím lidstva. Můžeme je sdílet, ovšem nikdo nemá právo si nárokovat výhradní rozhodování o používání té či oné barvy. Nikdo na ni nemá copyright. Ale přesně tohle se dnes děje. Bohužel.

Karetní hra Magic The Gathering vznikla v roce 1993 a patří do těch bláznivých her mytologické říše plné čar a kouzel. Je ve světě, hlavně mezi mladými, natolik populární, že se v ní pořádají i mezinárodní turnaje. Obsahuje karty pěti barev různé síly, a to bílou, černou, červenou, modrou a zelenou. Každá barva potom zastupuje jeden fenomén, jako je smrt, víra, oheň, voda a příroda. Hráč může soupeři nechat zablokovat vynesení určité barvy v příštím kole. Tedy mohl, dříve. Ani tyto barvy neunikly pozornosti pomateným lidskoprávním agresorům a vydupali si, že černá karta nesmí být nikdy zablokována. A proč? Protože prostě černá.

Jistý český youtuber byl zablokován i se svým videem, protože v něm v určité chvíli zvolal: zásah do černého! A do černé se strefovat prostě nesmí, i kdyby byla středem terče. Jiný český hráč internetové bojovky zase sdělil po chatu svému spoluhráči, že bude každou hodinu od hry odskakovat, protože "přikládá do kotle na zimu, aby oheň nevyhasl". Jeho nešťastné vyjádření si vysloužilo týdenní ban, protože na-zi spolu s nehasnoucím ohněm bylo vyhodnoceno jako propagace nacismu.

Ovšem zdaleka nejotřesnější stupiditu ze strany protirasistických magorů okusil na vlastní kůži chorvatský šachista Antonio Radić, který vede na youtube veleúspěšné šachové okno s analýzami partií světových hráčů, které má miliony shlédnutí. Jeho poslední díl byl zablokován jako škodlivý. Zřejmě kvůli komentářům typu: bílý útočí a černý se už neubrání. Teprve po protestech stovek tisíc šachových fanoušků byl onen sporný díl vrácen do veřejného prostoru bez jediného slůvka vysvětlení. A to je jen začátek.

Naprosto neomaleně vykřikují, že budou potírat všechny stereotypy a předsudky, aniž by je vůbec konkrétně definovali. Prostě jsou to takové, za které je v tu chvíli označí oni sami. Prakticky tím říkají, že se teror bude stupňovat pomocí rozsáhlé cenzury bez jakýchkoliv pravidel. Zlaté staré časy, kdy jsem byl zabanován za slovo "sekundární". Tam se dal aspoň vysledovat určitý vulgarismus, i když stupidita to samozřejmě byla taky.

Vadí už naprosto všechno a stalo se mezi těmito nemyslícími snaživci módou, aby si našli někde svůj vlastní zástupný problém, který údajně vadí, a skrze něj osočovali a vydírali slušné lidi s ním spojené. Na řadu pak přijdou možná i teplomety, stmívače, bělidla, bříza bělokorá, černé svědomí, mužstvo, Otrokovice, červená na semaforu, nadřazený orgán, nebo hrnek, který zesměšňuje lidi po ztrátě jednoho ušního boltce. Nahnuté to má i Othello, mouřenín benátský s vraždícím černochem v hlavní roli, Stravinského Prostopášník s vousatou Turkyní, či Psí srdce od Bulgakova, kde se tou největší levičáckou sviní stává původně toulavý, prašivý pes.

V rámci boje proti rasismu, diskriminaci a předsudkům jsou nám potom v reálu předváděny takové předsudečné rasistické ekvilibristiky, jako je vyhazování lidí z práce za názor, označování všech bílých kolektivně za rasisty, nebo velebení názoru, že na bílých životech vůbec nezáleží. Na kom a čem jim opravdu záleží, to předvedli tito agresivní vejlupci během pouhých deseti dnů v Seattlu, kde stihli naprosto zdevastovat jednu celou čtvrť, vyrabovat obchody, znásilnit pár ženských, porvat se na nože a zastřelit neozbrojeného mladíka, mimochodem černé barvy pleti, na kterém jim naprosto nezáleželo. A to bez slůvka lítosti, omluvy, či alespoň vysvětlení.

Nemají právo cokoliv požadovat, určovat, zakazovat, či přikazovat. Pokud je něco pobuřuje, nebo uráží, je to jejich problém a nikdo není povinen jim jakkoliv ustupovat, jak se to bohužel z připodělanosti dnes mnohde děje. Mě taky může urážet neustálé plošné označování mé rodiny za rasisty (majorita je rasistická), za viníky něčího srabu jen proto, že už celá léta chodím řádně do práce a platím daně a bůhví co ještě. Třeba zdůrazňování poklesu mužské sexuální výkonnosti, vypadávání vlasů, zmínky o domácím násilí, požadování jakýchsi kvót, spravedlivých mezd, důchodů, životabudiče pro seniory a jiné podobné zhovadilosti, které ze mě dělají násilníka, trosku, vykořisťovatele a kdoví co ještě. Když na to přijde, jsem prakticky nenávistně atakován denně.

Jenže vaše parketa a moje parketa. Klidně si své ublíženectví nechte a mě zase nechte co patří mně a na co mám právo. Já můžu mít svou černou hodinku, hluché místo, mužské principy, či své kulturní návyky. Já můžu mít černý den, když u šachové partie budu trpět slepotou. Já mám rád své stereotypy a předsudky, které mě chrání. Mám na ně právo. Stejně jako mám právo používat kteroukoliv z barev, ale i jiných výrazů tak a tam, kde já chci. Zdar a sbohem.

Autor: Petr Burian | pondělí 6.7.2020 20:35 | karma článku: 38.45 | přečteno: 1341x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Politika

Jan Pavelec

ČR má se svým upoceným pojetím liberalismu 200 let zpoždění.

Podle Listiny základních práv a svobod se Česká republika nesmí vázat na jakoukoliv výlučnou ideologii či náboženské vyznání, a podle Ústavy má být státem sociálním, nikoliv (neo)liberálním.

28.3.2024 v 15:50 | Karma článku: 11.99 | Přečteno: 154 | Diskuse

Jan Bartoň

Přichází nový věk – volíme mezi tragédií a realismem

Pan Václav Vlk starší uveřejnil skvělý komentář k současné mezinárodní situaci pod titulkem Přichází nový věk tragédie. Abychom předešli tragédii, musíme zvolit realismus.

28.3.2024 v 10:00 | Karma článku: 27.81 | Přečteno: 561 | Diskuse

Petr Duchoslav

Ruský břeh Roberta Fica

Jsem proslovenský, dělám vlasteneckou a suverénní politiku, vše jen pro národ. Tak by se stručně dala charakterizovat politika staronového premiéra Roberta Fica. Zní to sice líbivě, ale realita je bohužel jiná.

27.3.2024 v 9:24 | Karma článku: 25.26 | Přečteno: 524 | Diskuse

Petr Štrompf

Utažený kremelský šroub. Stržený závit pak způsobí pohromu

Islamisté vraždící v Moskvě. Mrtví na obou stranách ukrajinské fronty. Represe režimu, žijícího ve strachu o sebe samého. Šrouby stále utahuje a bude je utahovat ještě víc.

26.3.2024 v 17:34 | Karma článku: 18.92 | Přečteno: 471 | Diskuse

Michal Sabó

Rudá záře nad Moskvou aneb mají teroristi právo na soucit?

Útok v Rusku, při němž útočníci v koncertním sále na okraji Moskvy v pátek zabili nejméně 133 lidí a mnoho dalších zranili, nám nastavil zrcadlo. Máme Rusko litovat?

26.3.2024 v 7:13 | Karma článku: 36.52 | Přečteno: 2311 | Diskuse
Počet článků 294 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1815

Ženatý, otec několika dětí, technik, nadšený amatérský psavec poezie.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...